Glajui dar reikės: 150 g cukraus, 3 šaukštai vandens, truputį kakavos miltelių.
Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sumaišomi su išsijotais džiūvėsėliais, suberiami prieskoniai, supilamas ištirpintas margarinas, vėliau įmaišomi išplakti baltymai. Paruošta tešla sudedama į formą ir kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepęs ir formoje atvėsintas keksas apipilamas šokoladiniu glajumi.
Glajui užvirinamas vanduo su cukrumi, nukaičiamas ir vėl dedamas ant lengvos ugnies, kol nuo šaukšto ima tįsti „siūlais". Atvėsusi masė sukama mediniu šaukštu, vėliau sudedama kakava. Išmaišyta tyre užpilamas keksas.

Duonos keksas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 stiklinė | džiūvėsėliai (duonos) |
150 gramų | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | margarinas |
6 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | gvazdikėliai (malti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladinai keksiukai
-
Keksas su cukinijomis, citrinomis ir aguonomis
-
Gardučiai keksiukai
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Keksas su aguonomis
-
Keksiukai su avietėmis
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Citrininė gaiva
-
Keksiukai su baltuoju šokoladu
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Keksiukai – saldukai
-
Veganiški apelsininiai keksiukai su aguonomis
-
Šventinis keksas
-
Pasukų keksiukai su uogomis
-
Braziliškas keksas
-
Keksiukai su avietėmis
-
Bananiniai varškės keksiukai
-
Kondensuoto pieno keksiukai
-
Kefyro keksiukai su moliūgais
-
Keksiukai su braškiniu kremu
Duonos keksas
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Džiūvėsėliai, duonos,
1 stiklinė -
Cukrus,
150 gramų -
Margarinas,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai,
6 vienetai - Cinamonas
- Gvazdikėliai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Glajui dar reikės: 150 g cukraus, 3 šaukštai vandens, truputį kakavos miltelių.
Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sumaišomi su išsijotais džiūvėsėliais, suberiami prieskoniai, supilamas ištirpintas margarinas, vėliau įmaišomi išplakti baltymai. Paruošta tešla sudedama į formą ir kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepęs ir formoje atvėsintas keksas apipilamas šokoladiniu glajumi.
Glajui užvirinamas vanduo su cukrumi, nukaičiamas ir vėl dedamas ant lengvos ugnies, kol nuo šaukšto ima tįsti „siūlais". Atvėsusi masė sukama mediniu šaukštu, vėliau sudedama kakava. Išmaišyta tyre užpilamas keksas.
Reklama:
Komentarai (7)
-
(anonimas)
2009-06-24 21:05
atsiuskit foto kas daret,butu idomu amatyti :-)
-
DuOnIuKaS
2009-06-24 15:28
Skanumelis pabandykit :super: 8-| :jee:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...