
Braškių uogienė
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 kilogramai | braškės |
2 kilogramai | cukrus |
100 mililitrų | degtinė |
šiek tiek | citrinos rūgštis |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Braškes nuplauti, pašalinti vaiskočius.
2.
Uogienę virti dideliame puode. Dėti sluoksnį braškių, apšlakstyti jį degtine (dar geriau kiekvieną braškę pamirkyti degtinėje), pabarstyti cukrumi. Taip sudėti visus produktus, paskutinis sluoksnis turėtų būti degtinės ir cukraus. Palikti pastovėti per naktį, kad išsiskirtų sultys.
3.
Ryte uogas užvirti, suberti citrinų rūgštį ir išjungti. Taip virti 5 kartus, darant ne mažesnes kaip 3 valandų pertraukas.
4.
Galiausiai užvirti 6 kartą, leisti uogienei 10-15 minučių pavirti ir supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aštrūs rauginti agurkai
-
Konservuoti pomidorai
-
Slyvų kompotas
-
Konservuotas kiaulienos troškinys
-
Konservuotas vyšnių kompotas
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Apelsininė cukinija
-
Lietuviška obuolienė
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
-
Konservuota žuvis greitpuodyje
-
Šaltalankio sultys
-
Raugerškio uogos, trintos su cukrumi
-
Juodų serbentų uogienė
-
Paprikia su medum
-
Vyšnių kompotas
-
Saldžiarūgštis padažas žiemai
-
Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
-
Konservuotos rūgštynės
-
Aviečių marmeladas
Braškių uogienė
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Braškės,
3 kilogramai -
Cukrus,
2 kilogramai -
Degtinė,
100 mililitrų - Citrinos rūgštis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Braškes nuplauti, pašalinti vaiskočius.
Uogienę virti dideliame puode. Dėti sluoksnį braškių, apšlakstyti jį degtine (dar geriau kiekvieną braškę pamirkyti degtinėje), pabarstyti cukrumi. Taip sudėti visus produktus, paskutinis sluoksnis turėtų būti degtinės ir cukraus. Palikti pastovėti per naktį, kad išsiskirtų sultys.
Ryte uogas užvirti, suberti citrinų rūgštį ir išjungti. Taip virti 5 kartus, darant ne mažesnes kaip 3 valandų pertraukas.
Galiausiai užvirti 6 kartą, leisti uogienei 10-15 minučių pavirti ir supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
Reklama:
Komentarai (2)
-
tadas
2015-04-07 18:31
Mano baba verda kaip moka bet ji nepila dektines.ji palieka nakciai.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...