1 kilogramas | kiauliena ( sprandinė) |
1.5 litro | kefyras |
1 pundelis | kalendra |
6 galvos | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kotletai pomidorų padaže
- Kotletai lenkiškai
- Kelmas
- Aštroki šašlykai
- Faršu įdarytos paprikos
- Jautienos nugarinė, marinuota daržovių sultinyje ir sojų padaže
- Didkotlečiai su ryžiais
- Šernienos kepsnys lenkiškai
- Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
- Aštrus guliašas
- Keptos barbekiu jautienos receptas
- Kiauliena saldžiarūgščiame padaže
- Kaukazietiškas šašlykas
- Jautiena kopūstų padaže
- Įdaryta kiaulienos šoninė
- Arvydo kiaulienos delikatesas
- Maltiniai su grybų padažu
- Kiauliena pagal Aistę
- Pusryčių blynai su mėsa ir kukurūzais
- Kiaulienos šašlykai kepti orkaitėje
Šašlykai marinuoti kefyre
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Kiauliena, sprandinė,
1 kilogramas -
Kefyras,
1.5 litro -
Kalendra,
1 pundelis -
Svogūnai,
6 galvos - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sprandinę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Stambiai supjaustykite svogūnus ir kalendras. Sudėkite viską į puodą (sluoksniuodami): mėsą, po to svogūnus, kalendrą – taip keletą kartų. Kiekvieną sluoksnį sūdykite ir įberkite pipirų.
Viską užpilkite kefyru. Uždenkite indą dangčiu ir palikite stovėti per naktį vėsioje vietoje (kuo ilgiau mėsa marinuosis – tuo švelnesnis bus šašlykas). Mėsą susmeikite ant iešmų ir kepkite šašlykinėje ant gerai įkaitusių anglių, apšlakstydami likusiu kefyru.