Buritos (burritos)
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas aliejaus
šiek tiek druska
1.5 stiklinės sultinys
1 stiklinė pomidorų padažas
0.5 valgomojo šaukšto apelsinų (žievelė)
1 arbatinis šaukštelis aitriosios paprikos (konservuoti, smulkinti)
8 vienetai tortilija
900 gramų kiauliena (išpjova)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Kiaulieną pasūdykite, aptepkite aliejumi, įdėkite į indą ir įkiškite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite tol, kol mėsa suminkštės.
Pagaminkite padažą: Į puodą supilkite sultinį, pomidorų padažą, apelsino žievelę, čili. Užvirkite ir virinkite pusė valandos, kol sultinys pradės tirštėti.
Kiaulieną smulkiai supjaustykite, sudėkite į padažą ir vėl užvirkite ant labai silpnos ugnies.
Tortilas suvyniokite į foliją ir trumpai pašildykite orkaitėje. Tuomet ant kiekvienos tortilos uždėkite pagamintos iš mėsos masės ir susukite.
Patiekite su guakamole (žr. meksikietiškus patiekalus), grietine ir troškintomis raudonomis pupelėmis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Buritos (burritos)

Komentarai: 38
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kiaulieną pasūdykite, aptepkite aliejumi, įdėkite į indą ir įkiškite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite tol, kol mėsa suminkštės.
Pagaminkite padažą: Į puodą supilkite sultinį, pomidorų padažą, apelsino žievelę, čili. Užvirkite ir virinkite pusė valandos, kol sultinys pradės tirštėti.
Kiaulieną smulkiai supjaustykite, sudėkite į padažą ir vėl užvirkite ant labai silpnos ugnies.
Tortilas suvyniokite į foliją ir trumpai pašildykite orkaitėje. Tuomet ant kiekvienos tortilos uždėkite pagamintos iš mėsos masės ir susukite.
Patiekite su guakamole (žr. meksikietiškus patiekalus), grietine ir troškintomis raudonomis pupelėmis.

Reklama:

Komentarai (38)


  • bezdas 2011-11-29 20:16

    skanu skanu :DDDD


  • ;D 2011-11-29 20:15

    mldc belekaip :-)


  • Kirke 2011-06-27 18:06

    Aš irgi išbandžiau. Tai man mėsytės tikrai pasirodė daugoka, nors įvyniojau šiek tiek ir šviežio pomidoro. Kitą kartą manau bandyčiau įdėti ir pupelių į vidų.
    O dėl apelsino žievės - tai atsižvelgdama į vieną čia esančių komentarų, įdėjau nedaug. Tai jei papuola "ant danties", tai skonis visai malonus, o siaip nieko baisiai neįtakojo. Pats padažiukas gavosi labai malonaus aštrumo :)
    Ir dar vynioti juos man reikia išsitreniruot, kol kas nenusprendžiau net kuris būdas geresnis.


  • INGRIDA 2011-04-06 16:42

    labai skanu as tik del skonio i padaza dar idejau smulkei pjaustita paprika o ant tortilijos apibarsciau mocarela suriu lb skanu :-)


  • recepto autorei 2011-03-15 17:15

    Kam sove i galva deti apelsino zievele i padaza?? Sugadino visa padaza.. fee.


  • meksika 2011-03-02 20:24

    man darzoviu pritruko????salotu,pomidoru i burito,kaip meksikieciai daro


  • Plastalinas 2011-01-08 20:06

    :bravo: lux ;D :-D :-p ;-) :-( :-) :super:


  • Gintare 2010-09-20 11:06

    Kiek laiko reik gaminti??????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 :super: :-p :-D :bloga: %-) :-)


  • Tiesa 2010-09-15 11:20

    sliuchos :bloga: :super: :alus: :-*


  • (anonimas) 2010-09-12 16:22

    :alus: jega
    :soku2: [:-)


Daugiau receptų