Lietuviška kopūstienė
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
3 litrai vanduo
5 vienetai grybai (džiovinti)
1 vienetas svogūnai
1 valgomasis šaukštas taukai (kiaulių)
1 valgomasis šaukštas pomidorų padažas
šiek tiek juodieji pipirai
200 gramų rauginti kopūstai
200 gramų kopūstai
1 vienetas morkos
1 vienetas petražolės
šiek tiek druska
1 vienetas lauro lapų (lapelis)
200 gramų mėsa (rūkyta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Mėsą, nuskustą morką, petražolę ir mirkytus, pjaustytus grybus užpilti vandeniu, įmesti lauro lapelį ir pipirus. Pavirinti. Sudėti raugintus bei šviežius supjaustytus kopūstus, šaukštą taukų.
Kai kopūstai pakankamai suminkštės, sudėti pakepintą riebaluose sukapotą svogūną, išmaišytą su pomidorų tyrele, valandėlę patroškinti.

Pagal skonį pasūdyti. Patiekti su karštomis virtomis bulvėmis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Lietuviška kopūstienė

Komentarai: 13
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Mėsą, nuskustą morką, petražolę ir mirkytus, pjaustytus grybus užpilti vandeniu, įmesti lauro lapelį ir pipirus. Pavirinti. Sudėti raugintus bei šviežius supjaustytus kopūstus, šaukštą taukų.
Kai kopūstai pakankamai suminkštės, sudėti pakepintą riebaluose sukapotą svogūną, išmaišytą su pomidorų tyrele, valandėlę patroškinti.

Pagal skonį pasūdyti. Patiekti su karštomis virtomis bulvėmis.

Reklama:

Komentarai (13)


  • gintas 2016-01-09 10:02

    Negadinkit lietuvisku patiekalu pomidoru padazais ! Arba nevadinkit tokiu patiekalu Lietuviskais


  • to Linksmute 2015-11-18 00:57

    As niekad nezaidziu su tais putu graibaliojimais. Palieku mesa ramiai uzvirti ir vos tik truputi nuverda, nupilu visa ta apsiputojusi vandeni ir uzpilu svariu. Pats geriausias budas :)


  • receptas 2015-07-20 08:46

    O mes dar verdant itrupinam pomidoro ir tomato dedant ir labai skanu


  • pomidorai i kopustiene nededami 2013-09-19 15:59

    cia jau naujoviskas receptas.man nepatiko


  • Editukas 2010-08-24 18:25

    Dieve jau taip skanu. Dabar valgau sita geri. :bravo: %-) :pasiduodu:


  • Linksmute 2010-02-15 18:48

    Atleiskite , kai sudedi raugintus kopustus ,reikia dar pavirti apie 10 - 15 min po uzvirimo.Prieskonines zoles kaip petrazoles ar krapus sudedu tada kai jau sriuba isverda.


  • Linksmute 2010-02-15 18:24

    Kaip tik dabar verdu raugintu kopustu sriuba. Visiems pradedantiesiems sriubu virejams galiu patari - jeigu sriuba verdate is bele kokios mesos ,ar kauliuku - dekite juos tik i salta vandeni ir graibykite susidarancias putas su kiaurasamciu , kol sriuba uzvirs. Tada sumazinkite ugni, uzdenkite puoda dangciu ir ta mesa virkite apie 2 val. Tada mesa isgriebkite ,dekite darzoves(morkas , bulves ) pavirkite apie 10 min. Tada dekite raugintus kopustus , prieskonius , sesnaka ir t.t.. I raugintu kopustu sriuba , kaip ir i daugeli sriubu ,labai tinka kas nors parukyta . As dazniausiai idedu rukytu lasiniu skura. Veliau ja isvirta ismetu. Raugintu kopustu sriuba , kaip ir balandeliai ir beveik visi patiekalai is kopustu - skanesni kita diena po virimo.Skanaus. :-D


  • Tomas 2008-12-21 18:14

    Manau kad tiek Zemaiciai, tiek Dzukai verda skirtingai. Butent taip mano mociute darydavo. Dariau, atsiusk savo, gal skaniau bus :)


  • Darius 2008-12-21 12:45

    Čia ne "Lietuviška" kopūstienė. Pomidorų padažo kopūstienėje niekas nedėdavo. Ar galima įdėti tikros lietuviškos lopūstienės receptą.


Daugiau receptų