Sriuba "Charčio"
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
8 skiltelės česnakas
šiek tiek petražolės
šiek tiek krapai
šiek tiek prieskoniai
šiek tiek lauro lapų (džiovinti lapeliai)
1 valgomasis šaukštas druska
10 vienetų pipirai (juodieji, žirneliai)
1 arbatinis šaukštelis cukrus
1.5 litro vanduo
2 valgomieji šaukštai aliejaus (kepimui)
2 valgomieji šaukštai sviestas (kepimui)
500 gramų jautiena (kumpis)
100 gramų ryžiai
1 vienetas paprika
2 vienetai pomidorai
1 vienetas morkos
1 vienetas aitriosios paprikos
1 vienetas svogūnai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Jautieną, papriką, pomidorus, morką ir svogūną supjaustome nedideliais kubeliais (morką galima tarkuoti). Česnaką, čili pipirą, petražoles ir krapus sukapojame smulkiau.

Mėsos gabaliukus iš visų pusių pakepiname aliejuje keptuvėje. Iškepusią mėsą ir ryžius verčiame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame apie 10 minučių.

Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sumetame papriką, pomidorus, morką, svogūną ir čili pipirą, uždengiame dangčiu. Daržoves pamaišydami troškiname kol verda mėsa ir ryžiai, apie 10 min. Po to keptuvės turinį verčiame į puodą, įberiame druską ir juoduosius pipirus. Verdame apie 20 min.

Baigus virti, išjungiame ugnį ir suberiame cukrų, išmaišome. Petražoles, krapus, česnaką, prieskonius ir lauro lapelius beriame ant viršaus, uždengiame dangčiu ir paliekame pastovėti keliolika minučių.

Valgyti galima su grietine.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Sriuba "Charčio"

Komentarai: 46
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Jautieną, papriką, pomidorus, morką ir svogūną supjaustome nedideliais kubeliais (morką galima tarkuoti). Česnaką, čili pipirą, petražoles ir krapus sukapojame smulkiau.

Mėsos gabaliukus iš visų pusių pakepiname aliejuje keptuvėje. Iškepusią mėsą ir ryžius verčiame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame apie 10 minučių.

Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sumetame papriką, pomidorus, morką, svogūną ir čili pipirą, uždengiame dangčiu. Daržoves pamaišydami troškiname kol verda mėsa ir ryžiai, apie 10 min. Po to keptuvės turinį verčiame į puodą, įberiame druską ir juoduosius pipirus. Verdame apie 20 min.

Baigus virti, išjungiame ugnį ir suberiame cukrų, išmaišome. Petražoles, krapus, česnaką, prieskonius ir lauro lapelius beriame ant viršaus, uždengiame dangčiu ir paliekame pastovėti keliolika minučių.

Valgyti galima su grietine.

Skanaus!

Reklama:

Komentarai (46)


  • Ruta 2017-10-17 19:39

    Kokie visi mandri, atrodo, kad namie tikra gruziniska charco verdat :D Gruzinai naudoja daug ingredientu, kuriu net akyse nesat mate, o apie galimybe nusipirkt Lietuvoje patyliu. Bet zinovu lietuviu, kurie ZINO, kai isvirti TIKRA, GRUZINISKA charco, pilna Lietuva :D Jusu diskusija skamba panasiai, kaip Kinijoj skambetu snobiski vietiniu kinu patarimai kaip kept kugeli ar virt cepelinus. Visi tokie zinovai butu :D Gal maziau snobizmo, gerbiamieji, nei vienas is jusu neisvirtumet tikros


  • Audrius 2017-07-29 16:16

    Šis receptas turėtų būti pavadintas taip: "Kaip nereikia virti charčo". Turbūt rašė sovietinės valgyklos vedėja


  • XXX 2016-01-09 15:36

    Kažkokia ryžių sriuba su pomidorais. Ir ne viskas kas aštru yra charčio. Labiausiai užmuša pasakymas "prieskoniai", čia kas - gal gvazdikėliai su cinamonu ? :). Po tokių beviltiškų receptų net komentuot sunku...


  • . 2015-11-16 23:08

    Tai davai ekspertai įdėkit pilną receptą TIKRO charčio, kad būtų 5 balai iš 5, nes dabar panašu, kad tik komentuoti tesugebat


  • Armandas 2013-09-14 11:52

    Na,čia a la charčio receptas.Produktai lyg ir tie,bet pagrindinio dalyko-skonio-tikrai nebus.Geriausiai tą receptą apibūdinčiau kaip VALGYKLINIS CHARČIO,bet tikrai ne gruziniškas.Taigi,jei norit kažkokios sriubos-virkit,kaip parašytą,o jei norit charčio,tada teks panaudoti kindza,tkemali padažą,graikinius riešutus(šie nebūtinai) ir kitokią eigą.O šiam receptui rašau 2(5 balėje sistemoje).


  • zaneta 2013-08-08 16:07

    na ka galiu pasakyti gavos super :) ir as patenkinta ir vyras:)


  • 2 anonimas 2013-02-05 08:09

    Nori pasakyt gruzinai savo tradiciniuose patiekaluose nenaudoja morkų?:D
    Galvok iš naujo :)
    Čia tas pats, kas dantų pastą naudot be dantų šepetėlio :)


  • (anonimas) 2013-02-04 17:54

    Na :) iš esmės tai skaitau recepta ir nesuprantu... Juk cia ne charcio o chašlama, nes i charcio morkos nesideda, taip pat paprika tik jos prieskoniai. Dedasi pomidoru pasta. Sitam recepte vietoj ryziu idek bulviu ir vsio... Chaslama :D


  • BANDZIAU 2012-11-28 19:41

    Bandziau pagal si receptuka pagamint sriubyte , gavosi puikiai :super: Tik vietoj ryziu dejau apvirtas mazas pupeles :soku2:


  • Ramstis 2012-01-22 12:43

    Truksta vieno svarbaus ingradiento- kalendros!
    Siaip kazkas panasaus.


Daugiau receptų