3 kilogramai | braškės |
2 kilogramai | cukrus |
100 mililitrų | degtinė |
šiek tiek | citrinos rūgštis |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šaltalankio sultys
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Paprikia su medum
- Rabarbarų tyrė
- Apelsininė cukinija
- Konservuoti pomidorai
- Juodųjų serbentų drebučiai
- Šparaginės pupelės žiemai
- Kriaušienė
- Marinuotos šparaginės pupelės
- Juodųjų serbentų džemas
- Lietuviška obuolienė
- Marinuoti kiaušiniai
- Bulgariški marinuoti agurkėliai
- Juodųjų serbentų kompotas
- Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
- Spanguolių ir morkų marmeladas
- Vyšnių kompotas
- Žemuogės cukruje
- Džemas iš juodųjų serbentų
Braškių uogienė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Braškės,
3 kilogramai -
Cukrus,
2 kilogramai -
Degtinė,
100 mililitrų - Citrinos rūgštis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Braškes nuplauti, pašalinti vaiskočius.
Uogienę virti dideliame puode. Dėti sluoksnį braškių, apšlakstyti jį degtine (dar geriau kiekvieną braškę pamirkyti degtinėje), pabarstyti cukrumi. Taip sudėti visus produktus, paskutinis sluoksnis turėtų būti degtinės ir cukraus. Palikti pastovėti per naktį, kad išsiskirtų sultys.
Ryte uogas užvirti, suberti citrinų rūgštį ir išjungti. Taip virti 5 kartus, darant ne mažesnes kaip 3 valandų pertraukas.
Galiausiai užvirti 6 kartą, leisti uogienei 10-15 minučių pavirti ir supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
Komentarai (2)
-
tadas
2015-04-07 18:31
Mano baba verda kaip moka bet ji nepila dektines.ji palieka nakciai.