| 1 vienetas | anties (arba žasis, laukinė) |
| 1 vienetas | morkos |
| 1 vienetas | petražolės |
| 1 vienetas | salierai (šakelė) |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 100 gramų | kiaulienos lašiniai |
| 1 valgomasis šaukštas | sviestas (tirpintas) |
| 1 stiklinė | marinatas (acto) (3% acto) |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| šiek tiek | kmynai |
| šiek tiek | kadagio uogos |
Iškepęs paukštis supjaustomas į 4 dalis, sudedamas į pusdubenį, aplink apdėliojamas bulvėmis, grikių koše arba keptais obuoliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištiena iš garų su rozmarinu
-
Antienos filė su aštriu šokolado padažu ir morkų putėsiais
-
Vištiena, šutinta su daržovėmis
-
Vištiena medaus garstyčių marinate
-
Kotletukai iš vištienos su sūriu
-
Vištienos krūtinėlės įdarytos sūriu, kumpiu ir ananasais
-
Irmos paukštiena patale
-
Vištienos kepsneliai su krabų lazdelėm
-
Šventinis kalakutas
-
Šašlykas ant iešmo šventiškai
-
Vištienos krūtinėlė su pievagrybiais
-
Vištų blauzdelės
-
Vištiena su ryžiais
-
Šlaunelių mėsos kepsniukai marinuoti vyne
-
Vištienos kepsneliai "Pusnyse"
-
Kepta višta su ryžių ir razinų įdaru
-
Vištienos kotletukai su varške
-
Višta su apelsinais
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
-
Vištienos krūtinėlės steikas su keptu kopūstu
Kepta laukinė antis (ar žąsis)
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Antis, arba žasis, laukinė,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Salierai, šakelė,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Kiaulienos lašiniai,
100 gramų -
Sviestas, tirpintas,
1 valgomasis šaukštas -
Marinatas (acto), 3% acto,
1 stiklinė - Druska
- Juodieji pipirai
- Kmynai
- Kadagio uogos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pro kaklą išdarinėta antis ar žąsis nuplaunama ir kelias valandas laikoma marinate. Išimta nusausinama, įtrinama druska su grūstomis kadagio uogomis, prismaigstoma lašiniukų, dedama į keptuve įkaitintus riebalus, įpilama truputį marinato (kuriame ji marinuota), sudedamos pjaustytos prieskoninės daržovės, prieskoniai ir uždengta kepama apie 1 val orkaitėje vis palaistant sultimis.
Iškepęs paukštis supjaustomas į 4 dalis, sudedamas į pusdubenį, aplink apdėliojamas bulvėmis, grikių koše arba keptais obuoliais.
Komentarai (11)
-
Irena
2016-12-30 21:17
Mergaites,prasau,parasykit antikes marinato sudeti,aciu!
-
sarune
2013-12-23 21:06
merginos marinates yra puikus! nes cia marinates yra ne naminiai antciai o laukiniai!!! as pati dedu 2stiklines acto, 2 stiklines vandens, petrazoliu druskos...palaikau kazkur 10 valandu ir tada kepu kaip paprasta anti. Actas vien delto yra nes laukines anties mesa yra kietesne o actas duoda minkstumo :) nebijokit merginos
-
sarunas
2010-12-25 17:33
is dalies logiskai pagalvojus actas paminkstintu laukinio paukscio mesa,tik reik naudot mazais kiekiais.
-
frozzenn
2010-12-22 21:17
marinatas labai itartinas: actas, druska, pipirai. nesiryzciau taip anties gadint.
-
Julija
2010-02-13 12:05
paprasta ir turbut skanu
-
lara
2009-06-13 17:23
atrodo paprastas :-) :-)
