Suomiška žuvienė
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Šį receptą parsivežiau iš kelionės po Suomiją. Kvapni, tiršta ir soti sriuba tapo mūsų viena mėgiamiausių... Šį receptą parsivežiau iš kelionės po Suomiją. Kvapni, tiršta ir soti sriuba tapo mūsų viena mėgiamiausių...
INGREDIENTAI:
1.2 litro vanduo
500 gramų lašiša (filė)
200 gramų grietinėlės, 35%
2 vienetai bulvių
1 vienetas morkos
0.5 vieneto poras
1 vienetas pomidorai
50 gramų degtinė
2 skiltelės česnakas
šiek tiek krapai
šiek tiek petražolės
šiek tiek salierai
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Lašišą supjaustom nedideliais gabalėliais, bulves, morkas supjaustome kaip sriubai. Porą- nestambiais griežinėliais, pomidorą nulupame ir susmulkiname kubeliais. Česnaką susmulkiname smulkiai.
2.
Į puodą su vandeniu dedame virti bulves ir morkas. Keptuvėje pakepiname pomidorą, porą ir česnaką.
Supilame į puodą su verdančiomis daržovėmis. Sūdome, pipiriname. Pipirų nepagailėkit, sriuba turi būti kvapni ir aštroka.
3.
Kai daržovės išvirę – sudedame lašišą ir verdame 10 minučių.
4.
Tada pilame grietinėlę, degtinę ir susmulkintas prieskonines žoleles.
Viskas! Kvieskit visus prie stalo.

Populiariausi receptai šią savaitę

Suomiška žuvienė

Komentarai: 7
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Šį receptą parsivežiau iš kelionės po Suomiją. Kvapni, tiršta ir soti sriuba tapo mūsų viena mėgiamiausių...
Gaminimo eiga:
  1. Lašišą supjaustom nedideliais gabalėliais, bulves, morkas supjaustome kaip sriubai. Porą- nestambiais griežinėliais, pomidorą nulupame ir susmulkiname kubeliais. Česnaką susmulkiname smulkiai.

  2. Į puodą su vandeniu dedame virti bulves ir morkas. Keptuvėje pakepiname pomidorą, porą ir česnaką.
    Supilame į puodą su verdančiomis daržovėmis. Sūdome, pipiriname. Pipirų nepagailėkit, sriuba turi būti kvapni ir aštroka.

  3. Kai daržovės išvirę – sudedame lašišą ir verdame 10 minučių.

  4. Tada pilame grietinėlę, degtinę ir susmulkintas prieskonines žoleles.
    Viskas! Kvieskit visus prie stalo.

Reklama:

Komentarai (7)


  • Linas 2016-02-03 16:43

    Labai skani,buvo kazkaip baisoka vodke pilt ,ale viskas ciki,skani sriubike :)


  • to Aurika 2015-11-16 23:17

    žalia


  • Aurika 2015-10-14 22:20

    O lasisa turi buti zalia ar rukyta?


  • storbas 2014-11-13 22:02

    Nem nem nem:D


  • Agne 2014-10-21 15:00

    O saliera deti kartu su bulvem virti?


  • Vita 2012-12-31 12:01

    :-) .. tikra tiesa, degtinė tikrai ne pats svarbiausias ingredientas... ir nemanau, kad žuvienės skonis nuo to nukentėjo... bet Suomijoj ją pylė.. kaip sako- iš dainos žodžių neišmesi... ;-)


  • Anglija 2012-12-31 11:57

    Labai dėkui už receptą. Šita sriuba taip pat patapo mano viena iš mėgstamiausių. Kas ragavo tas gyrė :super: Tiesa aš nepyliau degtinės...


Daugiau receptų