
Stirnos nugarinė
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | stirniena (nugarinė) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
150 gramų | kiaulienos lašiniai (rūkyti) |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | petražolės |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
0.5 vieneto | citrinos |
1 arbatinis šaukštelis | garstyčios (padažas) |
0.5 stiklinės | grietinė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Nugarinė ištrinama pipirais ir druska, labai tankiai prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių ir dedama į keptuvą prismaigstytąja lašinių puse į apačią. Viršus uždengiamas plonai supjaustytais lašiniais, apdedamas supjaustytomis morkomis ir petražolėmis, apšlakstoma ištirpintu sviestu ir kepama, nuolat palaistant. Pusiau iškepęs kepsnys apverčiamas, palaistomas spaustos citrinos sultimis ir grietine ir kepamas, vis palaistant, kol suminkštėja. Iškepusi nugarinė atšaldoma, apipilama perkoštu padažu, į kurį įmaišoma garstyčių, supjaustoma ir papuošiama citrinų griežinėliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Apkepas „Greitukas“
-
Kapota keri mėsa
-
Guliašas su vakarykštėmis bulvėmis
-
Naminiai mėsainiai su ant grilio kepta mėsyte
-
Kiaulienos išpjovos suktinukai ant iešmelio
-
Trapūs,sultingi kibinai
-
Suktinukai
-
Aštrus šašlykas
-
Naminiai kotletukai
-
Škotiški kiaušiniai
-
Kepsnys Verseka
-
Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
-
Virta marinuotos jautienos nugarinė
-
Įdaryti pomidorai
-
Jautienos kukuliai
-
Įdaryta cukinija
-
Mėsos apkepas
-
Žiedinių kopūstų apkepas
-
Pikantiškas jautienos kepsnys
-
Pyragas su mėsa
Stirnos nugarinė
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Stirniena, nugarinė,
1 kilogramas - Druska
- Pipirai, juodieji
-
Kiaulienos lašiniai, rūkyti,
150 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Garstyčios, padažas,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nugarinė ištrinama pipirais ir druska, labai tankiai prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių ir dedama į keptuvą prismaigstytąja lašinių puse į apačią. Viršus uždengiamas plonai supjaustytais lašiniais, apdedamas supjaustytomis morkomis ir petražolėmis, apšlakstoma ištirpintu sviestu ir kepama, nuolat palaistant. Pusiau iškepęs kepsnys apverčiamas, palaistomas spaustos citrinos sultimis ir grietine ir kepamas, vis palaistant, kol suminkštėja. Iškepusi nugarinė atšaldoma, apipilama perkoštu padažu, į kurį įmaišoma garstyčių, supjaustoma ir papuošiama citrinų griežinėliais.
Reklama:
Komentarai (6)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...