1 vienetas | kiškiena |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
100 gramų | kiaulienos lašiniai (rūkyti) |
šiek tiek | kmynai |
20 gramų | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | kadagio uogos |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | mairūnas |
šiek tiek | kalendra |
šiek tiek | druska |
Nuvalytas ir gerai išplautas šaltu vandeniu kiškis užpilamas paruoštu marinatu ir 1—2 dienas palaikomas šaltai. Išimtas iš marinato kiškis nusausinamas, nupjaunama priekinės kojos ir papilvė, paliekama tik nugarinė dalis ir šlaunys. Mėsa prismaigstoma supjaustytų rėželiais lašiniukų, įtrinama aliejumi, druska, sumaišyta su prieskoniais, ir grūstomis kadagio uogomis. I keptuvą įdedama riebalų ar lašiniukų, ant jų dedamas kiškis, įpilama stiklinė marinato ir kepama kartkartėmis palaistant sultimis.
Patiekiant kiškis supjaustomas, sudedamas į pašildytą pusdubenį, apibarstomas džiūvėsėliais (pyrago arba juodos duonos) ir pašlakstomas sviestu.
Atskirai duodama bulvių košės, troškintų raudonųjų kopūstų arba burokėlių, agrastų kompoto, išmirkytų be kauliukų džiovintų slyvų ir kt. Perkoštas padažas paskaninamas grietine ir duodamas padažinėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepsnys “Kelmas”
- Mėsos paplotėlis
- Kiaulienos šašlykai kepti orkaitėje
- Sprandinės kepsnys ant grotelių
- Balandėliai
- Jautiena kopūstų padaže
- Tiuringijos kepsnys puodelyje
- Kiaulienos su kruopom apkepas
- Sluoksniuotos tešlos apkepas su mėsos įdaru
- Šutinta kiškiena
- Įdaryti makaronai
- Pyragas su šonine ir alyvuogėmis
- Keptos veršienos šlaunelės
- Citrininė karka su keptomis daržovėmis
- Kapota keri mėsa
- Šašlykas majoneze
- Kaimiškas pjausnys
- Įdaryta cukinija
- Rusiškas Befstrogenas
- Keptas kumpis
Kepta kiškiena marinate
- Paruošimo laikas:
-
Kiškiena,
1 vienetas -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Džiūvėsėliai
-
Kiaulienos lašiniai, rūkyti,
100 gramų - Kmynai
-
Taukai (kiaulių),
20 gramų - Kadagio uogos
- Juodieji pipirai
- Mairūnas
- Kalendra
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Marinatui papildomai reikės: 0,5 stiklinės 3% acto, 1 stiklinė raudonojo vyno, citrina (nebūtinai), truputį cukraus, druskos, pipirų, lauro lapelis.
Nuvalytas ir gerai išplautas šaltu vandeniu kiškis užpilamas paruoštu marinatu ir 1—2 dienas palaikomas šaltai. Išimtas iš marinato kiškis nusausinamas, nupjaunama priekinės kojos ir papilvė, paliekama tik nugarinė dalis ir šlaunys. Mėsa prismaigstoma supjaustytų rėželiais lašiniukų, įtrinama aliejumi, druska, sumaišyta su prieskoniais, ir grūstomis kadagio uogomis. I keptuvą įdedama riebalų ar lašiniukų, ant jų dedamas kiškis, įpilama stiklinė marinato ir kepama kartkartėmis palaistant sultimis.
Patiekiant kiškis supjaustomas, sudedamas į pašildytą pusdubenį, apibarstomas džiūvėsėliais (pyrago arba juodos duonos) ir pašlakstomas sviestu.
Atskirai duodama bulvių košės, troškintų raudonųjų kopūstų arba burokėlių, agrastų kompoto, išmirkytų be kauliukų džiovintų slyvų ir kt. Perkoštas padažas paskaninamas grietine ir duodamas padažinėje.