
0.5 kilogramo | vištiena (šlaunelių mėsa be kaulo ir odos) |
0.5 kilogramo | bulvių |
1 žiupsnelis | prieskoniai (bulvių ) |
4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | vynas (sausas) |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai (vištienai) |
1 arbatinis šaukštelis | apelsinų žievelės (džiovinta arba šviežiai nutarkuota) |
šiek tiek | druska (pagal skonį) |
Nereikia pamiršti į kepimo indą įpilti tiek pasūdyto vandens, kad bulvės nepriliptų.
Indas uždengiamas folija, dedamas į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepama 30-40 min. Per tą laiką galima pasigaminti morkų salotas.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos filė su imbieru
-
Vištienos gabaliukai aluje
-
Kalakutienos maltiniai su migdolais
-
Vištienos kepsneliai su krabų lazdelėm
-
Vištienos kepsneliai su varškės sūriu
-
Kriaušėmis įdarytos vištos blauzdelės
-
Daniškai paruošta vištiena
-
Aluje kepti vištų sparneliai
-
Vištienos šašlykas
-
Maltiniai su kaparėliais
-
Paukštiena su pievagrybiais
-
Vištiena saldžiarūgščiai
-
Grikių maltinukai su vištiena
-
Raugintais kopūstais kimšta žąsis
-
Vištiena su paprika po garų
-
Įdarytos bandelės
-
Vištos sparneliai sojos ir medaus marinate
-
Vištiena kinietiškai
-
Vištienos ir cukinijų kotletukai
-
Graikiško stiliaus vištienos gabaliukai su pomidorais
Šlaunelių mėsos kepsniukai marinuoti vyne

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištiena, šlaunelių mėsa be kaulo ir odos,
0.5 kilogramo -
Bulvės,
0.5 kilogramo -
Prieskoniai, bulvių ,
1 žiupsnelis -
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Vynas, sausas,
2 valgomieji šaukštai -
Prieskoniai, vištienai,
1 arbatinis šaukštelis -
Apelsinų žievelė, džiovinta arba šviežiai nutarkuota,
1 arbatinis šaukštelis - Druska, pagal skonį
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia pasigaminamas marinatas: aliejus, vynas, prieskoniai, apelsino žievelė sudedama į indą ir išmaišoma. Vištiena sudedama į marinatą ir paliekama maždaug pusvalandžiui marinuotis. Per tą laiką nuskutamos bulvės.
Per pusę arba smulkiau supjaustytos bulvės sudedamos į kepimo indą, apšlakstomos aliejumi, apibarstomos prieskoniais. Ant jų dedama iš marinato išgriebta vištiena, ji turėtų “apkloti” bulves. Likusį marinatą, kurio nesugėrė vištiena, užpilti ant vištienos gabaliukų, sudėtų ant bulvių.
Nereikia pamiršti į kepimo indą įpilti tiek pasūdyto vandens, kad bulvės nepriliptų.
Indas uždengiamas folija, dedamas į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepama 30-40 min. Per tą laiką galima pasigaminti morkų salotas.Prieš baigiant vištienai kepti, nuimti foliją, kad paskrustų bulvės ir vištienos gabaliukai “apaugtų” rusva plutele. Skanaus
Komentarai