Arvydo barščiai su aviena
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
600 gramų avienos (1/ 3 šlaunies)
6 vienetai svogūnai
300 gramų morkos
1 vienetas kopūstai (nedidelis)
6 vienetai burokėliai (5-6cm)
5 vienetai bulvių (nedidelės)
5 skiltelės česnakas
1 vienetas krapai (žali, pundelis)
4 vienetai sultinys (vištienos kubeliai)
1 arbatinis šaukštelis karis (milteliai)
0.5 valgomojo šaukšto paprika (milteliai)
šiek tiek aitriosios paprikos (malti)
šiek tiek grybai (džiovinti, baravykų, portabelų, šiitakių, šampinjonų)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Kiekiai ~5ltr barščių.

Į puodą įpilamas aliejus ir jame apkepinami šiaudeliais supjaustyti svogūnai. Kai jie praskaidrėja, sudedama smulkiai (2cm kūbeliai) pjaustyta aviena ir apkepinama maišant, vėliau uždengiamas puodas 5 min, kad pasitroškintų. Tada sudedamos žiuljenu supjaustytos morkos ir kepinama kol apminkštės.
Tik dabar (!!!) dedami sultinio kūbeliai, smulkiai pjaustytas česnakas, karis, paprika ir čili. Kepinama gerai maišant 2min.

Daber įpilamas verdantis vanduo paliekant vietos burokėliams, bulvems ir kopūstui. Sudedami nulupti burokeliai. Verdama, kol burokėliai išvirs. Tada išgriebiam burokėlius ir paliekam ataušti, kad galėtumėm vėliau susmulkinti. Tuo metu sudedam supjaustytas bulves, kopustą ir labai smulkiai pjaustytus krapus. Verdama ant lėtos ugnies ~20min.

Baigiant virti, sudedami supjaustyti (sutarkuoti) burėkeliai ir leidžiama užvirti (BET NEVIRTI!!!), nes burokėliai praras spalvą ir salsvą skonį.
Valgoma įsidėjus į barščius grietinės.

Skanaus ir į sveikatą!

Populiariausi receptai šią savaitę

Arvydo barščiai su aviena

Komentarai: 8
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kiekiai ~5ltr barščių.

Į puodą įpilamas aliejus ir jame apkepinami šiaudeliais supjaustyti svogūnai. Kai jie praskaidrėja, sudedama smulkiai (2cm kūbeliai) pjaustyta aviena ir apkepinama maišant, vėliau uždengiamas puodas 5 min, kad pasitroškintų. Tada sudedamos žiuljenu supjaustytos morkos ir kepinama kol apminkštės.
Tik dabar (!!!) dedami sultinio kūbeliai, smulkiai pjaustytas česnakas, karis, paprika ir čili. Kepinama gerai maišant 2min.

Daber įpilamas verdantis vanduo paliekant vietos burokėliams, bulvems ir kopūstui. Sudedami nulupti burokeliai. Verdama, kol burokėliai išvirs. Tada išgriebiam burokėlius ir paliekam ataušti, kad galėtumėm vėliau susmulkinti. Tuo metu sudedam supjaustytas bulves, kopustą ir labai smulkiai pjaustytus krapus. Verdama ant lėtos ugnies ~20min.

Baigiant virti, sudedami supjaustyti (sutarkuoti) burėkeliai ir leidžiama užvirti (BET NEVIRTI!!!), nes burokėliai praras spalvą ir salsvą skonį.
Valgoma įsidėjus į barščius grietinės.

Skanaus ir į sveikatą!

Reklama:

Komentarai (8)


  • kubeliai?! 2017-03-22 15:35

    Žmonės!!!! Kokie sultinio kubeliai?! Negadinkit avienos skonio su šita chemija!


  • liutas 2015-12-18 10:43

    super receptas jau 5 karta darysiu aciu tau


  • Liudmila 2015-03-16 11:41

    Tiesa, tik dejau maziau kario, puse saukstelio, skonis buvo svelniai astrokas ;)


  • Liudmila 2015-03-16 11:39

    Is pirmo karto viskas pavyko! :) Barsciai tikrai isejo laabai skanus :P Seimyna liko patenkinta ir uzprase dazniau juos gaminti :D


  • Goda 2010-10-09 20:57

    Atrodo skaniai. Reiks pabandyti. ;-)


  • sriubinis 2010-08-31 11:14

    Visa diena tulike prabuvau, triedziau nerealiai net isange paskaudo:DD


  • Rima 2010-08-27 17:27

    atrodo kaip patriesta bet tai negali reiksti kad si sriuba nera skani :-)


  • Daina 2010-08-11 15:22

    labai paprasta ir skanu %-) :mmm:


Daugiau receptų