Balandėliai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės grietinė
1 vienetas kopūstai
0.5 stiklinės kvietiniai miltai
1 valgomasis šaukštas taukai (kiaulių)
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažas
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek lauro lapų (lapeliai)
šiek tiek sultinys
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Mėsos įdarui reikia: 500 g jautienos, pusė stiklinės ryžių, svogūnas, šaukštas taukų, truputis druskos, pipirų.

Gūžė (išpjovus kotą) apverdama pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja. Išgriebtas kopūstas išardomas atskirais lapais; jų storesnės dalys išpjaustomos. Ant kiekvieno lapo dedama paruošto įdaro ir, užlenkus galus, suvyniojama ritinėliu. Taip paruošti balandėliai apibarstomi miltais, apkepinami taukuose, sudedami į puodą, užpilama taukų, karšto sultinio ar vandens, pomidorų padažo ir 30—40 min. troškinami. Baigiant troškinti, įpilama grietinės.

Balandėlius galima gaminti ir su kitokiais įdarais:

Daržovių įdarui: 5 morkos, 3 svogūnai, kiaušinis, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, šaukštas miltų, truputis druskos, sultinio.
Daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste, apibarstomos miltais, druska, įpilama sultinio ir patroškinama. Į atvėsusias daržoves pridedama pusiau apvirtų ryžių, kiaušinių ir viskas išmaišoma.

Kruopų įdarui: stiklinė miežinių kruopų, 5 džiovinti baravykai, 70 g lašiniukų, svogūnas, 50 g rūkyto kumpio, truputį druskos.
Išverdama biri kruopų košė, pasūdoma, sudedami paspirginti lašiniukai ir kumpis su susmulkintais virtais grybais bei pakepintais svogūnais. Viskas sumaišoma.

Varškės įdarui: 500 g varškės, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, pusė stiklinės grietinės, kiaušinis, truputį druskos, cukraus.
Išverdama biri ryžių košė, sudedama ištrinta varškė kiaušinis, druskos, grietinės, cukraus. Viskas sumaišoma.

Populiariausi receptai šią savaitę

Balandėliai

Komentarai: 15
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Mėsos įdarui reikia: 500 g jautienos, pusė stiklinės ryžių, svogūnas, šaukštas taukų, truputis druskos, pipirų.

Gūžė (išpjovus kotą) apverdama pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja. Išgriebtas kopūstas išardomas atskirais lapais; jų storesnės dalys išpjaustomos. Ant kiekvieno lapo dedama paruošto įdaro ir, užlenkus galus, suvyniojama ritinėliu. Taip paruošti balandėliai apibarstomi miltais, apkepinami taukuose, sudedami į puodą, užpilama taukų, karšto sultinio ar vandens, pomidorų padažo ir 30—40 min. troškinami. Baigiant troškinti, įpilama grietinės.

Balandėlius galima gaminti ir su kitokiais įdarais:

Daržovių įdarui: 5 morkos, 3 svogūnai, kiaušinis, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, šaukštas miltų, truputis druskos, sultinio.
Daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste, apibarstomos miltais, druska, įpilama sultinio ir patroškinama. Į atvėsusias daržoves pridedama pusiau apvirtų ryžių, kiaušinių ir viskas išmaišoma.

Kruopų įdarui: stiklinė miežinių kruopų, 5 džiovinti baravykai, 70 g lašiniukų, svogūnas, 50 g rūkyto kumpio, truputį druskos.
Išverdama biri kruopų košė, pasūdoma, sudedami paspirginti lašiniukai ir kumpis su susmulkintais virtais grybais bei pakepintais svogūnais. Viskas sumaišoma.

Varškės įdarui: 500 g varškės, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, pusė stiklinės grietinės, kiaušinis, truputį druskos, cukraus.
Išverdama biri ryžių košė, sudedama ištrinta varškė kiaušinis, druskos, grietinės, cukraus. Viskas sumaišoma.

Reklama:

Komentarai (15)


  • Lina 2017-03-12 14:08

    Neskanu


  • namu seimininke 2011-07-08 16:27

    Nu zinot ka su tom savo mirkobangem, gal jau ligu zmones per mazai turit, jei gaminat namuos tai ir gaminkit kaip normalus zmones, o ne mikrobangese %-)
    Truksta zodziu tokiems tinginiams


  • migle 2011-06-18 18:56

    :parselis: :parselis: :myliu: :soku: :aiskinu: :bomba: :super2: man kaip nepatinka balandeliai ir nepatiks bet sie atrodo skaniai gal ismeginti ir uzkast
    ;-( :aiskinu: :jee: :soku:


  • Edita 2011-06-01 13:10

    Na puiku kai pasidalinama mintimis :super:


  • D o l ii t u s ii k 2011-03-28 14:28

    Balandėliai-tai tikrai nėra lenkiškas maistas.Yra daug kitų šalių kuriuose jie yra populiaresni,nei Lenkijoje... %-) :[email protected]


  • Gabijukas 2010-12-10 15:16

    ka galiu pasakyt skanu :super2:


  • as 2010-12-05 13:24

    kol matai kad virsutiniai lapai suminkstejo ,tuos lapus nuemi ir vel sauni i mikrobange,kad kiti suminkstetu ir kopusto lapas gerai lankstytusi.o as paruosta balandi pries kepdama miltuose pavolioju ,padazas skanesnis buna .SKANAUS VISIEM :valgau:


  • laima 2010-07-19 19:48

    o kiek min. mikrobangeje sildyti


  • rrrr 2010-07-10 16:38

    kopusto nebutina apvirti o paprasciausiai ideti i mikrobangu krosnele ir pasildyti ir jis bus toks pat m inkstas kaip apvirtas :super: :soku2:


  • kitty 2010-06-06 13:22

    mes neturim tikro nacionalinio patiekalo,nes viduramziais lietuva buvo tokia didele kad apeme visas aplink salis. va tau ir paaiskinimas kodel visokie lenkai bando sau prirasyt musu receptukus :-D o be to, musu tauta dar tais laikais buvo nerasistine,eme daug geru dalyku is kitu,o jie is musu,taip ir pasidalinom tokiu geriu kaip balandeliai :super:


Daugiau receptų