
1 vienetas | žąsis |
2 arbatiniai šaukšteliai | meduolių prieskonių (Kalėdinis mišinys (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras)) |
300 gramų | majonezas |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 val., po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Patiekti su mėgstamomis daržovėmis, troškintais kopūstais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aštri vištiena
-
Vištienos kepsniai su citrininiu padažu
-
„Šypsena“
-
Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
-
Vištienos file kepsnys
-
Vištienos kotletukai su sūrio įdaru
-
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
-
Kepsneliai su grybais
-
Vištų sparneliai
-
Obuoliais įdaryta žąsis
-
Farširuotos blauzdelės
-
Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)
-
Vištienos suktinukai
-
Keptas fazanas su cinamonu
-
Vištienos kulšelės tešloje
-
Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
-
Kepta antiena
-
Šašlykas ant iešmo šventiškai
-
Vištiena saldžiarūgščiai
-
Vištiena su kalendra tailandietiškai
Kepta šventinė žąsis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Žąsis,
1 vienetas -
Meduolių prieskoniai, Kalėdinis mišinys (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras),
2 arbatiniai šaukšteliai -
Majonezas,
300 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Supjaustyti žąsies odelę grotelėmis (įpjauti negiliai, tik riebalinį sluoksnį). Į majonezą suberti kalėdinius prieskonius, druską ir pipirus - viską gerai išmaišyti. Žąsį įtrinti pasiruoštu majonezo ir prieksonių marinatu. Geriausiai būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Gilesnę kepimo skardą iškloti foliją, įdėti marintuotą žąsį ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 val., po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Patiekti su mėgstamomis daržovėmis, troškintais kopūstais.Iškepta žąsis kvepės Kalėdomis. Skanaus!
P.S. Susidariusių riebalų neskubėkite išpilti - jie puikiai tiks bulvėms, morkoms ar kitokioms daržovėms apkepinti.