Stirnos nugarinė
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 1 kilogramas | stirniena (nugarinė) |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | pipirai (juodieji) |
| 150 gramų | kiaulienos lašiniai (rūkyti) |
| 1 vienetas | morkos |
| 1 vienetas | petražolės |
| 2 valgomieji šaukštai | sviestas |
| 0.5 vieneto | citrinos |
| 1 arbatinis šaukštelis | garstyčios (padažas) |
| 0.5 stiklinės | grietinė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Nugarinė ištrinama pipirais ir druska, labai tankiai prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių ir dedama į keptuvą prismaigstytąja lašinių puse į apačią. Viršus uždengiamas plonai supjaustytais lašiniais, apdedamas supjaustytomis morkomis ir petražolėmis, apšlakstoma ištirpintu sviestu ir kepama, nuolat palaistant. Pusiau iškepęs kepsnys apverčiamas, palaistomas spaustos citrinos sultimis ir grietine ir kepamas, vis palaistant, kol suminkštėja. Iškepusi nugarinė atšaldoma, apipilama perkoštu padažu, į kurį įmaišoma garstyčių, supjaustoma ir papuošiama citrinų griežinėliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepsniai su sūriu ir česnaku
-
Iškylos dešrelės
-
Jautienos kepsnys
-
Kiaulienos karbonadai su krapų ir petražolių padažu
-
Maltos mėsos kotletai su sūrio įdaru
-
Pyragas su mėsa
-
Įdaryti makaronai
-
Mėsa folijoje
-
Maltiniai su grybų padažu
-
Įdaryti pievagrybiai
-
Kiaulienos kepsnys su kmynais
-
Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
-
Mėsos ir daržovių vėrinukai
-
Kiaulienos karka
-
Veršienos troškinys drebučiuose
-
Kotletukai su padažu su brokoliais
-
Toskaniškas veršienos pjausnys
-
Sotieji zrazai
-
Mėsos kepsniukai su kumpio juostelėmis
-
Šašlykai su actu ir žalumynais
Stirnos nugarinė
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Stirniena, nugarinė,
1 kilogramas - Druska
- Pipirai, juodieji
-
Kiaulienos lašiniai, rūkyti,
150 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Garstyčios, padažas,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nugarinė ištrinama pipirais ir druska, labai tankiai prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių ir dedama į keptuvą prismaigstytąja lašinių puse į apačią. Viršus uždengiamas plonai supjaustytais lašiniais, apdedamas supjaustytomis morkomis ir petražolėmis, apšlakstoma ištirpintu sviestu ir kepama, nuolat palaistant. Pusiau iškepęs kepsnys apverčiamas, palaistomas spaustos citrinos sultimis ir grietine ir kepamas, vis palaistant, kol suminkštėja. Iškepusi nugarinė atšaldoma, apipilama perkoštu padažu, į kurį įmaišoma garstyčių, supjaustoma ir papuošiama citrinų griežinėliais.
Reklama:
Komentarai (6)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
