
500 gramų | kiauliena ( nugarinė) |
2 valgomieji šaukštai | prieskoniai ( (mėgstami)) |
2 vienetai | apelsinų |
500 gramų | bulvių ((mažos)) |
3 vienetai | pomidorai |
1 vienetas | paprika ( (didelė)) |
1 vienetas | svogūnai |
4 valgomieji šaukštai | grietinė |
300 gramų | pievagrybiai |
100 gramų | sūris |
Mėsą dedame į formą aukštais kraštais, turi tilpti visi kepsniukai, užpilame marinatu (sultimis). Kepame 180°C temp. apie 20min. kol iškepa. Uždedam pjaustyto ar tarkuoto sūrio, palaukiam kol išsilydo.
Tuo metu pasiruošiam pievagrybių padažą (snulkiai supjaustome, pakepiname, įmaišome 2v.š. grietinės, pagardinam prieskoniais), išverdame bulvytes, pasiruošiam salotas.
Skanaus,
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaulienos sprandinės kepsnys užkeptas špinatais ir sūriu
-
Pjaustytos jautienos nugarinės kepsnys
-
Kiauliena su aguročiais
-
Kiauliena aštriame padaže
-
Veršienos kepenėlių troškinys
-
Įdarytas faršo zuikis
-
Basturma
-
Virta marinuotos jautienos nugarinė
-
Tekiloje marinuota jautiena
-
Kumpis su šparaginėmis pupelėmis
-
Suadytas karbonadas
-
Musak
-
Kiaulienos šašlykai
-
Veršienos troškinys drebučiuose
-
Veršienos kepsnys
-
Kiauliena su džiovintomis slyvomis
-
Pietūs moliniame inde
-
Graikiško stiliaus ėrienos kumpeliai
-
Airiški "kiaušiniai" su siurprizu
-
Faršo, paprikos ir pomidorų apkepas
Kiaulienos kepsniukai apelsinų marinate

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Kiauliena, nugarinė,
500 gramų -
Prieskoniai, (mėgstami),
2 valgomieji šaukštai -
Apelsinai,
2 vienetai -
Bulvės, (mažos),
500 gramų -
Pomidorai,
3 vienetai -
Paprika, (didelė),
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinė,
4 valgomieji šaukštai -
Pievagrybiai,
300 gramų -
Sūris,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsą susipjaustom ir suprieskoniuojam mėgstamais priekoniais. Išmušame (turi būti apie 0.5cm. storio). Sudedame į indą (geriau aukštą ir siaurą) ar tiesiog į nedidelį puodą. išspaudžiam apelsino sultis (turi apsmti) ir palaikom apie 3val. (galima ir per naktį).
Mėsą dedame į formą aukštais kraštais, turi tilpti visi kepsniukai, užpilame marinatu (sultimis). Kepame 180°C temp. apie 20min. kol iškepa. Uždedam pjaustyto ar tarkuoto sūrio, palaukiam kol išsilydo.Mėsą dedame į formą aukštais kraštais, turi tilpti visi kepsniukai, užpilame marinatu (sultimis). Kepame 180laipsnių temp. apie 20 min., kol iškepa.
Tuo metu pasiruošiam pievagrybių padažą (snulkiai supjaustome, pakepiname, įmaišome 2v.š. grietinės, pagardinam prieskoniais), išverdame bulvytes, pasiruošiam salotas.Patiekiant padažą galima uždėti iškart ant ką tik ištrauktų kepsniukų. Garnyrą ir salotas renkamės pagal save.
Skanaus,
Komentarai (4)
-
Ieva
2015-07-07 15:07
O kepant mėsą orkaitėje, tą indą uždengti ar kepti atvirą?