Kepenėlių duona
AUTORIUS:
Renata
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
1 kilogramas vištų kepenėlės
12 valgomųjų šaukštų džiūvėsėliai
4 vienetai kiaušiniai
200 gramų avižinių dribsnių
1 arbatinis šaukštelis druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Vištienos kepenėles labai gerai išplaunu po tekančiu vandeniu ir dedu į virtuvinio kombaino indą su paruoštais peiliais smulkinimui.
2.
Jungiu lėčiausią smulkinimo režimą ir į malamas kepenėles vieną po kito įmušu kiaušinius ir džiūvėsėlius. Pagardinu druska, žiupsneliu kmynų ir šaukšteliu džiovintų žolelių - raudonėlių, peletrūnų, petražolių ar jų mišinio.
3.
Gautą masę gerai permaišau su avižiniais dribsniais ir pilu į kepimo formą. Naudoju silikoninę formą aukštais bortais. Kepu apie 1h 200°C. Atvėsinu formoje ir neliečiu bent 12 h, per tiek laiko šis kepinys įgauna duonos skonį.


Skalsaus!

Autorės receptas

Populiariausi receptai šią savaitę

Kepenėlių duona

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Vištienos kepenėles labai gerai išplaunu po tekančiu vandeniu ir dedu į virtuvinio kombaino indą su paruoštais peiliais smulkinimui.

  2. Jungiu lėčiausią smulkinimo režimą ir į malamas kepenėles vieną po kito įmušu kiaušinius ir džiūvėsėlius. Pagardinu druska, žiupsneliu kmynų ir šaukšteliu džiovintų žolelių - raudonėlių, peletrūnų, petražolių ar jų mišinio.

  3. Gautą masę gerai permaišau su avižiniais dribsniais ir pilu į kepimo formą. Naudoju silikoninę formą aukštais bortais. Kepu apie 1h 200°C. Atvėsinu formoje ir neliečiu bent 12 h, per tiek laiko šis kepinys įgauna duonos skonį.


    Skalsaus!

    Autorės receptas

Receptą atsiuntė Renata
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų