Jautiena užpilama marinatu (1 litrui vandens — 3 šaukštai 9% acto), laikoma 2—3 valandas.
Išmirkyta mėsa iš visų pusių išmušama, padaroma 12—15 dūrių. Kriaušės nulupamos, supjaustomos skiltelėmis ir susmaigstomos į mėsą. Taip paruošta mėsa dedama į keptuvę, užpilama lydytu sviestu, užbarstoma džiūvėsėliais, kepama karštoje orkaitėje. Kai truputį paraus, supilamos svarainių sultys, pabarstoma druska, maltais pipirais arba kalendra, įpilama 1 stiklinė karšto vandens. Nuolat palaistoma sunka, kurioje kepa. Kai įdūrus peilį, išeis balta sunka, keptuvė uždengiama ir troškinama nuolat palaistant.
Valgoma užpylus padažu, kuriame kepė, ir virtomis bulvėmis ar marinuotais obuoliais.

Kepta jautiena su kriaušėmis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | jautiena |
1 stiklinė | svarainiai (sultys) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
5 vienetai | kriaušės |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Avienos šašlykas
-
Maltos mėsos kotletai su sūrio įdaru
-
Kiaulienos kepsnys su sūrio plutele
-
Kiauliena aštriame padaže
-
Sprandinės šašlykas alaus ir granatų marinate
-
Musak
-
Tortilijos
-
Kiaulienos šašlykai greitai
-
Šašlykas svogūnų marinate
-
Rūkytas kumpis, keptas folijoje
-
Kiauliena saldžiarūgščiame padaže
-
Pikantiškoji kiauliena
-
Lengvi kiaulienos kepsneliai
-
Kiškis keptas su obuoliais
-
Rusiškas Befstrogenas
-
Jautienos cimesas
-
Šašlykai citrinų marinate
-
Ant iešmo kepta aviena
-
Faršu ir paprikomis įdaryti pievagrybiai
-
Balandėliai pekino kopūsto lapuose
Kepta jautiena su kriaušėmis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
1 kilogramas -
Svarainiai, sultys,
1 stiklinė -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Kriaušės,
5 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Jautiena užpilama marinatu (1 litrui vandens — 3 šaukštai 9% acto), laikoma 2—3 valandas.
Išmirkyta mėsa iš visų pusių išmušama, padaroma 12—15 dūrių. Kriaušės nulupamos, supjaustomos skiltelėmis ir susmaigstomos į mėsą. Taip paruošta mėsa dedama į keptuvę, užpilama lydytu sviestu, užbarstoma džiūvėsėliais, kepama karštoje orkaitėje. Kai truputį paraus, supilamos svarainių sultys, pabarstoma druska, maltais pipirais arba kalendra, įpilama 1 stiklinė karšto vandens. Nuolat palaistoma sunka, kurioje kepa. Kai įdūrus peilį, išeis balta sunka, keptuvė uždengiama ir troškinama nuolat palaistant.
Valgoma užpylus padažu, kuriame kepė, ir virtomis bulvėmis ar marinuotais obuoliais.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...