
0.5 arbatinio šaukštelio | juodieji pipirai (malti) |
1 kilogramas | ruginiai miltai |
100 gramų | rugiai (raugas) |
750 mililitrų | vanduo |
20 gramų | mielės |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
šiek tiek | kardamonas (maltas) |
4 vienetai | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
Ruginio raugo paruošimas:
Dvi saujas ruginių miltų užpilkite vandeniu, kol pasidarys košė, uždenkite drėgnu rankšluoščiu, pastatykite į šiltą vietą 2 valandoms. Raugas turi smarkiai pūtoti ir burbuliuoti. Jeigu jis kvepia šviežia rugine duona, raugas paruoštas, jei jaučiamas acto kvapas, raugo naudoti negalima. Raugas gali perrūgti, jei nebus ruošiamas 30 - 35 C temperatūroje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Balta sluoksniuota duona
-
Kukurūzų balta duona
-
Duona su prieskoniais
-
Ruginė duona
-
Pyragas su razinomis
-
Kepta duona "Su skyle"
-
Totorių duona
-
Duoninis biskvitas
-
Duonelė su graikiniais riešutais
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Pita
-
Pynutės su sezamo sėklomis
-
Obuolių duona
-
Spelta duona su sėklomis
-
Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
-
Sodininkų duona
-
Plikyta duonelė "Mariaus"
-
Sveikuolių duona
-
Kopūstų duonelė
-
Naminis lavašas
Duona su svogūnais

- Paruošimo laikas:
-
Juodieji pipirai, malti,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Ruginiai miltai,
1 kilogramas -
Rugiai, raugas,
100 gramų -
Vanduo,
750 mililitrų -
Mielės,
20 gramų -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai - Kardamonas, maltas
-
Svogūnai,
4 vienetai -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į persijotus miltus įpilkite sumaišytą su vandeniu raugą, sutrupinkite mieles, išmaišykite ir paliekite, kad pakiltų mielės. Kai mielės pakyla, suberkite likusius miltus, druską, prieskonius ir minkykite tešlą tol, kol joje atsiranda burbulai. Svogūnus smulkiai supjaustykite. Pusę svogūnų pakepkite svieste. Pakepintus svogūnus ir likusius nekepintus suberkite į minkomą tešlą ir gerai išminkykite. Tešlą supilkite į formą ir palikite 20 min., kad pakiltų. Tešlą suvilgykite vandeniu ir dėkite į įkaitintą iki 200 C temperatūros orkaitę. Kepkite 30min.
Ruginio raugo paruošimas:
Dvi saujas ruginių miltų užpilkite vandeniu, kol pasidarys košė, uždenkite drėgnu rankšluoščiu, pastatykite į šiltą vietą 2 valandoms. Raugas turi smarkiai pūtoti ir burbuliuoti. Jeigu jis kvepia šviežia rugine duona, raugas paruoštas, jei jaučiamas acto kvapas, raugo naudoti negalima. Raugas gali perrūgti, jei nebus ruošiamas 30 - 35 C temperatūroje.
Komentarai (5)
-
ViOlEtINe
2009-11-22 17:04
per astrus %-)