2 vienetai | silkių filė (aliejuje) |
2 vienetai | obuoliai (mažo) |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) |
1.5 arbatinio šaukštelio | grūdėtos garstyčios |
1.5 arbatinio šaukštelio | medus |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys |
šiek tiek | aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mišrainė su krabais
- Daržovių ir tuno salotos
- Krabų mišrainė
- Burokėlių salotos
- Kalmarų salotos su kiaušiniais
- Žirnelių salotos su dešra
- Raudonikių salotos su daržovėmis
- Grybų salotos
- Salotos su ZIGMO sūdyta lašiša ir greipfrutais
- Širdžių salotos
- Mišrainė "Meilė"
- Fantastiškos salotos
- Daržovių salotos su skrebučiais
- Salotos su mėsa
- Balta mišrainė (baltoji mišrainė)
- Pavasarinės salotos su vištiena
- Pupelių mišrainė
- Salotos su ZIGMO lašiša, avokadais ir putpelių kiaušiniais
- Kopūstų ir pomidorų mišrainė
- Baravykų salotos "Margos" su majonezu
Silkė su obuolių ir garstyčių pagardu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Silkių filė, aliejuje,
2 vienetai -
Obuoliai, mažo,
2 vienetai -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Grūdėtos garstyčios,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Medus,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Citrinų sultys,
1 arbatinis šaukštelis - Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūną susmulkiname mažais kubeliais. Apkepiname keptuvėje su aliejumi, kol svogūnas pasidarys aukso spalvos.
Obuolius nulupame, susmulkiname didesniais kubeliais, sudedame kartu į keptuvę su svogūnu, pagardiname medumi, garstyčiomis, citrinos sultimis, druska, pipirais, ir išmaišome. Viską patroškiname ant silpnos ugnies apie 10 min, kol obuolys suminkštėja, bet neištęžta. Tuomet paliekame mišinį atvėsti.
Silkės juosteles supjaustome nedideliais gabalėliais, sudedame į serviravimo indelius ir uždedame troškinto obuolių mišinio.