
0.5 kilogramo | vištiena (šlaunelių mėsa be kaulo ir odos) |
0.5 kilogramo | bulvių |
1 žiupsnelis | prieskoniai (bulvių ) |
4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | vynas (sausas) |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai (vištienai) |
1 arbatinis šaukštelis | apelsinų žievelės (džiovinta arba šviežiai nutarkuota) |
šiek tiek | druska (pagal skonį) |
Nereikia pamiršti į kepimo indą įpilti tiek pasūdyto vandens, kad bulvės nepriliptų.
Indas uždengiamas folija, dedamas į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepama 30-40 min. Per tą laiką galima pasigaminti morkų salotas.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos troškinys su bulvėmis
-
Vištienos troškinys
-
Pikantiškas vištienos krūtinėlės kepsnys
-
Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
-
Antis Velykų stalui
-
Gardūs vištienos piršteliai
-
Vištienos užkepėlė
-
Vištienos kukuliai
-
Maltiniai su kaparėliais
-
Gardus vištienos šašlykiukas
-
Kalakutienos pjausniai
-
Bajoriška antis su slyvomis ir obuolių sultimis
-
Keptas viščiukas
-
Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
-
Vištiena su persikais ir kariu
-
Šventinė višta
-
Vištienos pyragas
-
Vištiena saldžiarūgščiai
-
Kepta višta su ryžių ir razinų įdaru
-
Vištienos apkepas su cukinija
Šlaunelių mėsos kepsniukai marinuoti vyne

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištiena, šlaunelių mėsa be kaulo ir odos,
0.5 kilogramo -
Bulvės,
0.5 kilogramo -
Prieskoniai, bulvių ,
1 žiupsnelis -
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Vynas, sausas,
2 valgomieji šaukštai -
Prieskoniai, vištienai,
1 arbatinis šaukštelis -
Apelsinų žievelė, džiovinta arba šviežiai nutarkuota,
1 arbatinis šaukštelis - Druska, pagal skonį
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia pasigaminamas marinatas: aliejus, vynas, prieskoniai, apelsino žievelė sudedama į indą ir išmaišoma. Vištiena sudedama į marinatą ir paliekama maždaug pusvalandžiui marinuotis. Per tą laiką nuskutamos bulvės.
Per pusę arba smulkiau supjaustytos bulvės sudedamos į kepimo indą, apšlakstomos aliejumi, apibarstomos prieskoniais. Ant jų dedama iš marinato išgriebta vištiena, ji turėtų “apkloti” bulves. Likusį marinatą, kurio nesugėrė vištiena, užpilti ant vištienos gabaliukų, sudėtų ant bulvių.
Nereikia pamiršti į kepimo indą įpilti tiek pasūdyto vandens, kad bulvės nepriliptų.
Indas uždengiamas folija, dedamas į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepama 30-40 min. Per tą laiką galima pasigaminti morkų salotas.Prieš baigiant vištienai kepti, nuimti foliją, kad paskrustų bulvės ir vištienos gabaliukai “apaugtų” rusva plutele. Skanaus
Komentarai