
400 gramų | vištiena (malta) |
1 vienetas | vištos ((apie 2 kg)) |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | morkos ( (didelė)) |
2 skiltelės | česnakas |
1 saujelė | ryžiai |
1 saujelė | kedro riešutai |
2 galvos | svogūnai |
10 vienetų | abrikosų (džiovinti) |
šiek tiek | aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | sviestas ((kepimui)) |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | pipirai |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vaisiais įdaryta višta
-
Vištiena su baltuoju padažu
-
Vištienos krūtinėlė su pievagrybiais
-
Kalakutiena su žaliaisiais makaronai
-
Paukštiena lizdeliuose (greitai)
-
Vištiena su cukinija ir pomidorais
-
Vištiena su persikais ir kariu
-
Kepta višta su obuolių įdaru
-
Vištienos krūtinėlė su paprikos ir česnakiniu marinatu
-
Čeburėkai su vištienos faršu
-
Vištiena, šutinta su daržovėmis
-
Kepti vištienos sparneliai
-
Kalakukas ant iešmelių
-
Vištiena meduje
-
Vištų kepenėlės su ananasais
-
Keptas ančiukas
-
Vištiena su grietinelės padažu
-
Šašlykas ant iešmo šventiškai
-
Kepta supjaustyta višta
-
Vištienos apkepas su obuoliais
Farširuota višta

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 7
-
Vištiena, malta,
400 gramų -
Višta, (apie 2 kg),
1 vienetas - Druska
-
Morkos, (didelė),
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės -
Ryžiai,
1 saujelė -
Kedro riešutai,
1 saujelė -
Svogūnai,
2 galvos -
Abrikosai, džiovinti,
10 vienetų - Aliejus
-
Sviestas, (kepimui),
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
"Išrenkite" vištą iš odos: perpjaukite odą per krūtinę, atskirkite nuo mėsos, palikdami tik sparnelius, kumpelius ir uodegytę. Visa tai darykite aštriu peiliu ir labai atsargiai, kad neįpjautumėte odos. Vištos "išnarą" įtrinkite prieskoniais, druska, česnaku. Ruoškite įdarą: apvirkite ryžius, pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus ir plonais šiaudeliais sutarkuotas morkas, po to sudėkite perpus perpjovę džiovintus abrikosus (galima dėti ir džiovintų slyvų, kedro riešutus ir sviestą, viską dar šiek tiek pakepkite. Dėkite į dubenį smulkiai supjaustytą vištienos krūtinėlės filė, maltą vištieną, prieskonius, druską, pipirus, kiaušinį, ryžius, apkepintas daržoves. Viską išmaišykite. Paruoštą įdarą dėkite į vištos odelę ir užsiūkite mediniais pagaliukais. Kepkite orkaitėje apie 1val. 20 min. nuolat palaistydami kepinio padažu.
Skanaus.