
9 vienetai | bulvių |
500 gramų | kalakutienos faršo |
2 vienetai | svogūnai |
1 sauja | sūris |
1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sluoksniuotas apkepas
-
Vištiena grybų padaže
-
Vištienos sparneliai su kariu ir kmynais
-
Vištienos širdelių blyneliai
-
Kepta višta
-
Farširuota višta
-
Vištiena svogūnų ir krapų
-
Kepta žąsis įdaryta kopūstais
-
Vištienos kepsneliai "Pusnyse"
-
Kalakuto šlaunelės
-
Vištiena su mocarela ir čiobreliais, kadagio uogomis bei raudonėliu
-
Farširuota višta šventiniam stalui
-
Naminis šnicelis
-
Pica su vištiena "Ką turėjom tą sudėjom"
-
Malta mėsa įdaryti obuoliai
-
Morkų troškinys su vištiena
-
Vištienos filė su imbieru
-
Vištiena su aštriu padažu
-
Vištos sparneliai sojos ir medaus marinate
-
Rūkytas kalakutas
Kalakutiena bulvių geldelėse

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės,
9 vienetai -
Kalakutienos faršas,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sūris,
1 sauja -
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustas bulves išskaptuoti. Skaptuoti stengiantis, kad nebūtų jokių įpjovų, nes pro jas ištekės geldelėse susikaupęs skystis.
Tada jas sudėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi ir pabarstyti druska, ant dugno įpilti po arbatinį šaukštelį vandens, uždengti folija ir pašauti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę.
Per tą laiką, kol bulvės keps, kalakutieną apkepti su svogūnais. Pridėti druskos ir jeigu norisi, įberti mėgstamų prieskonių. Kai kalakutiena baigs kepti, sudėti ją į bulvių geldeles, kurios jau turėtų būti beveik iškepusios, apdengti folija ir dar šiek tiek, iki 10 minučių, pakepti sumažinus temperatūrą, tada foliją nuimti, orkaitę išjungti ir bulvių įdarą, apibarsčius sūriu, uždaryti orkaitę ir palaukti, kol sūris nuo orkaitėje esančio karščio ištirps.
Galima pasigaminti mėgstamo padažo. Skanaus.