1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
1.5 litro | sultinys (vištienos ar daržovių) |
500 gramų | žirniai (švieži arba šaldyti) |
1 sauja | mėta (lapeliai, švieži arba džiovinti) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 vienetas | salierai (stiebas, supjaustytas vid. dydžio gabaliukais) |
2 skiltelės | česnakas (smulkiai supjaustytos) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 vienetas | svogūnai (supjaustytas žiedais) |
1 vienetas | poras (supjaustytas žiedais, mažas) |
50 g sviesto
50 g kvietinių miltų
500 ml karšto pieno
Puode išlydome sviestą, sudedame svogūną, porą, salierą ir pakepiname ant mažiausios įmanomos ugnies apie 15 minučių. Tada sudedame žirnius, lauro lapelį, supilame sultinį ir leidžiam pavirti maždaug 5 minutes. Kol sriuba verda, padarome baltą padažą: išlydome sviestą, sudedame miltus ir išvien maišome, kol pasidarys vientisa masė. Tada po truputį pilame karštą pieną ištisai maišydami. Kai padažas paruoštas, jį supilam į sriubą. Viską išmaišom ir sutrinam smulkintuvu.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vasariška sriuba
- Trinta kukurūzų sriuba
- Lukštuko čili sriubkošė
- Sriuba „Minestrone“
- Sriuba su brokoliais
- Sūrio ir duonos sriuba
- Kopūstų sriuba su vištienos maltinukais
- Margaritos šaltibarščiai
- Rudeniu kvepianti kreminė baravykų sriuba
- Obuolių sriuba "Svorio netektis"
- Grybų sriuba
- Sriuba "Tom Yum Kung"
- Soti čili sriuba - troškinys
- Trinta morkų sriuba su baltos duonos skrebučiais
- Trinta cukinijų sriuba
- Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais
- Pupelių ir kukurūzų sriuba
- Pomidorų sriuba su cukinija
- Sūrio sriuba
- Aštri meksikietiška sriuba
Šviežių žirnių sriuba
- Paruošimo laikas:
-
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Sultinys, vištienos ar daržovių,
1.5 litro -
Žirniai, švieži arba šaldyti,
500 gramų -
Mėta, lapeliai, švieži arba džiovinti,
1 sauja - Druska
- Juodieji pipirai
-
Salierai, stiebas, supjaustytas vid. dydžio gabaliukais,
1 vienetas -
Česnakas, smulkiai supjaustytos,
2 skiltelės -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, supjaustytas žiedais,
1 vienetas -
Poras, supjaustytas žiedais, mažas,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Baltam padažui:
50 g sviesto
50 g kvietinių miltų
500 ml karšto pieno
Puode išlydome sviestą, sudedame svogūną, porą, salierą ir pakepiname ant mažiausios įmanomos ugnies apie 15 minučių. Tada sudedame žirnius, lauro lapelį, supilame sultinį ir leidžiam pavirti maždaug 5 minutes. Kol sriuba verda, padarome baltą padažą: išlydome sviestą, sudedame miltus ir išvien maišome, kol pasidarys vientisa masė. Tada po truputį pilame karštą pieną ištisai maišydami. Kai padažas paruoštas, jį supilam į sriubą. Viską išmaišom ir sutrinam smulkintuvu.
Skanaus!
Komentarai (3)
-
asss
2011-07-10 22:14
:bloga: fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu