75 mililitrai | grietinėlės, 35% |
75 mililitrai | vanduo |
5 gramai | mielės |
5 valgomieji šaukštai | sirupas (auksaspalvis) |
210 gramų | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 žiupsnelis | čiobreliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vatikano duona
- Bananų duonelė
- Medaus duona
- Duona be glitimo
- Kepenėlių duona
- Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
- Duonos keksas
- Duona su žalumynais
- Mano naminė duona
- Ciabatta (itališka duona)
- Duonelė su graikiniais riešutais
- Kepta duona "Su skyle"
- Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
- Duona "Ežiukas"
- Obuolių duona
- Duona su imbieru ir česnaku
- Šviesi kvietinė duona
- Citrinų duona
- Balta sluoksniuota duona
- Duona su svogūnais ir sūriu
Balta duona su čiobreliais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grietinėlė, 35%,
75 mililitrai -
Vanduo,
75 mililitrai -
Mielės,
5 gramai -
Sirupas, auksaspalvis,
5 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
210 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Čiobreliai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į šiltą grietinėlės ir vandens mišinį suberkite sausas mieles, supilkite auksaspalvį sirupą ir išmaišykite iki vientisos masės. Į dubenį suberkite miltus ir ,pagardinę druska bei čiobreliais, viską išmaišykite. Į miltų ir čiobrelių masę, nuolat maišydami, supilkite grietinėlės bei vandens mišinį.
Išminkykite tešlą ir palikite kilti vieną valandą kambario temperatūroje. Iš pakilusios tešlos suformuokite mandarino dydžio duoneles ir kepkite 180 °C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 12-14 minučių.