200 gramų | žirniai (konservuoti) |
40 gramų | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
250 mililitrų | sultinys |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | česnakas |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
2 riekės | duona |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ukrainietiški barščiai
- Soti čili sriuba - troškinys
- Žiedinių kopūstų tyrė
- Florentietiška špinatų sriuba
- Sriuba "Tom Yum Kung"
- Žirnių sriuba
- Toskanos pupelių sriuba
- Burokėlių lapkočių sriuba
- Pieniška moliūgų sriuba su makaronais
- Pievagrybių sriuba
- Sriuba su brokoliais
- Lašišos galvyčių sriubytė
- Alaus sriuba
- Pupelių sriuba
- Trinta morkų sriuba su baltos duonos skrebučiais
- Kreminė krevečių sriuba
- Sriuba "Čili"
- Pomidorinė kopūstų sriuba
- Šviežių žirnių sriuba
- Saldi vyšnių sriuba su makaronais
Žirnelių sriuba
- Paruošimo laikas:
-
Žirniai, konservuoti,
200 gramų -
Sviestas,
40 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Sultinys,
250 mililitrų - Krapai
- Česnakas
-
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas - Druska
- Kvapieji pipirai
-
Duona,
2 riekės -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žirnelius (be skystimo) išplakti mikserio pagalba iki vientisos masės. Supjaustytus morką ir svogūną pakepinkite ant sviesto. Į keptuvę suberkite miltus, gerai sumaišykite, ir kepkite daržoves su miltais dar 3 min. Į sultinį sudekite daržovių ir miltų, žirnelių masę. Visą laiką maišydami užvirinkite, virkite dar 5 min. ant silpnos ugnies. Duoną supjaustykite smulkiai kubeliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite smulkiai kapotą česnaką, duonos kubelius. Kepkite kol švelniai apskrus. Pateikite sriubą, pabarstytą krapais ir skrebučiais.