500 gramų | bulvių (šviežios) |
1 vienetas | paprika (aitrioji) |
1 | paprika (aitrioji) |
2 vienetai | morkos |
2 vienetai | pomidorai |
1 vienetas | svogūnai |
4 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 arbatinis šaukštelis | krakmolas |
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
šiek tiek | bazilikas |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų (lapas) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | aliejaus |
500 g. kalakutienos faršo,
1 kiaušinio baltymo,
2 šaukštų manų kruopų,
šaukšto krakmolo,
prieskonių maltai mėsai,
žiupsnelio muskato,
šaukštelio druskos,
trupučio aliejaus apkepimui
Bulves nuskusti ir sudėti į puodą. Ant jų sudėti apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius. Aliejuje apkepti svogūną, po to suversti tarkuotas morkas, kiek patroškinus sudėti smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinti. Šį troškinį sutrinti kad gautūsi vientisa masė, sumaišyti su 2,5 litrais vandens, užvirti. Supilti šlakelyje vandens ištirpintą kiaušinio baltymą, krakmolą, sudėti grietinę, padažą ir pamažu supilti ant kukulių. Sudėti prieskonius ir virti kol mažos nepjaustytos bulvytės bus minkštos.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aštri pomidorų sriuba su pupelėmis
- Avokadų sriuba su imbieru
- Sriuba "Tom Yum Kung"
- Ryžių sriuba su pievagrybiais
- Pupelių sriuba
- Persikais, muskatu, česnakais pagardinta kiaulienos sriuba
- Kaliforniška šparagų sriuba
- Tiršta daržovių sriuba
- Toskanos pupelių sriuba
- Pikantiška trinta sriubytė su skrebučiais
- Baravykų sriuba
- Grybų sriuba su duona
- Moliūgų sriuba su kepinta mėsa ir porais
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Rudeniu kvepianti kreminė baravykų sriuba
- Obuolių sriuba "Svorio netektis"
- Pomidorų sriuba su cukinija
- Lauros šaltibarščiai
- Žirnienė su grybais
- Kreminė bulvių sriubytė
Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais ir šviežiomis bulvytėmis
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės, šviežios,
500 gramų -
Paprika, aitrioji,
1 vienetas -
Paprika, aitrioji,
1 -
Morkos,
2 vienetai -
Pomidorai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Pomidorų padažas,
4 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Krakmolas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas - Bazilikas
- Petražolės
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai, lapas
- Druska
- Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kukuliams reikės:
500 g. kalakutienos faršo,
1 kiaušinio baltymo,
2 šaukštų manų kruopų,
šaukšto krakmolo,
prieskonių maltai mėsai,
žiupsnelio muskato,
šaukštelio druskos,
trupučio aliejaus apkepimui
Bulves nuskusti ir sudėti į puodą. Ant jų sudėti apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius. Aliejuje apkepti svogūną, po to suversti tarkuotas morkas, kiek patroškinus sudėti smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinti. Šį troškinį sutrinti kad gautūsi vientisa masė, sumaišyti su 2,5 litrais vandens, užvirti. Supilti šlakelyje vandens ištirpintą kiaušinio baltymą, krakmolą, sudėti grietinę, padažą ir pamažu supilti ant kukulių. Sudėti prieskonius ir virti kol mažos nepjaustytos bulvytės bus minkštos.