
šiek tiek | druska |
1 sauja | kalendra (smulkinti lapai (Cilantro)) |
2 vienetai | vištienos filė (krūtinėlės, didėlės) |
120 gramų | grybai |
15 gramų | sviestas |
2 skiltelės | česnakas (sutrintas) |
15 gramų | džiūvėsėliai |
1 sauja | petražolės (smulkinti lapai) |
šiek tiek | juodieji pipirai (šv. malti) |
Sudėti į česnaką žalumynus, įdėti truputį druskos ir gausiai maltų pipirų. Sudėti džiūvesėlius, kad sutrauktų drėgmės perteklių. Gerai išmaišoma ir paliekama atvėsti.
Krūtinėlėse padaryti gilias įpjovas, užpildyti jas kepintomis daržovėmis ir sulenkus sukabinti ar persmeigti kokteilinėmis lazdelėmis, kad neišsivyniotų. Sudėti į orkaitei tinkamą indą ir kepti, kol vištiena pilnai iškeps (~25min).
Patiekiama su tradiciniu bulvių ar daržovių garnyru arba su ryžiais.
SKANAUS.
Neužmirškite išimti kokteilinių lazdelių – jos nevalgomos cha cha cha...
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos krūtinėlės kepsnys
-
Vištiena ant grotelių
-
Antis su grybų įdaru
-
Vištienos kepsniai su citrininiu padažu
-
Vištienos gabaliukai aluje
-
Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
-
Irmos paukštiena patale
-
Vištienos troškinys su pupelėmis
-
Kepta višta su grikiais
-
Vištienos kepsneliai su šonine
-
Kepta višta
-
Auksinės šlaunelės
-
Terrine kalakutienos ir vištienos
-
Vištiena ant druskos
-
Paukštiena su pievagrybiais
-
Vištienos kepsneliai "Pusnyse"
-
Bulvių košė su vištiena
-
Kepsniukai iš vištienos gabaliukų
-
Makaronai su vištiena, brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais
-
Kepsneliai su slyvomis
Vištos krūtinėlė su česnaku ir grybais

- Paruošimo laikas:
- Druska
-
Kalendra, smulkinti lapai (Cilantro),
1 sauja -
Vištienos filė, krūtinėlės, didėlės,
2 vienetai -
Grybai,
120 gramų -
Sviestas,
15 gramų -
Česnakas, sutrintas,
2 skiltelės -
Džiūvėsėliai,
15 gramų -
Petražolės, smulkinti lapai,
1 sauja - Juodieji pipirai, šv. malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplauti ir smulkiai supjaustyti grybus (atrodo daug, bet jie susitrauks). Ištirpinti sviestą keptuvėje, sudėti gerai sugrūstą česnaką (sugrūsto česnako visai kitos skonio savybės ir kvapo iš burnos pasekmės) išmaišyt ir ant lengvos ugnies kaitinti maišant ~10min. Tuo metu orkaitė įkaitinama iki 200C.
Sudėti į česnaką žalumynus, įdėti truputį druskos ir gausiai maltų pipirų. Sudėti džiūvesėlius, kad sutrauktų drėgmės perteklių. Gerai išmaišoma ir paliekama atvėsti.
Krūtinėlėse padaryti gilias įpjovas, užpildyti jas kepintomis daržovėmis ir sulenkus sukabinti ar persmeigti kokteilinėmis lazdelėmis, kad neišsivyniotų. Sudėti į orkaitei tinkamą indą ir kepti, kol vištiena pilnai iškeps (~25min).
Patiekiama su tradiciniu bulvių ar daržovių garnyru arba su ryžiais.
SKANAUS.
Neužmirškite išimti kokteilinių lazdelių – jos nevalgomos cha cha cha...
Komentarai (3)
-
alfa
2016-06-11 13:03
o kur pievagrybiai dingo