
1 vienetas | žąsis |
2 arbatiniai šaukšteliai | meduolių prieskonių (Kalėdinis mišinys (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras)) |
300 gramų | majonezas |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 val., po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Patiekti su mėgstamomis daržovėmis, troškintais kopūstais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištiena su 40 skiltelių česnako
-
Labai paprasti koldūnai
-
Keptas kalakutas, įdarytas ryžiais
-
Kepta višta su grikiais
-
Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
-
Neįprasti kotletukai
-
Vištienos kulšelės su bulvėmis
-
Vištiena su anansų žeidais
-
Virta apkepinta vištiena
-
Vištienos užkepėlė
-
Vištiena saldžiarūgščiame padaže
-
Kepta vištienos krūtinėlė
-
Įdaryta velykinė antis
-
Kotletukai iš vištienos su sūriu
-
Saldžiarūgščiai sparneliai
-
Vištų sparneliai
-
Vištienos kepsneliai "Pusnyse"
-
Keptos vištų blauzdelės
-
Troškinta vištiena
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
Kepta šventinė žąsis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Žąsis,
1 vienetas -
Meduolių prieskoniai, Kalėdinis mišinys (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras),
2 arbatiniai šaukšteliai -
Majonezas,
300 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis
Supjaustyti žąsies odelę grotelėmis (įpjauti negiliai, tik riebalinį sluoksnį). Į majonezą suberti kalėdinius prieskonius, druską ir pipirus - viską gerai išmaišyti. Žąsį įtrinti pasiruoštu majonezo ir prieksonių marinatu. Geriausiai būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Gilesnę kepimo skardą iškloti foliją, įdėti marintuotą žąsį ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 val., po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Patiekti su mėgstamomis daržovėmis, troškintais kopūstais.Iškepta žąsis kvepės Kalėdomis. Skanaus!
P.S. Susidariusių riebalų neskubėkite išpilti - jie puikiai tiks bulvėms, morkoms ar kitokioms daržovėms apkepinti.