Kiaulienos šašlykas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas druska
šiek tiek prieskoniai (įvairūs mėsos)
4 valgomieji šaukštai acto
2 stiklinės vanduo
šiek tiek juodieji pipirai
700 gramų kiauliena
3 vienetai svogūnai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Mėsa supjaustoma 3x3 cm dydžio, 5 cm storio gabaliukais, sudedama į indą, užpilama marinatu ir išmaišoma kartu su pjaustytais svogūnais.

Marinatas pagaminamas iš vandens, acto, pipirų, prieskonių, druskos. Jei naudojate 9% actą, jį reikia praskiesti 1:5 ar 1:6 santykiu. Papildomai galima įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo.

Sumaišyta mėsa su svogūnais ir marinatu laikoma šaldytuve 1-14 dienų. Mėsa sultingiausia būna jei marinuojasi kelias valandas.

Kepama suvėrus ant iešmo, virš laužo įkaitusių žarijų be ugnies apie 20-30 min. Valgoma su pomidorų padažu, raugintais agurkais, jei yra, keptomis bulvėmis, jelapenais ir kitais prie mėsos tinkančiais priedais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kiaulienos šašlykas

Komentarai: 40
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Mėsa supjaustoma 3x3 cm dydžio, 5 cm storio gabaliukais, sudedama į indą, užpilama marinatu ir išmaišoma kartu su pjaustytais svogūnais.

Marinatas pagaminamas iš vandens, acto, pipirų, prieskonių, druskos. Jei naudojate 9% actą, jį reikia praskiesti 1:5 ar 1:6 santykiu. Papildomai galima įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo.

Sumaišyta mėsa su svogūnais ir marinatu laikoma šaldytuve 1-14 dienų. Mėsa sultingiausia būna jei marinuojasi kelias valandas.

Kepama suvėrus ant iešmo, virš laužo įkaitusių žarijų be ugnies apie 20-30 min. Valgoma su pomidorų padažu, raugintais agurkais, jei yra, keptomis bulvėmis, jelapenais ir kitais prie mėsos tinkančiais priedais.

Reklama:

Komentarai (40)


  • Raimis 2016-08-04 01:02

    Dėl tos druskos per daug čia visi pergyvena, dedu įvairiai ir visąlaik tas pats...


  • Munika 2016-03-10 11:14

    Druska dekite kai lieka valanda iki kepimo ir mesa niekad nebus sausa. Visad taip darau ir susilaukiu nuostabos kokie skanus ir nesausi :)


  • Nuomone 2015-08-20 18:11

    Jums pakanka smegenu kad suprasti tai kad kaip kuriem zmonem patinka actas ir produktai nebutinai yra blogi jai tau nepatinka o del sveikumo tai zinai kad ir druska nesveika tai isvis valgyti patarciau be druskos visa maista, cukrus ir blogai ir mesa is esmes nera toks sveikas maistas. O cia kaukazietiskas saslykas pavadintas ar kas? O gal visas maistas turi buti visad gaminamas orginaliu receptu ane? Durni komentarai ziuriu cia.


  • Kaukazas & Gruzija :D 2015-04-03 21:51

    Saslyku PARODIJA !!!! Marinuoti mesa su actu yra labai nesveika ir netgi neskanu !
    Ji tampa sausa, pilka, patizusi.

    Kaukaze tik naturalus produktai naudojami saslykams gaminti. Pasieskokite internete rasite tikra Kaukazietiska saslyku recepta.


  • Gince 2014-10-22 20:14

    Del druskos tai simtas prc. Nedekite jos marinavimosi periode, mes gaunasi sausesne


  • Jolanta 2014-07-20 18:18

    Pirma karta Bandysiu izsisakyt ! Kainos nesimato


  • nezinoma 2014-06-15 20:34

    Geriausia su pipirais, druska ir vsio.


  • nezinoma 2012-05-25 08:14

    labai skanu kaip pasidarai su atctu as kas savaite daraus


  • virejas 2011-12-22 19:33

    su alumi pabandikit :super:


  • Funtikas 2011-02-19 12:54

    neskieskit, kaukazieciai nenaudoja acto, o ir beveik niekada nemarinuoja mesos. Jie is jos nesitycioja


Daugiau receptų