
Ukrainietiška selianka
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
500 gramų | mėsa (įvairi) |
100 gramų | kiaulienos lašiniai |
200 gramų | svogūnai |
2 vienetai | česnakas (skiltelės) |
100 gramų | pomidorų padažas (ar pasta) |
šiek tiek | aitriosios paprikos |
1.5 litro | sultinys (mėsos) |
2 vienetai | rauginti agurkai |
1 valgomasis šaukštas | kaparėliai |
0.5 vieneto | citrinos |
2 valgomieji šaukštai | krapai (pjaustyti) |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami su kubeliais supjaustytais lašiniais. Česnakas sugrūdamas. Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis. Sukrečiama pomidorų padažas, suberiami malti čili pipirai, sudedami rauginti agurkai. Viskas keletą minučių patroškinama. Po to sultinys nupilamas, puodas vėl pastatomas ant ugnies ir 5 min. verdama. (Sriuba turi būti tiršta, todėl nereikia pilti daug sultinio.) Galima įberti pagal skonį druskos ir pipirų. Į išvirusią selianką įdedama kaparėlių, įmetamos 2—3 skiltelės citrinos, įberiama krapų ir petražolių. Atskirai galima paduoti tirštos grietinės.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvienė iš konservų
-
Meksikietiška čili sriuba
-
Pieniška sriuba su aguonomis
-
Rudeniu kvepianti kreminė baravykų sriuba
-
Baravykų sriuba su cukinija
-
Jogurtinė sriuba
-
Žirnių sriuba lenkiškai
-
Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais
-
Perlinių kruopų košė
-
Kopūstienė su grybais
-
Miško grybų ir burokėlių sriuba
-
Suomiška žuvienė
-
Vengriška žuvienė
-
Tiršta daržovių sriuba
-
Leipcigo daržovių šiupininė
-
Obuolių sriuba "Svorio netektis"
-
Sriuba "Sveikata"
-
Saldi vyšnių sriuba su makaronais
-
Kopūstų sriuba su vištienos maltinukais
-
Pomidorų sriuba su mocarelos sūriu
Ukrainietiška selianka
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Mėsa, įvairi,
500 gramų -
Kiaulienos lašiniai,
100 gramų -
Svogūnai,
200 gramų -
Česnakas, skiltelės,
2 vienetai -
Pomidorų padažas, ar pasta,
100 gramų - Aitrioji paprika
-
Sultinys, mėsos,
1.5 litro -
Rauginti agurkai,
2 vienetai -
Kaparėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Krapai, pjaustyti,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami su kubeliais supjaustytais lašiniais. Česnakas sugrūdamas. Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis. Sukrečiama pomidorų padažas, suberiami malti čili pipirai, sudedami rauginti agurkai. Viskas keletą minučių patroškinama. Po to sultinys nupilamas, puodas vėl pastatomas ant ugnies ir 5 min. verdama. (Sriuba turi būti tiršta, todėl nereikia pilti daug sultinio.) Galima įberti pagal skonį druskos ir pipirų. Į išvirusią selianką įdedama kaparėlių, įmetamos 2—3 skiltelės citrinos, įberiama krapų ir petražolių. Atskirai galima paduoti tirštos grietinės.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...