
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
šiek tiek | druska |
1.5 stiklinės | sultinys |
1 stiklinė | pomidorų padažas |
0.5 valgomojo šaukšto | apelsinų (žievelė) |
1 arbatinis šaukštelis | aitriosios paprikos (konservuoti, smulkinti) |
8 vienetai | tortilija |
900 gramų | kiauliena (išpjova) |
Pagaminkite padažą: Į puodą supilkite sultinį, pomidorų padažą, apelsino žievelę, čili. Užvirkite ir virinkite pusė valandos, kol sultinys pradės tirštėti.
Kiaulieną smulkiai supjaustykite, sudėkite į padažą ir vėl užvirkite ant labai silpnos ugnies.
Tortilas suvyniokite į foliją ir trumpai pašildykite orkaitėje. Tuomet ant kiekvienos tortilos uždėkite pagamintos iš mėsos masės ir susukite.
Patiekite su guakamole (žr. meksikietiškus patiekalus), grietine ir troškintomis raudonomis pupelėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiauliena su ryžiais ir ananasais
-
Virta marinuotos jautienos nugarinė
-
Virtiniai su mėsa
-
Kibinai
-
Įdaryti pomidorai
-
Žuvinto kepsnys
-
Avienos muštiniai
-
Troškintas triušis (su baravykasi arba be) su bulvių koše
-
Lenkiškai troškintos kepenėlės
-
Šernienos kepsnys
-
Guliašas su vakarykštėmis bulvėmis
-
Aštrūs mamos kotletukai
-
Karbonadai iš faršo
-
Balandėliai
-
Pikantiški veršienos kepsniai
-
Blynai su paprika, pomidorais ir kumpiu
-
Lengvi kiaulienos kepsneliai
-
Kiaulienos šašlykas
-
Kotletai su kiaušiniais
-
Gardūs veršienos karbonadai
Buritos (burritos)

- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Druska
-
Sultinys,
1.5 stiklinės -
Pomidorų padažas,
1 stiklinė -
Apelsinai, žievelė,
0.5 valgomojo šaukšto -
Aitrioji paprika, konservuoti, smulkinti,
1 arbatinis šaukštelis -
Tortilija,
8 vienetai -
Kiauliena, išpjova,
900 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaulieną pasūdykite, aptepkite aliejumi, įdėkite į indą ir įkiškite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite tol, kol mėsa suminkštės.
Pagaminkite padažą: Į puodą supilkite sultinį, pomidorų padažą, apelsino žievelę, čili. Užvirkite ir virinkite pusė valandos, kol sultinys pradės tirštėti.
Kiaulieną smulkiai supjaustykite, sudėkite į padažą ir vėl užvirkite ant labai silpnos ugnies.
Tortilas suvyniokite į foliją ir trumpai pašildykite orkaitėje. Tuomet ant kiekvienos tortilos uždėkite pagamintos iš mėsos masės ir susukite.
Patiekite su guakamole (žr. meksikietiškus patiekalus), grietine ir troškintomis raudonomis pupelėmis.
Komentarai (38)
-
bezdas
2011-11-29 20:16
skanu skanu :DDDD
-
;D
2011-11-29 20:15
mldc belekaip :-)
-
Kirke
2011-06-27 18:06
Aš irgi išbandžiau. Tai man mėsytės tikrai pasirodė daugoka, nors įvyniojau šiek tiek ir šviežio pomidoro. Kitą kartą manau bandyčiau įdėti ir pupelių į vidų.
O dėl apelsino žievės - tai atsižvelgdama į vieną čia esančių komentarų, įdėjau nedaug. Tai jei papuola "ant danties", tai skonis visai malonus, o siaip nieko baisiai neįtakojo. Pats padažiukas gavosi labai malonaus aštrumo :)
Ir dar vynioti juos man reikia išsitreniruot, kol kas nenusprendžiau net kuris būdas geresnis.
-
INGRIDA
2011-04-06 16:42
labai skanu as tik del skonio i padaza dar idejau smulkei pjaustita paprika o ant tortilijos apibarsciau mocarela suriu lb skanu :-)
-
recepto autorei
2011-03-15 17:15
Kam sove i galva deti apelsino zievele i padaza?? Sugadino visa padaza.. fee.
-
meksika
2011-03-02 20:24
man darzoviu pritruko????salotu,pomidoru i burito,kaip meksikieciai daro
-
Plastalinas
2011-01-08 20:06
:bravo: lux ;D :-D :-p ;-) :-( :-) :super:
-
Gintare
2010-09-20 11:06
Kiek laiko reik gaminti??????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 :super: :-p :-D :bloga: %-) :-)
-
Tiesa
2010-09-15 11:20
sliuchos :bloga: :super: :alus: :-*
-
(anonimas)
2010-09-12 16:22
:alus: jega
:soku2: [:-)