| 1.2 litro | vanduo |
| 500 gramų | lašiša (filė) |
| 200 gramų | grietinėlės, 35% |
| 2 vienetai | bulvių |
| 1 vienetas | morkos |
| 0.5 vieneto | poras |
| 1 vienetas | pomidorai |
| 50 gramų | degtinė |
| 2 skiltelės | česnakas |
| šiek tiek | krapai |
| šiek tiek | petražolės |
| šiek tiek | salierai |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| šiek tiek | druska |
Supilame į puodą su verdančiomis daržovėmis. Sūdome, pipiriname. Pipirų nepagailėkit, sriuba turi būti kvapni ir aštroka.
Viskas! Kvieskit visus prie stalo.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pupelių sriuba su miško grybais
-
Agurkų sriuba
-
Ryžių sriuba su pievagrybiais
-
Pomidorų sriuba su bazilikais
-
Sriuba „Minestrone“
-
Tiršta daržovių sriuba
-
Lauko čili sriuba
-
Ukrainietiška selianka
-
Grybų sriuba
-
Pievagrybių sriuba su raugintais agurkais
-
Sūrio sriuba
-
Sūrio sriuba su krevetėmis
-
Moliūgų sriuba
-
Trinta pievagrybių sriuba
-
Pieniška žuvienė
-
Žiedinių kopūstų tyrė
-
Svogūnų sriuba
-
Kaimiška sriubikė
-
Dilgėlių sriubytė
-
Pieniška sriuba su cukinija
Suomiška žuvienė
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
1 ir 1/5 litro -
Lašiša, filė,
500 gramų -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Bulvės,
2 vienetai -
Morkos,
1 vienetas -
Poras,
0.5 vieneto -
Pomidorai,
1 vienetas -
Degtinė,
50 gramų -
Česnakas,
2 skiltelės - Krapai
- Petražolės
- Salierai
- Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lašišą supjaustom nedideliais gabalėliais, bulves, morkas supjaustome kaip sriubai. Porą- nestambiais griežinėliais, pomidorą nulupame ir susmulkiname kubeliais. Česnaką susmulkiname smulkiai.
Į puodą su vandeniu dedame virti bulves ir morkas. Keptuvėje pakepiname pomidorą, porą ir česnaką.
Supilame į puodą su verdančiomis daržovėmis. Sūdome, pipiriname. Pipirų nepagailėkit, sriuba turi būti kvapni ir aštroka.Kai daržovės išvirę – sudedame lašišą ir verdame 10 minučių.
Tada pilame grietinėlę, degtinę ir susmulkintas prieskonines žoleles.
Viskas! Kvieskit visus prie stalo.
Komentarai (10)
-
Laima
2019-03-20 00:38
Labai gerule sriubyte.
-
Linas
2016-02-03 16:43
Labai skani,buvo kazkaip baisoka vodke pilt ,ale viskas ciki,skani sriubike :)
-
to Aurika
2015-11-16 23:17
žalia
-
Aurika
2015-10-14 22:20
O lasisa turi buti zalia ar rukyta?
-
storbas
2014-11-13 22:02
Nem nem nem:D
-
Agne
2014-10-21 15:00
O saliera deti kartu su bulvem virti?
-
Vita
2012-12-31 12:01
:-) .. tikra tiesa, degtinė tikrai ne pats svarbiausias ingredientas... ir nemanau, kad žuvienės skonis nuo to nukentėjo... bet Suomijoj ją pylė.. kaip sako- iš dainos žodžių neišmesi... ;-)
-
Anglija
2012-12-31 11:57
Labai dėkui už receptą. Šita sriuba taip pat patapo mano viena iš mėgstamiausių. Kas ragavo tas gyrė :super: Tiesa aš nepyliau degtinės...
