Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Vištienos blauzdelės iškepa minkštos, o ryžiai prisigeria vištienos, svogūno ir česnako aromatų. Viskas kartu sukuria super skonį! Jei ieškote naujo recepto Jūsų pietų Vištienos blauzdelės iškepa minkštos, o ryžiai prisigeria vištienos, svogūno ir česnako aromatų. Viskas kartu sukuria super skonį! Jei ieškote naujo recepto Jūsų pietų meniu, tada šis tiks kuo puikiausiai. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
8 vienetai vištų blauzdelės
240 mililitrų ryžiai (ilgadrūdžiai)
720 mililitrų vištienos sultinio (arba 720 ml vandens + 1 kubelis vištienos sultinio)
120 mililitrų vanduo (jei reikia)
2 vienetai citrinos
1 vienetas rausvieji svogūnai (vidutinio dydžio)
4 skiltelės česnakas
2 arbatiniai šaukšteliai džiovintas raudonėlis
1 arbatinis šaukštelis druska
0.5 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
3 žiupsneliai džiovintų petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Vištienos blauzdeles nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
2.
Viename inde sumaišome raudonėlį, pipirus, druską, nutarkuojame 2 citrinų žievelę, išspaudžiame 0,5 citrinos sultis. Česnakų skilteles sutraiškome peiliu, sudedame į tą patį dubenį (česnako nereikia nulupti).
3.
Vištienos šlauneles sudedame į dubenį su marinatu, gerai ištriname kiekvieną blauzdelę, dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą. Paliekame marinuotis 2-3 valandas arba paliekame blauzdeles kambario temperatūroje 15-30 min.
4.
Didelėje keptuvėje įkaitiname keletą šaukštų aliejaus ant vidutinio stiprumo ugnies, blauzdeles išimame iš marinato ir apkepiname iš visų pusių, kol gražiai paruduoja, išimame iš keptuvės.
5.
Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais.
6.
Keptuvę išvalome, įpilame šiek tiek aliejaus, sudedame svogūną, pakepiname, kol suminkštėja. Po to suberiame ryžius ir pakepiname apie 5 min, vis pamaišydami, tada supilame marinatą (tik išimkite česnakų odeles) ir pakepiname keletą minučių.
7.
Į keptuvę su ryžiais sudedame vištienos šlauneles, užpilame 2 stiklinėmis vištienos sultinio ir uždengiame keptuvę dangčiu arba aliuminio folija. Ugnį sumažiname iki silpnos, kepiname 10 min, tuomet supilame likusį sultinį, troškiname dar 15 min, supilame vandenį (jei reikia) ir troškiname 10 min. Galiausiai apibarstome džiovintomis petražolėmis ir, jei reikia, druska. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Vištienos blauzdelės iškepa minkštos, o ryžiai prisigeria vištienos, svogūno ir česnako aromatų. Viskas kartu sukuria super skonį! Jei ieškote naujo recepto Jūsų pietų ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Vištienos blauzdeles nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

  2. Viename inde sumaišome raudonėlį, pipirus, druską, nutarkuojame 2 citrinų žievelę, išspaudžiame 0,5 citrinos sultis. Česnakų skilteles sutraiškome peiliu, sudedame į tą patį dubenį (česnako nereikia nulupti).

  3. Vištienos šlauneles sudedame į dubenį su marinatu, gerai ištriname kiekvieną blauzdelę, dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą. Paliekame marinuotis 2-3 valandas arba paliekame blauzdeles kambario temperatūroje 15-30 min.

  4. Didelėje keptuvėje įkaitiname keletą šaukštų aliejaus ant vidutinio stiprumo ugnies, blauzdeles išimame iš marinato ir apkepiname iš visų pusių, kol gražiai paruduoja, išimame iš keptuvės.

  5. Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais.

  6. Keptuvę išvalome, įpilame šiek tiek aliejaus, sudedame svogūną, pakepiname, kol suminkštėja. Po to suberiame ryžius ir pakepiname apie 5 min, vis pamaišydami, tada supilame marinatą (tik išimkite česnakų odeles) ir pakepiname keletą minučių.

  7. Į keptuvę su ryžiais sudedame vištienos šlauneles, užpilame 2 stiklinėmis vištienos sultinio ir uždengiame keptuvę dangčiu arba aliuminio folija. Ugnį sumažiname iki silpnos, kepiname 10 min, tuomet supilame likusį sultinį, troškiname dar 15 min, supilame vandenį (jei reikia) ir troškiname 10 min. Galiausiai apibarstome džiovintomis petražolėmis ir, jei reikia, druska. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų