
Ukrainietiška selianka
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
500 gramų | mėsa (įvairi) |
100 gramų | kiaulienos lašiniai |
200 gramų | svogūnai |
2 vienetai | česnakas (skiltelės) |
100 gramų | pomidorų padažas (ar pasta) |
šiek tiek | aitriosios paprikos |
1.5 litro | sultinys (mėsos) |
2 vienetai | rauginti agurkai |
1 valgomasis šaukštas | kaparėliai |
0.5 vieneto | citrinos |
2 valgomieji šaukštai | krapai (pjaustyti) |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami su kubeliais supjaustytais lašiniais. Česnakas sugrūdamas. Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis. Sukrečiama pomidorų padažas, suberiami malti čili pipirai, sudedami rauginti agurkai. Viskas keletą minučių patroškinama. Po to sultinys nupilamas, puodas vėl pastatomas ant ugnies ir 5 min. verdama. (Sriuba turi būti tiršta, todėl nereikia pilti daug sultinio.) Galima įberti pagal skonį druskos ir pipirų. Į išvirusią selianką įdedama kaparėlių, įmetamos 2—3 skiltelės citrinos, įberiama krapų ir petražolių. Atskirai galima paduoti tirštos grietinės.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Daržovių sriuba su šonine
-
Sūrio ir duonos sriuba
-
Burokėlių sriuba
-
Paprasta kopūstų sriuba
-
Tiršta daržovių sriuba
-
Grybų sriuba su sūriu
-
Greitoji sriubukė
-
Jogurto sriuba
-
Ukrainietiški barščiai
-
Žirnių sriuba su rūkyta mėsa ir skrudinta duona
-
Sriuba "Tom Yum Kung"
-
Daržovių sriuba
-
Pieniška sriuba su cukinija
-
Morkų sriuba su pelėsiniu sūriu
-
Svogūnų trinta sriuba
-
Itališka kopūstų sriuba su grūdais
-
Leipcigo daržovių šiupininė
-
Bananų sriuba
-
Mamos žirnių sriuba
-
Trinta pievagrybių sriuba
Ukrainietiška selianka
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Mėsa, įvairi,
500 gramų -
Kiaulienos lašiniai,
100 gramų -
Svogūnai,
200 gramų -
Česnakas, skiltelės,
2 vienetai -
Pomidorų padažas, ar pasta,
100 gramų - Aitrioji paprika
-
Sultinys, mėsos,
1.5 litro -
Rauginti agurkai,
2 vienetai -
Kaparėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Krapai, pjaustyti,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami su kubeliais supjaustytais lašiniais. Česnakas sugrūdamas. Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis. Sukrečiama pomidorų padažas, suberiami malti čili pipirai, sudedami rauginti agurkai. Viskas keletą minučių patroškinama. Po to sultinys nupilamas, puodas vėl pastatomas ant ugnies ir 5 min. verdama. (Sriuba turi būti tiršta, todėl nereikia pilti daug sultinio.) Galima įberti pagal skonį druskos ir pipirų. Į išvirusią selianką įdedama kaparėlių, įmetamos 2—3 skiltelės citrinos, įberiama krapų ir petražolių. Atskirai galima paduoti tirštos grietinės.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...