
400 gramų | vištiena (malta) |
1 vienetas | vištos ((apie 2 kg)) |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | morkos ( (didelė)) |
2 skiltelės | česnakas |
1 saujelė | ryžiai |
1 saujelė | kedro riešutai |
2 galvos | svogūnai |
10 vienetų | abrikosų (džiovinti) |
šiek tiek | aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | sviestas ((kepimui)) |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | pipirai |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bajoriškai įdarytos putpelės
-
Kepta višta su obuolių įdaru
-
Maltos vištienos kepsnys
-
Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais
-
Keptos ančiukų kulšelės
-
Višta ispaniškai
-
Kepta kurapka
-
Vištiena kepta su daržovėmis
-
Greiti vištienos kąsneliai
-
Triušienos dešrelės tešloje
-
Kepti vištų sparneliai prie alaus
-
Aštrūs sparneliai
-
Vištienos šašlykas
-
Vištienos kotletukai su varške
-
Grilyje kapta vištienos filė
-
Višta su apelsinais
-
Kalakutiena su žaliaisiais makaronai
-
Kalakutienos maltiniai su migdolais
-
Makaronai su vištiena, brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais
-
Traškus viščiukas broileris su majonezo marinatu
Farširuota višta

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 7
-
Vištiena, malta,
400 gramų -
Višta, (apie 2 kg),
1 vienetas - Druska
-
Morkos, (didelė),
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės -
Ryžiai,
1 saujelė -
Kedro riešutai,
1 saujelė -
Svogūnai,
2 galvos -
Abrikosai, džiovinti,
10 vienetų - Aliejus
-
Sviestas, (kepimui),
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
"Išrenkite" vištą iš odos: perpjaukite odą per krūtinę, atskirkite nuo mėsos, palikdami tik sparnelius, kumpelius ir uodegytę. Visa tai darykite aštriu peiliu ir labai atsargiai, kad neįpjautumėte odos. Vištos "išnarą" įtrinkite prieskoniais, druska, česnaku. Ruoškite įdarą: apvirkite ryžius, pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus ir plonais šiaudeliais sutarkuotas morkas, po to sudėkite perpus perpjovę džiovintus abrikosus (galima dėti ir džiovintų slyvų, kedro riešutus ir sviestą, viską dar šiek tiek pakepkite. Dėkite į dubenį smulkiai supjaustytą vištienos krūtinėlės filė, maltą vištieną, prieskonius, druską, pipirus, kiaušinį, ryžius, apkepintas daržoves. Viską išmaišykite. Paruoštą įdarą dėkite į vištos odelę ir užsiūkite mediniais pagaliukais. Kepkite orkaitėje apie 1val. 20 min. nuolat palaistydami kepinio padažu.
Skanaus.