
Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2.5 kilogramo | vištos (apytikriai) |
300 gramų | kiauliena (šoninė) |
70 gramų | konjakas |
25 gramai | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | pelerūnas (kietis) (šviežias ar džiovintas) |
1 valgomasis šaukštas | provanso žolelės |
2 skiltelės | česnakas (trintos) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Sviestą sumaišyti su pelerūnais, trintu česnaku, druska, pipirais ir provanso žolelėmis.
2.
Aptepti sviestu vištą ir kepti orkaitėje 220 C laipsnių temperatūroje apie 30 min.
3.
Tada ištraukite vištą ir atsargiai ją įdarykite šoninės griežinėliais ir sutvirtinkite dantų krapštukais. Kepkite 40 minučių 180°C temp. orkaitėje. Prieš baigiant kepti vištai, apšlakstykite konjaku ir padidinkite temp. iki 220 C.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kotletai pomidorų padaže
-
Kepta vištienos krūtinėlė
-
Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
-
Vištienos pyragas
-
Kepta višta su bulvytėmis
-
Kepta žąsis su obuoliais
-
Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
-
Vištiena su džiovintais pomidorais
-
Graikiško stiliaus vištienos gabaliukai su pomidorais
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
-
Glazūruoti viščiukų ketvirčiai
-
Skanūs vištienos kepsneliai
-
Vištienos troškinys su bulvėmis
-
Keptos vištos blauzdelės
-
Vištos krūtinėlė su česnaku ir grybais
-
Vištų šlaunelės, marinuotos su medumi ir garstyčiomis
-
Višta ispaniškai
-
Marinuoti vištų sparneliai su šonine
-
Kepta žąsis įdaryta kopūstais
-
Vištos sparneliai sojos ir medaus marinate
Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Višta, apytikriai,
2.5 kilogramo -
Kiauliena, šoninė,
300 gramų -
Konjakas,
70 gramų -
Sviestas,
25 gramai -
Pelerūnas (kietis), šviežias ar džiovintas,
1 valgomasis šaukštas -
Provanso žolelės,
1 valgomasis šaukštas -
Česnakas, trintos,
2 skiltelės - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sviestą sumaišyti su pelerūnais, trintu česnaku, druska, pipirais ir provanso žolelėmis.
Aptepti sviestu vištą ir kepti orkaitėje 220 C laipsnių temperatūroje apie 30 min.
Tada ištraukite vištą ir atsargiai ją įdarykite šoninės griežinėliais ir sutvirtinkite dantų krapštukais. Kepkite 40 minučių 180°C temp. orkaitėje. Prieš baigiant kepti vištai, apšlakstykite konjaku ir padidinkite temp. iki 220 C.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...