
400 gramų | vištiena (malta) |
1 vienetas | vištos ((apie 2 kg)) |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | morkos ( (didelė)) |
2 skiltelės | česnakas |
1 saujelė | ryžiai |
1 saujelė | kedro riešutai |
2 galvos | svogūnai |
10 vienetų | abrikosų (džiovinti) |
šiek tiek | aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | sviestas ((kepimui)) |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | pipirai |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepti vištienos sparneliai su karameliniu padažu
-
Vištienos užkepėlė
-
Traškūs vištos sparneliai
-
Aštri vištiena su bulvemis
-
Vištiena jogurto marinate
-
Kepta žąsis įdaryta kopūstais
-
Eskalopas su pomidorais ir sūriu
-
Vištienos kotletukai su varške
-
Įdaryta antis pagal Austrus
-
Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
-
Aštrios vištų kepenėlės
-
Kepta vištiena
-
Sparneliai su kariu
-
Vištienos krūtinėlė su pievagrybiais
-
Višta ispaniškai
-
Kepta antiena
-
Virtinukai su vištiena
-
Skanus viščiukas
-
Kalakuto šlaunelės
-
Vištiena pietums
Farširuota višta

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 7
-
Vištiena, malta,
400 gramų -
Višta, (apie 2 kg),
1 vienetas - Druska
-
Morkos, (didelė),
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės -
Ryžiai,
1 saujelė -
Kedro riešutai,
1 saujelė -
Svogūnai,
2 galvos -
Abrikosai, džiovinti,
10 vienetų - Aliejus
-
Sviestas, (kepimui),
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
"Išrenkite" vištą iš odos: perpjaukite odą per krūtinę, atskirkite nuo mėsos, palikdami tik sparnelius, kumpelius ir uodegytę. Visa tai darykite aštriu peiliu ir labai atsargiai, kad neįpjautumėte odos. Vištos "išnarą" įtrinkite prieskoniais, druska, česnaku. Ruoškite įdarą: apvirkite ryžius, pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus ir plonais šiaudeliais sutarkuotas morkas, po to sudėkite perpus perpjovę džiovintus abrikosus (galima dėti ir džiovintų slyvų, kedro riešutus ir sviestą, viską dar šiek tiek pakepkite. Dėkite į dubenį smulkiai supjaustytą vištienos krūtinėlės filė, maltą vištieną, prieskonius, druską, pipirus, kiaušinį, ryžius, apkepintas daržoves. Viską išmaišykite. Paruoštą įdarą dėkite į vištos odelę ir užsiūkite mediniais pagaliukais. Kepkite orkaitėje apie 1val. 20 min. nuolat palaistydami kepinio padažu.
Skanaus.