8 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | prieskoniai |
šiek tiek | lauro lapų (džiovinti lapeliai) |
1 valgomasis šaukštas | druska |
10 vienetų | pipirai (juodieji, žirneliai) |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
1.5 litro | vanduo |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus (kepimui) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas (kepimui) |
500 gramų | jautiena (kumpis) |
100 gramų | ryžiai |
1 vienetas | paprika |
2 vienetai | pomidorai |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | aitriosios paprikos |
1 vienetas | svogūnai |
Mėsos gabaliukus iš visų pusių pakepiname aliejuje keptuvėje. Iškepusią mėsą ir ryžius verčiame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame apie 10 minučių.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sumetame papriką, pomidorus, morką, svogūną ir čili pipirą, uždengiame dangčiu. Daržoves pamaišydami troškiname kol verda mėsa ir ryžiai, apie 10 min. Po to keptuvės turinį verčiame į puodą, įberiame druską ir juoduosius pipirus. Verdame apie 20 min.
Baigus virti, išjungiame ugnį ir suberiame cukrų, išmaišome. Petražoles, krapus, česnaką, prieskonius ir lauro lapelius beriame ant viršaus, uždengiame dangčiu ir paliekame pastovėti keliolika minučių.
Valgyti galima su grietine.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Burokėlių sriuba
- Rudeniu kvepianti kreminė baravykų sriuba
- Pupelių sriuba su sūriu
- Lukštuko čili sriubkošė
- Trinta burokelių sriuba
- Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais ir šviežiomis bulvytėmis
- Svogūnų sriuba
- Žalumynų ir sūrio sriuba
- Daržovių sriuba
- Obuolių sriuba "Svorio netektis"
- Kaimiška sriubikė
- Pertrinta burokėlių sriuba
- Pieniška žuvienė
- Vasariška sriuba
- Žirnių sriuba lenkiškai
- Grybų sriuba su sūriu
- Trinta bulvienė
- Burokėlių lapkočių sriuba
- Žuvienė iš konservų
- Lašišos ir lešių sriuba
Sriuba "Charčio"
- Paruošimo laikas:
-
Česnakas,
8 skiltelės - Petražolės
- Krapai
- Prieskoniai
- Lauro lapai, džiovinti lapeliai
-
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Pipirai, juodieji, žirneliai,
10 vienetų -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanduo,
1.5 litro -
Aliejus, kepimui,
2 valgomieji šaukštai -
Sviestas, kepimui,
2 valgomieji šaukštai -
Jautiena, kumpis,
500 gramų -
Ryžiai,
100 gramų -
Paprika,
1 vienetas -
Pomidorai,
2 vienetai -
Morkos,
1 vienetas -
Aitrioji paprika,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jautieną, papriką, pomidorus, morką ir svogūną supjaustome nedideliais kubeliais (morką galima tarkuoti). Česnaką, čili pipirą, petražoles ir krapus sukapojame smulkiau.
Mėsos gabaliukus iš visų pusių pakepiname aliejuje keptuvėje. Iškepusią mėsą ir ryžius verčiame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame apie 10 minučių.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sumetame papriką, pomidorus, morką, svogūną ir čili pipirą, uždengiame dangčiu. Daržoves pamaišydami troškiname kol verda mėsa ir ryžiai, apie 10 min. Po to keptuvės turinį verčiame į puodą, įberiame druską ir juoduosius pipirus. Verdame apie 20 min.
Baigus virti, išjungiame ugnį ir suberiame cukrų, išmaišome. Petražoles, krapus, česnaką, prieskonius ir lauro lapelius beriame ant viršaus, uždengiame dangčiu ir paliekame pastovėti keliolika minučių.
Valgyti galima su grietine.
Skanaus!
Komentarai (48)
-
Ruta
2017-10-17 19:39
Kokie visi mandri, atrodo, kad namie tikra gruziniska charco verdat :D Gruzinai naudoja daug ingredientu, kuriu net akyse nesat mate, o apie galimybe nusipirkt Lietuvoje patyliu. Bet zinovu lietuviu, kurie ZINO, kai isvirti TIKRA, GRUZINISKA charco, pilna Lietuva :D Jusu diskusija skamba panasiai, kaip Kinijoj skambetu snobiski vietiniu kinu patarimai kaip kept kugeli ar virt cepelinus. Visi tokie zinovai butu :D Gal maziau snobizmo, gerbiamieji, nei vienas is jusu neisvirtumet tikros
-
Audrius
2017-07-29 16:16
Šis receptas turėtų būti pavadintas taip: "Kaip nereikia virti charčo". Turbūt rašė sovietinės valgyklos vedėja
-
XXX
2016-01-09 15:36
Kažkokia ryžių sriuba su pomidorais. Ir ne viskas kas aštru yra charčio. Labiausiai užmuša pasakymas "prieskoniai", čia kas - gal gvazdikėliai su cinamonu ? :). Po tokių beviltiškų receptų net komentuot sunku...
-
.
2015-11-16 23:08
Tai davai ekspertai įdėkit pilną receptą TIKRO charčio, kad būtų 5 balai iš 5, nes dabar panašu, kad tik komentuoti tesugebat
-
Armandas
2013-09-14 11:52
Na,čia a la charčio receptas.Produktai lyg ir tie,bet pagrindinio dalyko-skonio-tikrai nebus.Geriausiai tą receptą apibūdinčiau kaip VALGYKLINIS CHARČIO,bet tikrai ne gruziniškas.Taigi,jei norit kažkokios sriubos-virkit,kaip parašytą,o jei norit charčio,tada teks panaudoti kindza,tkemali padažą,graikinius riešutus(šie nebūtinai) ir kitokią eigą.O šiam receptui rašau 2(5 balėje sistemoje).
-
zaneta
2013-08-08 16:07
na ka galiu pasakyti gavos super :) ir as patenkinta ir vyras:)
-
2 anonimas
2013-02-05 08:09
Nori pasakyt gruzinai savo tradiciniuose patiekaluose nenaudoja morkų?:D
Galvok iš naujo :)
Čia tas pats, kas dantų pastą naudot be dantų šepetėlio :)
-
(anonimas)
2013-02-04 17:54
Na :) iš esmės tai skaitau recepta ir nesuprantu... Juk cia ne charcio o chašlama, nes i charcio morkos nesideda, taip pat paprika tik jos prieskoniai. Dedasi pomidoru pasta. Sitam recepte vietoj ryziu idek bulviu ir vsio... Chaslama :D
-
BANDZIAU
2012-11-28 19:41
Bandziau pagal si receptuka pagamint sriubyte , gavosi puikiai :super: Tik vietoj ryziu dejau apvirtas mazas pupeles :soku2:
-
Ramstis
2012-01-22 12:43
Truksta vieno svarbaus ingradiento- kalendros!
Siaip kazkas panasaus.