1.5 kilogramo | vištiena |
40 skiltelių | česnakas |
1 vienetas | morkos |
2 vienetai | salierai |
1 vienetas | svogūnai |
100 gramų | pievagrybiai |
1 stiklinė | sultinys (vištienos) |
2 valgomieji šaukštai | vermutas (sausas) |
1 valgomasis šaukštas | druska |
1 žiupsnelis | juodieji pipirai |
šiek tiek | čiobreliai (šakelės) |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Patiekalas yra prancūziškos kilmės, o Lietuvos bajorų virtuvėje prancūzų virtuvė turėjo nemenkos įtakos.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena su cukinija ir pomidorais
- Keptos antienos blauzdelių tulpės
- Vištiena pietums
- Vištų kepenėlės su ananasais
- Kepta žąsiena su slyvų padažu
- „Šypsena“
- Vištienos užkepėlė
- Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
- Vištienos kotletai su sūriu
- Aluje troškinta višta
- Įdaryta velykinė antis
- Kijevo kotletai
- Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
- Vištienos užkepėlė
- Vištienos kepsniukai
- Šašlykas ant iešmo šventiškai
- Aštrios vištų kepenėlės
- Šventiniai drebučiai
- Pikantiškas troškinys
- Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
Vištiena su 40 skiltelių česnako
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Vištiena,
1.5 kilogramo -
Česnakas,
40 skiltelių -
Morkos,
1 vienetas -
Salierai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Pievagrybiai,
100 gramų -
Sultinys, vištienos,
1 stiklinė -
Vermutas, sausas,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Juodieji pipirai,
1 žiupsnelis - Čiobreliai, šakelės
-
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištą supjaustome į 8 dalis, įtriname druska, pipirais ir paliekame marinuotis šaldytuve kelias valandas ar pernakt.
Ruošiame daržoves. Morkas, salierą supjaustome stambiai, nuplauname grybus. Susmulkiname svogūną. Nulupame 20 česnako skiltelių, likusių nelupame, bet išskirstome po vieną. Jei nesate tokie česnako mėgėjai kaip aš, visas skilteles palikite neluptas. Nuluptas skilteles arba pusę česnako sudedame į kepimo indą.
Vištieną apkepame keptuvėje ir taip sudedame į kepimo indą ant česnakų.
Toje pačioje keptuvėje, kur kepė vištiena (likusiuose riebaluose) apkepiname morkas, pievagrybius ir svogūnus, kol lengvai apkeps. Viską sudedame ant vištienos kartu su salierais ir neluptais (likusiais) česnakais.
Užpilame sultiniu, sumaišytu su vermutu, dar pagardiname druska, pipirais, užbarstome čiobrelius.
Kepimo indą uždengiame folija. Kepame 180°C karštumo orkaitėje apie 1 val. su folija ir dar 0,5 val. nuėmę foliją, kad vištiena gražiai apskrustų.
Patiekalas yra prancūziškos kilmės, o Lietuvos bajorų virtuvėje prancūzų virtuvė turėjo nemenkos įtakos.