
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
šiek tiek | druska |
1.5 stiklinės | sultinys |
1 stiklinė | pomidorų padažas |
0.5 valgomojo šaukšto | apelsinų (žievelė) |
1 arbatinis šaukštelis | aitriosios paprikos (konservuoti, smulkinti) |
8 vienetai | tortilija |
900 gramų | kiauliena (išpjova) |
Pagaminkite padažą: Į puodą supilkite sultinį, pomidorų padažą, apelsino žievelę, čili. Užvirkite ir virinkite pusė valandos, kol sultinys pradės tirštėti.
Kiaulieną smulkiai supjaustykite, sudėkite į padažą ir vėl užvirkite ant labai silpnos ugnies.
Tortilas suvyniokite į foliją ir trumpai pašildykite orkaitėje. Tuomet ant kiekvienos tortilos uždėkite pagamintos iš mėsos masės ir susukite.
Patiekite su guakamole (žr. meksikietiškus patiekalus), grietine ir troškintomis raudonomis pupelėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Daržovės su mėsa ir sūriu
-
Mėsos apkepėlė
-
Šeimos pusryčiai "Gėlytės"
-
Jautienos steikas RIB EYE citrinų aromate
-
Kiaulienos išpjova su virtų kiaušiniu „pašot“
-
Kepsnys romantiškam vakarui
-
Super skanūs ir greitai pagaminami kiaulienos kepsneliai
-
Armėniški arba mini mantai
-
Tešloje keptas rūkytas kumpis
-
Orkaitėje keptas paršelis
-
Naminis šnicelis
-
Skanūs kiaulienos kepsniukai
-
Maltinukai su sūriu
-
Aurimo šašlykas
-
Plovas
-
Jautienos didkepsnis su pistacijomis
-
Įdaryti burokėliai
-
Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
-
Balandėliai
-
Tortilijos
Buritos (burritos)

- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Druska
-
Sultinys,
1.5 stiklinės -
Pomidorų padažas,
1 stiklinė -
Apelsinai, žievelė,
0.5 valgomojo šaukšto -
Aitrioji paprika, konservuoti, smulkinti,
1 arbatinis šaukštelis -
Tortilija,
8 vienetai -
Kiauliena, išpjova,
900 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaulieną pasūdykite, aptepkite aliejumi, įdėkite į indą ir įkiškite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite tol, kol mėsa suminkštės.
Pagaminkite padažą: Į puodą supilkite sultinį, pomidorų padažą, apelsino žievelę, čili. Užvirkite ir virinkite pusė valandos, kol sultinys pradės tirštėti.
Kiaulieną smulkiai supjaustykite, sudėkite į padažą ir vėl užvirkite ant labai silpnos ugnies.
Tortilas suvyniokite į foliją ir trumpai pašildykite orkaitėje. Tuomet ant kiekvienos tortilos uždėkite pagamintos iš mėsos masės ir susukite.
Patiekite su guakamole (žr. meksikietiškus patiekalus), grietine ir troškintomis raudonomis pupelėmis.
Komentarai (38)
-
bezdas
2011-11-29 20:16
skanu skanu :DDDD
-
;D
2011-11-29 20:15
mldc belekaip :-)
-
Kirke
2011-06-27 18:06
Aš irgi išbandžiau. Tai man mėsytės tikrai pasirodė daugoka, nors įvyniojau šiek tiek ir šviežio pomidoro. Kitą kartą manau bandyčiau įdėti ir pupelių į vidų.
O dėl apelsino žievės - tai atsižvelgdama į vieną čia esančių komentarų, įdėjau nedaug. Tai jei papuola "ant danties", tai skonis visai malonus, o siaip nieko baisiai neįtakojo. Pats padažiukas gavosi labai malonaus aštrumo :)
Ir dar vynioti juos man reikia išsitreniruot, kol kas nenusprendžiau net kuris būdas geresnis.
-
INGRIDA
2011-04-06 16:42
labai skanu as tik del skonio i padaza dar idejau smulkei pjaustita paprika o ant tortilijos apibarsciau mocarela suriu lb skanu :-)
-
recepto autorei
2011-03-15 17:15
Kam sove i galva deti apelsino zievele i padaza?? Sugadino visa padaza.. fee.
-
meksika
2011-03-02 20:24
man darzoviu pritruko????salotu,pomidoru i burito,kaip meksikieciai daro
-
Plastalinas
2011-01-08 20:06
:bravo: lux ;D :-D :-p ;-) :-( :-) :super:
-
Gintare
2010-09-20 11:06
Kiek laiko reik gaminti??????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 :super: :-p :-D :bloga: %-) :-)
-
Tiesa
2010-09-15 11:20
sliuchos :bloga: :super: :alus: :-*
-
(anonimas)
2010-09-12 16:22
:alus: jega
:soku2: [:-)