
1 vienetas | žąsis |
2 arbatiniai šaukšteliai | meduolių prieskonių (Kalėdinis mišinys (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras)) |
300 gramų | majonezas |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 val., po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Patiekti su mėgstamomis daržovėmis, troškintais kopūstais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptos anties šlaunelės
-
Vištienos ir cukinijų kotletukai
-
Vištienos kotletai su paprika ir sūriu
-
Kebabas
-
Vištiena su persikais ir kariu
-
Vištienos krūtinėlė su paprikos ir česnakiniu marinatu
-
Šašlykas ant iešmo šventiškai
-
Graikiško stiliaus vištienos gabaliukai su pomidorais
-
Vištienos šašlykas tailandietiškame marinate "Satay Gai"
-
Orkaitėje kepta višta
-
Viščiukas tabaka
-
Vištienos apkepas su cukinija
-
Pyragėliai su vištienos įdaru
-
Kalakutienos krūtinėlė šokolado padaže "Mole Poblano"
-
Daržovių bei mėsos troškinys
-
Maltos vištienos kebabas
-
Vestuvinė rusiška žąsis
-
Labai paprasti koldūnai
-
Kalakutienos pjausniai
-
Vištiena meduje
Kepta šventinė žąsis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Žąsis,
1 vienetas -
Meduolių prieskoniai, Kalėdinis mišinys (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras),
2 arbatiniai šaukšteliai -
Majonezas,
300 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Supjaustyti žąsies odelę grotelėmis (įpjauti negiliai, tik riebalinį sluoksnį). Į majonezą suberti kalėdinius prieskonius, druską ir pipirus - viską gerai išmaišyti. Žąsį įtrinti pasiruoštu majonezo ir prieksonių marinatu. Geriausiai būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Gilesnę kepimo skardą iškloti foliją, įdėti marintuotą žąsį ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 val., po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Patiekti su mėgstamomis daržovėmis, troškintais kopūstais.Iškepta žąsis kvepės Kalėdomis. Skanaus!
P.S. Susidariusių riebalų neskubėkite išpilti - jie puikiai tiks bulvėms, morkoms ar kitokioms daržovėms apkepinti.