Malta mėsa tešloje
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
250 gramų kvietiniai miltai
1 valgomasis šaukštas sviestas
0.5 arbatinio šaukštelio druska (įdarui)
5 valgomieji šaukštai vanduo (šaltas)
3 vienetai kiaušiniai (tryniai)
1 kilogramas mėsa (malta)
1.5 arbatinio šaukštelio druska (įdarui)
2 arbatiniai šaukšteliai paprika (raudona, malta)
0.5 arbatinio šaukštelio baltieji pipirai
1 arbatinis šaukštelis mairūnas (džiovintas)
3 valgomieji šaukštai petražolės (smulkintos)
150 gramų kalakutiena (kepenys)
100 gramų pievagrybiai
1 vienetas kiaušiniai (tryniai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Sumaišyti sviestą su miltais. Pirštais trinti, kol pasidarys trupinėliai. Suberti druską, įmušti kiaušinį, po truputį pilti vandenį ir suminkyti elastingą tešlą. Tešlą suvynioti į plėvelę ir 2 valandas laikyti šaldytuve.

Dubenyje sumaišyti mėsą, kiaušinius, prieskonius, petražoles. Pasūdyti. Kepenėles nuplauti, nurinkti riebalus, plėveles, supjaustyti 2 cm dydžio gabaliukais ir apkepti ant įkaitinto sviesto. Atšaldyti. Pievagrybius nuvalyti, nuplauti, didesnius padalinti į keturias dalis, mažesnius į dvi. Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros.

Tešlą padalinti į dvi dalis. Ant miltais pabarstytos lentos iškočioti 30x30 ir 35x35 lakštais. Mažesnįjį tešlos lakštą įkloti į kepimo skardą. Dėti ant jo mėsa, paliekant 2 cm kraščiukus. Pakaitomis į mėsą įspausti kepenų ir pievagrybių gabaliukus. Paviršių sulyginti ir užkloti didesniuoju tešlos lakštu. Atsikišusius tešlos kraštus apipjaustyti ir apspaudyti šakute. Nupjaustytus tešlos likučius iškočioti ir išpsausti iš jų gėlytes. Tešlą aptepti kiaušinio tryniu, papuošti gėlytėmis, kurias taip pat aptepti. Gėlyčių viduryje pradurti skylutes, kad kepant išeitų garai. Paštetą kepti 1 valanda ir 20 minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Malta mėsa tešloje

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Sumaišyti sviestą su miltais. Pirštais trinti, kol pasidarys trupinėliai. Suberti druską, įmušti kiaušinį, po truputį pilti vandenį ir suminkyti elastingą tešlą. Tešlą suvynioti į plėvelę ir 2 valandas laikyti šaldytuve.

Dubenyje sumaišyti mėsą, kiaušinius, prieskonius, petražoles. Pasūdyti. Kepenėles nuplauti, nurinkti riebalus, plėveles, supjaustyti 2 cm dydžio gabaliukais ir apkepti ant įkaitinto sviesto. Atšaldyti. Pievagrybius nuvalyti, nuplauti, didesnius padalinti į keturias dalis, mažesnius į dvi. Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros.

Tešlą padalinti į dvi dalis. Ant miltais pabarstytos lentos iškočioti 30x30 ir 35x35 lakštais. Mažesnįjį tešlos lakštą įkloti į kepimo skardą. Dėti ant jo mėsa, paliekant 2 cm kraščiukus. Pakaitomis į mėsą įspausti kepenų ir pievagrybių gabaliukus. Paviršių sulyginti ir užkloti didesniuoju tešlos lakštu. Atsikišusius tešlos kraštus apipjaustyti ir apspaudyti šakute. Nupjaustytus tešlos likučius iškočioti ir išpsausti iš jų gėlytes. Tešlą aptepti kiaušinio tryniu, papuošti gėlytėmis, kurias taip pat aptepti. Gėlyčių viduryje pradurti skylutes, kad kepant išeitų garai. Paštetą kepti 1 valanda ir 20 minučių.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų