1 kilogramas | stirniena (nugarinė) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
150 gramų | kiaulienos lašiniai (rūkyti) |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | petražolės |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
0.5 vieneto | citrinos |
1 arbatinis šaukštelis | garstyčios (padažas) |
0.5 stiklinės | grietinė |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiaulienos šonkauliai su daržovėmis
- Sultingieji šonkauliukai
- Kotletukai ant laužo
- Aštrus karbonadas
- Pusryčių blynai su mėsa ir kukurūzais
- Sprandinės kepsnys
- Pikantiška triušiena
- Tiuringijos kepsnys puodelyje
- Smaližių liežuvis
- Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
- Šašlykai gurmanams
- Griežčių apkepas su mėsa
- Mūsų šašlikas
- Prancūziškas triušis
- Šoninės ir svogūnų pyragas
- Naminės dešrelės
- Avienos kebabas
- Kepta jautienos nugarinė
- Jautienos nugarinė, marinuota daržovių sultinyje ir sojų padaže
- Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
Stirnos nugarinė
- Paruošimo laikas:
-
Stirniena, nugarinė,
1 kilogramas - Druska
- Pipirai, juodieji
-
Kiaulienos lašiniai, rūkyti,
150 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Garstyčios, padažas,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nugarinė ištrinama pipirais ir druska, labai tankiai prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių ir dedama į keptuvą prismaigstytąja lašinių puse į apačią. Viršus uždengiamas plonai supjaustytais lašiniais, apdedamas supjaustytomis morkomis ir petražolėmis, apšlakstoma ištirpintu sviestu ir kepama, nuolat palaistant. Pusiau iškepęs kepsnys apverčiamas, palaistomas spaustos citrinos sultimis ir grietine ir kepamas, vis palaistant, kol suminkštėja. Iškepusi nugarinė atšaldoma, apipilama perkoštu padažu, į kurį įmaišoma garstyčių, supjaustoma ir papuošiama citrinų griežinėliais.