
0.5 kilogramo | vištiena (šlaunelių mėsa be kaulo ir odos) |
0.5 kilogramo | bulvių |
1 žiupsnelis | prieskoniai (bulvių ) |
4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | vynas (sausas) |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai (vištienai) |
1 arbatinis šaukštelis | apelsinų žievelės (džiovinta arba šviežiai nutarkuota) |
šiek tiek | druska (pagal skonį) |
Nereikia pamiršti į kepimo indą įpilti tiek pasūdyto vandens, kad bulvės nepriliptų.
Indas uždengiamas folija, dedamas į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepama 30-40 min. Per tą laiką galima pasigaminti morkų salotas.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištiena su troškintomis daržovėmis
-
Vištienos kulšelės
-
Vištų blauzdelės su voveraitėmis
-
Vištienos keksiukai
-
Viščiukas citrininis
-
Blauzdelės grilyje
-
Antienos filė su aštriu šokolado padažu ir morkų putėsiais
-
Troškinta vištiena kinietiškai
-
Vištų sparneliai su majonezu ir garstyčiomis
-
Pikantiškas vištienos krūtinėlės kepsnys
-
Vištiena su persikais ir kariu
-
Vištiena su grybais
-
Kepta višta su grikiais
-
Prancūziški kotletai
-
Bajoriškai įdarytos putpelės
-
Saldžiarūgščiai sparneliai
-
Skanus viščiukas
-
Daržovių bei mėsos troškinys
-
Vištiena meduje
-
Vištiena su džiovintais pomidorais
Šlaunelių mėsos kepsniukai marinuoti vyne

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištiena, šlaunelių mėsa be kaulo ir odos,
0.5 kilogramo -
Bulvės,
0.5 kilogramo -
Prieskoniai, bulvių ,
1 žiupsnelis -
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Vynas, sausas,
2 valgomieji šaukštai -
Prieskoniai, vištienai,
1 arbatinis šaukštelis -
Apelsinų žievelė, džiovinta arba šviežiai nutarkuota,
1 arbatinis šaukštelis - Druska, pagal skonį
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia pasigaminamas marinatas: aliejus, vynas, prieskoniai, apelsino žievelė sudedama į indą ir išmaišoma. Vištiena sudedama į marinatą ir paliekama maždaug pusvalandžiui marinuotis. Per tą laiką nuskutamos bulvės.
Per pusę arba smulkiau supjaustytos bulvės sudedamos į kepimo indą, apšlakstomos aliejumi, apibarstomos prieskoniais. Ant jų dedama iš marinato išgriebta vištiena, ji turėtų “apkloti” bulves. Likusį marinatą, kurio nesugėrė vištiena, užpilti ant vištienos gabaliukų, sudėtų ant bulvių.
Nereikia pamiršti į kepimo indą įpilti tiek pasūdyto vandens, kad bulvės nepriliptų.
Indas uždengiamas folija, dedamas į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepama 30-40 min. Per tą laiką galima pasigaminti morkų salotas.Prieš baigiant vištienai kepti, nuimti foliją, kad paskrustų bulvės ir vištienos gabaliukai “apaugtų” rusva plutele. Skanaus
Komentarai