Vištiena su 40 skiltelių česnako
AUTORIUS:
Vilma
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1.5 kilogramo vištiena
40 skiltelių česnakas
1 vienetas morkos
2 vienetai salierai
1 vienetas svogūnai
100 gramų pievagrybiai
1 stiklinė sultinys (vištienos)
2 valgomieji šaukštai vermutas (sausas)
1 valgomasis šaukštas druska
1 žiupsnelis juodieji pipirai
šiek tiek čiobreliai (šakelės)
3 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1.
Vištą supjaustome į 8 dalis, įtriname druska, pipirais ir paliekame marinuotis šaldytuve kelias valandas ar pernakt.
2.
Ruošiame daržoves. Morkas, salierą supjaustome stambiai, nuplauname grybus. Susmulkiname svogūną. Nulupame 20 česnako skiltelių, likusių nelupame, bet išskirstome po vieną. Jei nesate tokie česnako mėgėjai kaip aš, visas skilteles palikite neluptas. Nuluptas skilteles arba pusę česnako sudedame į kepimo indą.
3.
Vištieną apkepame keptuvėje ir taip sudedame į kepimo indą ant česnakų.
4.
Toje pačioje keptuvėje, kur kepė vištiena (likusiuose riebaluose) apkepiname morkas, pievagrybius ir svogūnus, kol lengvai apkeps. Viską sudedame ant vištienos kartu su salierais ir neluptais (likusiais) česnakais.
5.
Užpilame sultiniu, sumaišytu su vermutu, dar pagardiname druska, pipirais, užbarstome čiobrelius.
6.
Kepimo indą uždengiame folija. Kepame 180°C karštumo orkaitėje apie 1 val. su folija ir dar 0,5 val. nuėmę foliją, kad vištiena gražiai apskrustų.



Patiekalas yra prancūziškos kilmės, o Lietuvos bajorų virtuvėje prancūzų virtuvė turėjo nemenkos įtakos.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vištiena su 40 skiltelių česnako

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Vištą supjaustome į 8 dalis, įtriname druska, pipirais ir paliekame marinuotis šaldytuve kelias valandas ar pernakt.

  2. Ruošiame daržoves. Morkas, salierą supjaustome stambiai, nuplauname grybus. Susmulkiname svogūną. Nulupame 20 česnako skiltelių, likusių nelupame, bet išskirstome po vieną. Jei nesate tokie česnako mėgėjai kaip aš, visas skilteles palikite neluptas. Nuluptas skilteles arba pusę česnako sudedame į kepimo indą.

  3. Vištieną apkepame keptuvėje ir taip sudedame į kepimo indą ant česnakų.

  4. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė vištiena (likusiuose riebaluose) apkepiname morkas, pievagrybius ir svogūnus, kol lengvai apkeps. Viską sudedame ant vištienos kartu su salierais ir neluptais (likusiais) česnakais.

  5. Užpilame sultiniu, sumaišytu su vermutu, dar pagardiname druska, pipirais, užbarstome čiobrelius.

  6. Kepimo indą uždengiame folija. Kepame 180°C karštumo orkaitėje apie 1 val. su folija ir dar 0,5 val. nuėmę foliją, kad vištiena gražiai apskrustų.



    Patiekalas yra prancūziškos kilmės, o Lietuvos bajorų virtuvėje prancūzų virtuvė turėjo nemenkos įtakos.

Receptą atsiuntė Vilma
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų