1 kilogramas | vištų kepenėlės |
12 valgomųjų šaukštų | džiūvėsėliai |
4 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | avižinių dribsnių |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
Skalsaus!
Autorės receptas
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kukurūzų balta duona
- Ruginių miltų bandelės
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Balta duonelė su sezamų danga
- Duona su svogūnais ir sūriu
- Duona su abrikosais ir riešutais
- Aguoninis pyragas
- Vatikano duona
- Sveikuolių duona
- Sodininkų duona
- Avietiniai keksiukai
- Batonas su banano įdaru
- Duona be glitimo
- Šviesi kvietinė duona
- Sūrūs riestainiai
- Kopūstų duonelė
- Česnakinė duona su petražolėmis
- Mielinė bulka su razinomis
- Bulvių duona su kmynais
- Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
Kepenėlių duona
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Vištų kepenėlės,
1 kilogramas -
Džiūvėsėliai,
12 valgomųjų šaukštų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Avižiniai dribsniai,
200 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos kepenėles labai gerai išplaunu po tekančiu vandeniu ir dedu į virtuvinio kombaino indą su paruoštais peiliais smulkinimui.
Jungiu lėčiausią smulkinimo režimą ir į malamas kepenėles vieną po kito įmušu kiaušinius ir džiūvėsėlius. Pagardinu druska, žiupsneliu kmynų ir šaukšteliu džiovintų žolelių - raudonėlių, peletrūnų, petražolių ar jų mišinio.
Gautą masę gerai permaišau su avižiniais dribsniais ir pilu į kepimo formą. Naudoju silikoninę formą aukštais bortais. Kepu apie 1h 200°C. Atvėsinu formoje ir neliečiu bent 12 h, per tiek laiko šis kepinys įgauna duonos skonį.
Skalsaus!
Autorės receptas