1 kilogramas | vištų kepenėlės |
12 valgomųjų šaukštų | džiūvėsėliai |
4 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | avižinių dribsnių |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
Skalsaus!
Autorės receptas
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aguoninis pyragas
- Kopūstų duonelė
- Prancūziška duona
- Plikyta duonelė "Mariaus"
- Prancūziška duona Brioche
- Duoninis biskvitas
- Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Citrinų duona
- Obuolių duona
- Duona su žalumynais
- Vatikano duona
- Balta duona su čiobreliais
- Bulvių duona su kmynais
- Pikantiška duona
- Medaus duona
- Bulvių duona
- Bananų duonelė
- Speltos duona duonkepei
- Batonas su banano įdaru
Kepenėlių duona
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Vištų kepenėlės,
1 kilogramas -
Džiūvėsėliai,
12 valgomųjų šaukštų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Avižiniai dribsniai,
200 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos kepenėles labai gerai išplaunu po tekančiu vandeniu ir dedu į virtuvinio kombaino indą su paruoštais peiliais smulkinimui.
Jungiu lėčiausią smulkinimo režimą ir į malamas kepenėles vieną po kito įmušu kiaušinius ir džiūvėsėlius. Pagardinu druska, žiupsneliu kmynų ir šaukšteliu džiovintų žolelių - raudonėlių, peletrūnų, petražolių ar jų mišinio.
Gautą masę gerai permaišau su avižiniais dribsniais ir pilu į kepimo formą. Naudoju silikoninę formą aukštais bortais. Kepu apie 1h 200°C. Atvėsinu formoje ir neliečiu bent 12 h, per tiek laiko šis kepinys įgauna duonos skonį.
Skalsaus!
Autorės receptas