šiek tiek | morkos |
šiek tiek | dilgėlės |
šiek tiek | bulvių |
šiek tiek | perlinės kruopos |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Itališka kopūstų sriuba su grūdais
- Pupelių sriuba
- Suomiška žuvienė
- Daržovių sriuba su kumpiu
- Itališka svogūnų sriuba
- Bananų sriuba
- Svogūnų trinta sriuba
- Aštri meksikietiška sriuba
- Morkų sriuba su pelėsiniu sūriu
- Itališka manų kruopų sriuba
- Pomidorinė kopūstų sriuba
- Trinta aguročių sriuba
- Trinta pievagrybių sriuba
- Trinta porų ir bulvių sriuba
- Lauros šaltibarščiai
- Trinta cukinijų sriuba
- Kopūstų sriuba su vištienos maltinukais
- Pieniška moliūgų sriuba su makaronais
- Tiršta bulvienė su mėsa
- Moliūgų ir kukurūzų sriuba
Dilgėlių sriubytė
- Paruošimo laikas:
- Morkos
- Dilgėlės
- Bulvės
- Perlinės kruopos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dilgėles nuplauname, nuplikome karštu vandeniu bei supjaustome. Jas dėsime tik sriubai baigiant virti. Nuplautus, nuplikytus ir susmulkintus dilgėlių lapus galima dėti į kitas sriubas, salotas ir pan. Jei sriubą norite virti su mėsa, tada mėsos nuovirą reikėtų mažiausiai du kartus nupilti. Kad daržovių sriuba būtų skanesnė, galima įpilti arbatinį šaukštelį aliejaus. Arba prieš valgant įdėti grietinės. Morkas sutarkuojame burokine tarka, bulves supjaustome nedideliais kubeliais. Į verdantį vandenį įdedame kubeli sultinio, sukratome bulves ir morkas ir verdame apie 5 min. tada sukratome perlines kruopas ir verdame dar 5 min. Galų gale sudedame dilgėles.