Jautiena užpilama marinatu (1 litrui vandens — 3 šaukštai 9% acto), laikoma 2—3 valandas.
Išmirkyta mėsa iš visų pusių išmušama, padaroma 12—15 dūrių. Kriaušės nulupamos, supjaustomos skiltelėmis ir susmaigstomos į mėsą. Taip paruošta mėsa dedama į keptuvę, užpilama lydytu sviestu, užbarstoma džiūvėsėliais, kepama karštoje orkaitėje. Kai truputį paraus, supilamos svarainių sultys, pabarstoma druska, maltais pipirais arba kalendra, įpilama 1 stiklinė karšto vandens. Nuolat palaistoma sunka, kurioje kepa. Kai įdūrus peilį, išeis balta sunka, keptuvė uždengiama ir troškinama nuolat palaistant.
Valgoma užpylus padažu, kuriame kepė, ir virtomis bulvėmis ar marinuotais obuoliais.
Kepta jautiena su kriaušėmis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | jautiena |
1 stiklinė | svarainiai (sultys) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
5 vienetai | kriaušės |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pikantiškai troškinti kotletai
- Kiauliena pagal Aistę
- Kepsnys Du milžinai
- Jautienos čenakai
- Jautienos didkepsnis su pistacijomis
- Jautienos nugarinė su daržovėmis
- Kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu
- Blynai su kepenų įdaru
- Škotiški kiaušiniai
- Pyragas su kukuliais
- Skanus šašlykiukas
- Kiaulienos kepsneliai
- Tradiciniai kotletai su majonezu
- Kotletukai
- Kibinai "Su meile"
- Kiaulienos kepsnys su morkomis ir sūriu
- Pikantikškas kiaulienos kepsnys vyno padaže
- Steikai
- Škotiški kiaušiniai
- Farširuotas žiedinis kopūstas
Kepta jautiena su kriaušėmis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
1 kilogramas -
Svarainiai, sultys,
1 stiklinė -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Kriaušės,
5 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Jautiena užpilama marinatu (1 litrui vandens — 3 šaukštai 9% acto), laikoma 2—3 valandas.
Išmirkyta mėsa iš visų pusių išmušama, padaroma 12—15 dūrių. Kriaušės nulupamos, supjaustomos skiltelėmis ir susmaigstomos į mėsą. Taip paruošta mėsa dedama į keptuvę, užpilama lydytu sviestu, užbarstoma džiūvėsėliais, kepama karštoje orkaitėje. Kai truputį paraus, supilamos svarainių sultys, pabarstoma druska, maltais pipirais arba kalendra, įpilama 1 stiklinė karšto vandens. Nuolat palaistoma sunka, kurioje kepa. Kai įdūrus peilį, išeis balta sunka, keptuvė uždengiama ir troškinama nuolat palaistant.
Valgoma užpylus padažu, kuriame kepė, ir virtomis bulvėmis ar marinuotais obuoliais.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...