Bulbienė
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 vienetai bulvių
200 mililitrų pienas
1 vienetas morkos
2 vienetai šaltai rūkytos šoninės (juostelės)
30 gramų svogūnai (laiškai)
2 valgomieji šaukštai sviestas
1 vienetas sultinys (kubeliais)
2 skiltelės česnakas
šiek tiek karis
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Išverdame bulves pasūdytame vandenyje. Supjaustome svogūną, šoninę, morką sutarkuojame kuo smulkiau. Viską pakepiname keptuvėje, pagardiname druska ir kario prieskoniais.
2.
Bulvėms išvirus, nupilame dalį vandens ir paliekame tiek, kad vos apsemtų bulves, įdedame kubelį sultinio, du šaukštus sviesto ir sutriname bulves kaip bulvių košei. Sutrynus bulves supilame pieną, sudedame apkeptas morkas, svogūną bei šoninę, įspaudžiame kelias skilteles česnako, viską pagardiname druska, kario prieskoniais ir pipirais, verdame ant mažos ugnies apie 5 min.

Populiariausi receptai šią savaitę

Bulbienė

Komentarai: 53
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Išverdame bulves pasūdytame vandenyje. Supjaustome svogūną, šoninę, morką sutarkuojame kuo smulkiau. Viską pakepiname keptuvėje, pagardiname druska ir kario prieskoniais.

  2. Bulvėms išvirus, nupilame dalį vandens ir paliekame tiek, kad vos apsemtų bulves, įdedame kubelį sultinio, du šaukštus sviesto ir sutriname bulves kaip bulvių košei. Sutrynus bulves supilame pieną, sudedame apkeptas morkas, svogūną bei šoninę, įspaudžiame kelias skilteles česnako, viską pagardiname druska, kario prieskoniais ir pipirais, verdame ant mažos ugnies apie 5 min.

Reklama:

Komentarai (53)


  • Zenonas 2024-07-02 16:18

    Valgiau tokią sriubą nuo vaikystės. Pati skaniausia. Blenderių tada nebuvo, tai bulvės supjaustomos kubeliais. Daug, per bulvinę tarką tarkuotų morkų pakeptų svieste ir žinoma pakepinti rūkytos šoninės spirgiukai..., o būdavo, kad jos nebūdavo, tai būdavo gerai ir rūkyti lašinukai, o jei dar ten koks raumenuks įsimaišydavo... Ir kiekvienas metų laikas sugeba šią sriubą pagardinti...


  • kornelija 2013-02-07 13:01

    neapsakomai skanu :-) visi turetu paragauti :super: :super:


  • anete 2011-04-08 12:24

    JAU KELINTA KARTA SKAITINEJUOSI, bet tik si karta isdrisau pamegint,, nugi skanu! Nors as tu visu pertrintu pliurziu nemegstu, bet sita isties galima valgyti :-D


  • rita 2011-02-25 22:46

    nuostabi sriubyte, patiko visiems :)
    O vyrams labiau patinka kai daugiau sonines:) Pries dedant i sriubyte ja pakepinti reiktu, skaniau :)


  • jovita 2011-02-22 12:11

    na man visai nieko,tik kaip kepinau viska aliejaus ypyliau tai jautesi toj kosytej aliejus tai bisky ne kas,bet siaip tai nieko visai,mano mergytei ir patiko,o vyras tai ne neragavo :-) :super:


  • Anna 2010-10-12 16:59

    Jeigu neturit kario - geriau nedarykit sriubos -prieskonis suteikia ta grazia orandzine spalva ir savo aitrumu atmusa bulviu sunkuma.
    galima eksperementuoti su keliu rusiu bulvemis - as dejau paprastas geltonas - ir viena orandzinine bulve -tokiu būdu sriuba tapo dar sodresnes orandžinės spalvos
    Is prieskoniu - prie kario galima įtarkuoti ir muskato (sis prieskonis prie bulviu labai tinka)


  • Edita 2010-10-04 19:19

    Si sriubyte labai skani! Saunus receptas, aciu. ;-)


  • tera 2010-10-04 14:21

    Cia labiau troskinys gaunasi nei sriuba, nesamone kazkokia :-D


  • ivona 2010-10-04 13:38

    :super: :P :P


  • Edis 2010-09-25 15:38

    labai skanu!!! :-)


Daugiau receptų