2 vienetai | silkių filė (aliejuje) |
2 vienetai | obuoliai (mažo) |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) |
1.5 arbatinio šaukštelio | grūdėtos garstyčios |
1.5 arbatinio šaukštelio | medus |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys |
šiek tiek | aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiaulės liežuvio salotos
- Salotos „Drakonas“
- Krabų lazdelių ir sūrio salotos "Morkytė"
- Giedrės salotos
- Daržovių ir vaisių salotos
- Veršienos salotos
- Mišrainė „Sanpaulija“
- Jūros gėrybių salotos
- Silkė su obuoliais ar pomidorais
- Saldžios vištienos salotos
- Močiutės burokėlių salotos
- Cezario salotos su majonezu (pagal Kristiną)
- Azijietiškos salotos su antienos filė
- Marinuoti kiaušiniai
- Pekino salotos su tunu
- Paprikų laiveliai
- Salotos su liežuviu
- Balta (lietuviška) mišrainė kitaip
- Salotos su garuose virta ZIGMO lašišos file
- Krevečių ir makaronų salotos
Silkė su obuolių ir garstyčių pagardu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Silkių filė, aliejuje,
2 vienetai -
Obuoliai, mažo,
2 vienetai -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Grūdėtos garstyčios,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Medus,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Citrinų sultys,
1 arbatinis šaukštelis - Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūną susmulkiname mažais kubeliais. Apkepiname keptuvėje su aliejumi, kol svogūnas pasidarys aukso spalvos.
Obuolius nulupame, susmulkiname didesniais kubeliais, sudedame kartu į keptuvę su svogūnu, pagardiname medumi, garstyčiomis, citrinos sultimis, druska, pipirais, ir išmaišome. Viską patroškiname ant silpnos ugnies apie 10 min, kol obuolys suminkštėja, bet neištęžta. Tuomet paliekame mišinį atvėsti.
Silkės juosteles supjaustome nedideliais gabalėliais, sudedame į serviravimo indelius ir uždedame troškinto obuolių mišinio.