Trapūs,sultingi kibinai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
200 gramų sviestas
500 gramų kvietiniai miltai
2 vienetai kiaušiniai
200 mililitrų grietinė
šiek tiek druska
0.5 kilogramo kiaulienos šoninė
2 vienetai svogūnai
šiek tiek kvapieji pipirai
šiek tiek aliejaus (patepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkit sviestą maišydami su miltais,kol gausis smulkūs trupinėliai.Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų. Kol tešla vėsta ir alsuoja:)- paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykit,įmaišykit susmulkintą kvadratėliais svogūną,įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo,padalinkit savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais,iškočiokite arba tiesiog išmaigykit pirštais 3-4mm storumo apskritimus.Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite,o po to užsukite virvele kraštus.Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog įkirpkite žirklutėmis tešlą,kad liktų skylutės - per jas iš kibino vidaus kepimo metu išeidinės garai ir kibinas neplyš nereikiamoj vietoj. Kepkite 180°C orkaitėje apie 40min. Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir sultingi.Skanaus!!!
P.s-vietoj sultinio ištirpdau kubeli Galina Blanka arba Maggi 0,5l verdančio vandens,suberiu smulkintus krapus ir tuomet trapūs ir sultingi kibinai viens po kito tiesiog tirpsta burnoje ;)

Populiariausi receptai šią savaitę

Trapūs,sultingi kibinai

Komentarai: 109
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkit sviestą maišydami su miltais,kol gausis smulkūs trupinėliai.Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų. Kol tešla vėsta ir alsuoja:)- paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykit,įmaišykit susmulkintą kvadratėliais svogūną,įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo,padalinkit savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais,iškočiokite arba tiesiog išmaigykit pirštais 3-4mm storumo apskritimus.Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite,o po to užsukite virvele kraštus.Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog įkirpkite žirklutėmis tešlą,kad liktų skylutės - per jas iš kibino vidaus kepimo metu išeidinės garai ir kibinas neplyš nereikiamoj vietoj. Kepkite 180°C orkaitėje apie 40min. Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir sultingi.Skanaus!!!
P.s-vietoj sultinio ištirpdau kubeli Galina Blanka arba Maggi 0,5l verdančio vandens,suberiu smulkintus krapus ir tuomet trapūs ir sultingi kibinai viens po kito tiesiog tirpsta burnoje ;)

Reklama:

Komentarai (109)


  • Agniete 2018-09-14 21:32

    Aciu uz recepta - labai skanus


  • Julija 2018-06-22 18:52

    Tobulas receptas! Labai skanus kibinai gaunasi, pasaka :) iseina apie 16-18 vnt.


  • stefanija 2018-05-01 10:32

    ačiū už išsamią informaciją, seilės bėga.


  • Eglė 2018-03-15 09:48

    Kiek iš šios masės maždaug išeina kininų?


  • ina 2017-09-29 18:47

    jau metus kai gaminu pagal si recepta labai skanus visiem seimos nariams patinka.o del lipumo teslos tai man irgi limpa , bet nieko truputi dadedu miltu ir ok.Aciu uz recepta


  • Sultinys 2017-08-28 11:22

    Taigi kibina su sultiniu reikia valgyt ,Neringa


  • Neringa 2017-08-27 15:17

    O kur ta sultyni pilti? Perskaiciau kelis kartus ir niekur neradau kut jis dedasi


  • Ruta 2017-07-26 11:43

    Puikus receptas, visad gaminu pagal ji☺


  • Vaiva 2017-07-19 10:00

    Sveiki. Norėjau paklausi dėl tešlos. Jums užteko miltų pagal receptą? Nes man viską sumaišius tešla labai kibo prie rankų, tad teko dėti daugiau miltų, kad nebekibtų, tik tada dėjau į šaldytuvą. Aš gerai dariau, ar turi ji kibti?


  • Jonas Stulpinas 2017-07-12 00:16

    Labai skanu.


Daugiau receptų