Baltam padažui:
50 g sviesto
50 g kvietinių miltų
500 ml karšto pieno
Puode išlydome sviestą, sudedame svogūną, porą, salierą ir pakepiname ant mažiausios įmanomos ugnies apie 15 minučių. Tada sudedame žirnius, lauro lapelį, supilame sultinį ir leidžiam pavirti maždaug 5 minutes. Kol sriuba verda, padarome baltą padažą: išlydome sviestą, sudedame miltus ir išvien maišome, kol pasidarys vientisa masė. Tada po truputį pilame karštą pieną ištisai maišydami. Kai padažas paruoštas, jį supilam į sriubą. Viską išmaišom ir sutrinam smulkintuvu.
Skanaus!

Šviežių žirnių sriuba
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
1.5 litro | sultinys (vištienos ar daržovių) |
500 gramų | žirniai (švieži arba šaldyti) |
1 sauja | mėta (lapeliai, švieži arba džiovinti) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 vienetas | salierai (stiebas, supjaustytas vid. dydžio gabaliukais) |
2 skiltelės | česnakas (smulkiai supjaustytos) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 vienetas | svogūnai (supjaustytas žiedais) |
1 vienetas | poras (supjaustytas žiedais, mažas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žalumynų ir sūrio sriuba
-
Vengriški barščiai
-
Grybų sriuba
-
Vaistai nuo pachmelo
-
Pievagrybių sriuba
-
Trinta cukinijų sriuba
-
Saldi agrastų sriuba
-
Svogūnų sriuba
-
Kreminė bulvių sriubytė
-
Daržovių sriuba
-
Kaimiška sriubikė
-
Prancūziška svognų sriuba
-
Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
-
Kopūstienė su grybais
-
Moliūgų sriuba
-
Baravykų sriuba
-
Lašišos galvyčių sriubytė
-
Sriuba su vištiena ir raudonaisiais lęšiais
-
Ukrainietiška selianka
-
Perlinių kruopų košė
Šviežių žirnių sriuba
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Sultinys, vištienos ar daržovių,
1.5 litro -
Žirniai, švieži arba šaldyti,
500 gramų -
Mėta, lapeliai, švieži arba džiovinti,
1 sauja - Druska
- Juodieji pipirai
-
Salierai, stiebas, supjaustytas vid. dydžio gabaliukais,
1 vienetas -
Česnakas, smulkiai supjaustytos,
2 skiltelės -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, supjaustytas žiedais,
1 vienetas -
Poras, supjaustytas žiedais, mažas,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Baltam padažui:
50 g sviesto
50 g kvietinių miltų
500 ml karšto pieno
Puode išlydome sviestą, sudedame svogūną, porą, salierą ir pakepiname ant mažiausios įmanomos ugnies apie 15 minučių. Tada sudedame žirnius, lauro lapelį, supilame sultinį ir leidžiam pavirti maždaug 5 minutes. Kol sriuba verda, padarome baltą padažą: išlydome sviestą, sudedame miltus ir išvien maišome, kol pasidarys vientisa masė. Tada po truputį pilame karštą pieną ištisai maišydami. Kai padažas paruoštas, jį supilam į sriubą. Viską išmaišom ir sutrinam smulkintuvu.
Skanaus!
Reklama:
Komentarai (3)
-
asss
2011-07-10 22:14
:bloga: fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...