1 kilogramas | kiauliena ( sprandinė) |
1.5 litro | kefyras |
1 pundelis | kalendra |
6 galvos | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sotieji zrazai
- Šveicariška veršiena
- Kiaulienos kotletai
- Škotiški kiaušiniai
- Naminis kiaulienos šnicelis
- Kiaulienos šašlykas majoneze
- Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
- Čipolino galvelės
- Jautienos muštinis su svogūnais
- Įdaryti burokėliai
- Vyniotinis Kubilas
- Kepsnys su makaronais
- Medžiotojų kepsniai
- Vištienos vyniotinis su medžiotojų dešrelėmis
- Čanachai su čiobreliais
- Virtos veršelio kojos
- Orkaitėje apkeptos kiaulių kojos
- Šašlykas pomidorų sultyse
- Veršienos maltiniai
- Šašlykas majoneze
Šašlykai marinuoti kefyre
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Kiauliena, sprandinė,
1 kilogramas -
Kefyras,
1.5 litro -
Kalendra,
1 pundelis -
Svogūnai,
6 galvos - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sprandinę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Stambiai supjaustykite svogūnus ir kalendras. Sudėkite viską į puodą (sluoksniuodami): mėsą, po to svogūnus, kalendrą – taip keletą kartų. Kiekvieną sluoksnį sūdykite ir įberkite pipirų.
Viską užpilkite kefyru. Uždenkite indą dangčiu ir palikite stovėti per naktį vėsioje vietoje (kuo ilgiau mėsa marinuosis – tuo švelnesnis bus šašlykas). Mėsą susmeikite ant iešmų ir kepkite šašlykinėje ant gerai įkaitusių anglių, apšlakstydami likusiu kefyru.