600 gramų | avienos (1/ 3 šlaunies) |
6 vienetai | svogūnai |
300 gramų | morkos |
1 vienetas | kopūstai (nedidelis) |
6 vienetai | burokėliai (5-6cm) |
5 vienetai | bulvių (nedidelės) |
5 skiltelės | česnakas |
1 vienetas | krapai (žali, pundelis) |
4 vienetai | sultinys (vištienos kubeliai) |
1 arbatinis šaukštelis | karis (milteliai) |
0.5 valgomojo šaukšto | paprika (milteliai) |
šiek tiek | aitriosios paprikos (malti) |
šiek tiek | grybai (džiovinti, baravykų, portabelų, šiitakių, šampinjonų) |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
Į puodą įpilamas aliejus ir jame apkepinami šiaudeliais supjaustyti svogūnai. Kai jie praskaidrėja, sudedama smulkiai (2cm kūbeliai) pjaustyta aviena ir apkepinama maišant, vėliau uždengiamas puodas 5 min, kad pasitroškintų. Tada sudedamos žiuljenu supjaustytos morkos ir kepinama kol apminkštės.
Tik dabar (!!!) dedami sultinio kūbeliai, smulkiai pjaustytas česnakas, karis, paprika ir čili. Kepinama gerai maišant 2min.
Daber įpilamas verdantis vanduo paliekant vietos burokėliams, bulvems ir kopūstui. Sudedami nulupti burokeliai. Verdama, kol burokėliai išvirs. Tada išgriebiam burokėlius ir paliekam ataušti, kad galėtumėm vėliau susmulkinti. Tuo metu sudedam supjaustytas bulves, kopustą ir labai smulkiai pjaustytus krapus. Verdama ant lėtos ugnies ~20min.
Baigiant virti, sudedami supjaustyti (sutarkuoti) burėkeliai ir leidžiama užvirti (BET NEVIRTI!!!), nes burokėliai praras spalvą ir salsvą skonį.
Valgoma įsidėjus į barščius grietinės.
Skanaus ir į sveikatą!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žirnelių sriuba
- Burokėlių sriuba
- Vengriška žuvienė
- Bulbienė
- Lauros šaltibarščiai
- Čili sriuba
- Svogūnų sriuba
- Bananų sriuba
- Tiršta daržovių sriuba
- Rūgštynių kremas
- Suomiška žuvienė
- Trinta kukurūzų sriuba
- Lašišos galvyčių sriubytė
- Pieniška sriuba su cukinija
- Raugintų burokėlių barščiai
- Kopūstienė su grybais
- Itališka kopūstų sriuba su grūdais
- Margaritos šaltibarščiai
- Trinta burokelių sriuba
- Pievagrybių sriuba su raugintais agurkais
Arvydo barščiai su aviena
- Paruošimo laikas:
-
Aviena, 1/ 3 šlaunies,
600 gramų -
Svogūnai,
6 vienetai -
Morkos,
300 gramų -
Kopūstai, nedidelis,
1 vienetas -
Burokėliai, 5-6cm,
6 vienetai -
Bulvės, nedidelės,
5 vienetai -
Česnakas,
5 skiltelės -
Krapai, žali, pundelis,
1 vienetas -
Sultinys, vištienos kubeliai,
4 vienetai -
Karis, milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Paprika, milteliai,
0.5 valgomojo šaukšto - Aitrioji paprika, malti
- Grybai, džiovinti, baravykų, portabelų, šiitakių, šampinjonų
- Alyvuogių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiekiai ~5ltr barščių.
Į puodą įpilamas aliejus ir jame apkepinami šiaudeliais supjaustyti svogūnai. Kai jie praskaidrėja, sudedama smulkiai (2cm kūbeliai) pjaustyta aviena ir apkepinama maišant, vėliau uždengiamas puodas 5 min, kad pasitroškintų. Tada sudedamos žiuljenu supjaustytos morkos ir kepinama kol apminkštės.
Tik dabar (!!!) dedami sultinio kūbeliai, smulkiai pjaustytas česnakas, karis, paprika ir čili. Kepinama gerai maišant 2min.
Daber įpilamas verdantis vanduo paliekant vietos burokėliams, bulvems ir kopūstui. Sudedami nulupti burokeliai. Verdama, kol burokėliai išvirs. Tada išgriebiam burokėlius ir paliekam ataušti, kad galėtumėm vėliau susmulkinti. Tuo metu sudedam supjaustytas bulves, kopustą ir labai smulkiai pjaustytus krapus. Verdama ant lėtos ugnies ~20min.
Baigiant virti, sudedami supjaustyti (sutarkuoti) burėkeliai ir leidžiama užvirti (BET NEVIRTI!!!), nes burokėliai praras spalvą ir salsvą skonį.
Valgoma įsidėjus į barščius grietinės.
Skanaus ir į sveikatą!
Komentarai (9)
-
kubeliai?!
2017-03-22 15:35
Žmonės!!!! Kokie sultinio kubeliai?! Negadinkit avienos skonio su šita chemija!
-
liutas
2015-12-18 10:43
super receptas jau 5 karta darysiu aciu tau
-
Liudmila
2015-03-16 11:41
Tiesa, tik dejau maziau kario, puse saukstelio, skonis buvo svelniai astrokas ;)
-
Liudmila
2015-03-16 11:39
Is pirmo karto viskas pavyko! :) Barsciai tikrai isejo laabai skanus :P Seimyna liko patenkinta ir uzprase dazniau juos gaminti :D
-
Goda
2010-10-09 20:57
Atrodo skaniai. Reiks pabandyti. ;-)
-
sriubinis
2010-08-31 11:14
Visa diena tulike prabuvau, triedziau nerealiai net isange paskaudo:DD
-
Rima
2010-08-27 17:27
atrodo kaip patriesta bet tai negali reiksti kad si sriuba nera skani :-)
-
Daina
2010-08-11 15:22
labai paprasta ir skanu %-) :mmm: