Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
AUTORIUS:
Andrėja
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2.5 kilogramo vištos (apytikriai)
300 gramų kiauliena (šoninė)
70 gramų konjakas
25 gramai sviestas
1 valgomasis šaukštas pelerūnas (kietis) (šviežias ar džiovintas)
1 valgomasis šaukštas provanso žolelės
2 skiltelės česnakas (trintos)
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Sviestą sumaišyti su pelerūnais, trintu česnaku, druska, pipirais ir provanso žolelėmis.
2.
Aptepti sviestu vištą ir kepti orkaitėje 220 C laipsnių temperatūroje apie 30 min.
3.
Tada ištraukite vištą ir atsargiai ją įdarykite šoninės griežinėliais ir sutvirtinkite dantų krapštukais. Kepkite 40 minučių 180°C temp. orkaitėje. Prieš baigiant kepti vištai, apšlakstykite konjaku ir padidinkite temp. iki 220 C.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Sviestą sumaišyti su pelerūnais, trintu česnaku, druska, pipirais ir provanso žolelėmis.

  2. Aptepti sviestu vištą ir kepti orkaitėje 220 C laipsnių temperatūroje apie 30 min.

  3. Tada ištraukite vištą ir atsargiai ją įdarykite šoninės griežinėliais ir sutvirtinkite dantų krapštukais. Kepkite 40 minučių 180°C temp. orkaitėje. Prieš baigiant kepti vištai, apšlakstykite konjaku ir padidinkite temp. iki 220 C.

Receptą atsiuntė Andrėja
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų