Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas | vištiena | |
80 gramų | alyvuogių (žaliosios) | |
2 valgomieji šaukštai | miltai | |
2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys | |
3 skiltelės | česnakas | |
1.5 valgomojo šaukšto | alyvuogių aliejaus | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | juodieji pipirai | |
Padažui: | ||
1 vienetas | rausvieji svogūnai | |
2 skiltelės | česnakas (smulkinti) | |
250 mililitrų | baltas vynas | |
5 vienetai | lauro lapų | |
1 valgomasis šaukštas | citrinos ((sultys)) | |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus (rudas) | |
šiek tiek | prieskoniai (indiškų prieskonių mišinys) | |
šiek tiek | džiovintas raudonėlis |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Vištienos gabaliukus apšlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti druska, pipirais ir gausiai apvolioti miltuose. Apkepti alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Sudėti į kepimo indą ir kepti įkaitintoje 180 C laipsnių orkaitėje 30 min.
2.
Į įkaitintą keptuvę pilti alyvuogių aliejaus, sudėti supjaustytus svogūnus, trintą česnaką ir kepinti pora minučių. Supilti vyną ir troškinti dar 1 minutę. Supilti vandenį, berti raudonėlio, rudojo cukraus, sudėti lauro lapus, išspausti šiek tiek citrinų sulčių ir dar šiek tiek pakaitinti.
3.
Keptuvės turinį sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę ir kepti dar 10 - 15 minučių. Patiekti su žaliosiomis alyvuogėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Farširuotos vištų šlaunelės
- Vištienos filė su grybų padažu
- Vištienos kepsnys prancūziškai
- Vištiena su čili
- Vištiena su anakardžių riešutais
- Vištienos gabaliukai su baziliku ir medumi
- Vištiena jogurto marinate
- Marinuoti vištienos ketvirčiai
- Vištienos kotletai su paprika ir sūriu
- Vištiena su daržovėmis
- Kepta vištiena
- Vištienos kukuliai
- Vištų sparneliai su majonezu ir garstyčiomis
- Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
- Vištienos kepsneliai su šonine
- Troškinta vištiena kinietiškai
- Kalakuto šlaunelės
- Vištienos pyragas su grybais
- Triušienos dešrelės tešloje
- Kepti vištienos sparneliai su karameliniu padažu
Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištiena,
1 kilogramas -
Alyvuogės, žaliosios,
80 gramų -
Miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
3 skiltelės -
Alyvuogių aliejus,
1.5 valgomojo šaukšto - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Rausvieji svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas, smulkinti,
2 skiltelės -
Baltas vynas,
250 mililitrų -
Lauro lapai,
5 vienetai -
Citrinos, (sultys),
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus, rudas,
1 arbatinis šaukštelis - Prieskoniai, indiškų prieskonių mišinys
- Džiovintas raudonėlis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Vištienos gabaliukus apšlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti druska, pipirais ir gausiai apvolioti miltuose. Apkepti alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Sudėti į kepimo indą ir kepti įkaitintoje 180 C laipsnių orkaitėje 30 min.
Į įkaitintą keptuvę pilti alyvuogių aliejaus, sudėti supjaustytus svogūnus, trintą česnaką ir kepinti pora minučių. Supilti vyną ir troškinti dar 1 minutę. Supilti vandenį, berti raudonėlio, rudojo cukraus, sudėti lauro lapus, išspausti šiek tiek citrinų sulčių ir dar šiek tiek pakaitinti.
Keptuvės turinį sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę ir kepti dar 10 - 15 minučių. Patiekti su žaliosiomis alyvuogėmis.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...