Jautiena užpilama marinatu (1 litrui vandens — 3 šaukštai 9% acto), laikoma 2—3 valandas.
Išmirkyta mėsa iš visų pusių išmušama, padaroma 12—15 dūrių. Kriaušės nulupamos, supjaustomos skiltelėmis ir susmaigstomos į mėsą. Taip paruošta mėsa dedama į keptuvę, užpilama lydytu sviestu, užbarstoma džiūvėsėliais, kepama karštoje orkaitėje. Kai truputį paraus, supilamos svarainių sultys, pabarstoma druska, maltais pipirais arba kalendra, įpilama 1 stiklinė karšto vandens. Nuolat palaistoma sunka, kurioje kepa. Kai įdūrus peilį, išeis balta sunka, keptuvė uždengiama ir troškinama nuolat palaistant.
Valgoma užpylus padažu, kuriame kepė, ir virtomis bulvėmis ar marinuotais obuoliais.
Kepta jautiena su kriaušėmis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 1 kilogramas | jautiena |
| 1 stiklinė | svarainiai (sultys) |
| 2 valgomieji šaukštai | sviestas |
| 1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
| 5 vienetai | kriaušės |
| šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Liežuvis su grybais
-
Mėsinis riestainis su kiaušiniu
-
Kepsnys romantiškam vakarui
-
Mineralinis šašlykas
-
Sprandinės šašlykas alaus ir granatų marinate
-
Romšteksas majonezo padaže
-
Citrininė karka su keptomis daržovėmis
-
Baklažanai įdaryti jautienos faršu
-
Keptas, įdarytas paršelis
-
Vyniotinis "Siurprizas"
-
Suadytas karbonadas
-
Jautienos maltinukai
-
Kiaulienos šašlykas su medumi
-
Sotūs pietūs - meksikietiškai
-
Sūrio kamuoliukai
-
Orkaitėje keptas paršelis
-
Keptas veršienos kumpis su obuoliais
-
Aštrus guliašas
-
Kiaulienos kepsnys su kmynais
-
Paprikų laiveliai
Kepta jautiena su kriaušėmis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
1 kilogramas -
Svarainiai, sultys,
1 stiklinė -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Kriaušės,
5 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Jautiena užpilama marinatu (1 litrui vandens — 3 šaukštai 9% acto), laikoma 2—3 valandas.
Išmirkyta mėsa iš visų pusių išmušama, padaroma 12—15 dūrių. Kriaušės nulupamos, supjaustomos skiltelėmis ir susmaigstomos į mėsą. Taip paruošta mėsa dedama į keptuvę, užpilama lydytu sviestu, užbarstoma džiūvėsėliais, kepama karštoje orkaitėje. Kai truputį paraus, supilamos svarainių sultys, pabarstoma druska, maltais pipirais arba kalendra, įpilama 1 stiklinė karšto vandens. Nuolat palaistoma sunka, kurioje kepa. Kai įdūrus peilį, išeis balta sunka, keptuvė uždengiama ir troškinama nuolat palaistant.
Valgoma užpylus padažu, kuriame kepė, ir virtomis bulvėmis ar marinuotais obuoliais.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
