Jautiena užpilama marinatu (1 litrui vandens — 3 šaukštai 9% acto), laikoma 2—3 valandas.
Išmirkyta mėsa iš visų pusių išmušama, padaroma 12—15 dūrių. Kriaušės nulupamos, supjaustomos skiltelėmis ir susmaigstomos į mėsą. Taip paruošta mėsa dedama į keptuvę, užpilama lydytu sviestu, užbarstoma džiūvėsėliais, kepama karštoje orkaitėje. Kai truputį paraus, supilamos svarainių sultys, pabarstoma druska, maltais pipirais arba kalendra, įpilama 1 stiklinė karšto vandens. Nuolat palaistoma sunka, kurioje kepa. Kai įdūrus peilį, išeis balta sunka, keptuvė uždengiama ir troškinama nuolat palaistant.
Valgoma užpylus padažu, kuriame kepė, ir virtomis bulvėmis ar marinuotais obuoliais.

Kepta jautiena su kriaušėmis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | jautiena |
1 stiklinė | svarainiai (sultys) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
5 vienetai | kriaušės |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Jautienos nugarinės šašlykas
-
Kotletukai su padažu su brokoliais
-
Mėsos kukuliai
-
Orkaitėje kepta kiauliena
-
Airiški "kiaušiniai" su siurprizu
-
Sūrio kamuoliukai
-
Šašlykai su pikantišku majonezu
-
Liežuvis su grybais
-
Įdaryta paprika
-
Neįprasti šašlykai
-
Jautienos muštinis su svogūnais
-
Labai skanus sprandinės vertinis su keptomis daržovėmis
-
Kiaulienos karka
-
Ugniniai šonkauliukai
-
Vikšrų vakarienė
-
Kiaulienos šašlykai
-
Kepta aviena
-
Aštrios naminės dešrelės ant laužo
-
Kiauliena su imbiero ir brendžio padažu
-
Kiškio kepsnys
Kepta jautiena su kriaušėmis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
1 kilogramas -
Svarainiai, sultys,
1 stiklinė -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Kriaušės,
5 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Jautiena užpilama marinatu (1 litrui vandens — 3 šaukštai 9% acto), laikoma 2—3 valandas.
Išmirkyta mėsa iš visų pusių išmušama, padaroma 12—15 dūrių. Kriaušės nulupamos, supjaustomos skiltelėmis ir susmaigstomos į mėsą. Taip paruošta mėsa dedama į keptuvę, užpilama lydytu sviestu, užbarstoma džiūvėsėliais, kepama karštoje orkaitėje. Kai truputį paraus, supilamos svarainių sultys, pabarstoma druska, maltais pipirais arba kalendra, įpilama 1 stiklinė karšto vandens. Nuolat palaistoma sunka, kurioje kepa. Kai įdūrus peilį, išeis balta sunka, keptuvė uždengiama ir troškinama nuolat palaistant.
Valgoma užpylus padažu, kuriame kepė, ir virtomis bulvėmis ar marinuotais obuoliais.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...