
9 vienetai | bulvių |
500 gramų | kalakutienos faršo |
2 vienetai | svogūnai |
1 sauja | sūris |
1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Troškinta vištiena ananasų sultyse
-
Vištiena grietinėlės padaže
-
Skani vakarienė "Vištiena su bulvėmis"
-
Kotletai pomidorų padaže
-
Vištienos apkepėlė
-
Vištiena su skrebučiais
-
Vištos blauzdelės jogurto marinate
-
Vištienos apkepas
-
Šventiška žąsies krūtinelė
-
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
-
Vaisiais įdaryta višta
-
Vištienos file džiūvėvėsliuose
-
Keptas kalakutas
-
Vištienos filė suktinukai su įdaru
-
Višta vyne
-
Švelni vištiena su brokoliais
-
Traški kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže
-
Pica su vištiena "Ką turėjom tą sudėjom"
-
Vištienos troškinys su bulvėmis
-
Kepta vištiena
Kalakutiena bulvių geldelėse

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės,
9 vienetai -
Kalakutienos faršas,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sūris,
1 sauja -
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustas bulves išskaptuoti. Skaptuoti stengiantis, kad nebūtų jokių įpjovų, nes pro jas ištekės geldelėse susikaupęs skystis.
Tada jas sudėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi ir pabarstyti druska, ant dugno įpilti po arbatinį šaukštelį vandens, uždengti folija ir pašauti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę.
Per tą laiką, kol bulvės keps, kalakutieną apkepti su svogūnais. Pridėti druskos ir jeigu norisi, įberti mėgstamų prieskonių. Kai kalakutiena baigs kepti, sudėti ją į bulvių geldeles, kurios jau turėtų būti beveik iškepusios, apdengti folija ir dar šiek tiek, iki 10 minučių, pakepti sumažinus temperatūrą, tada foliją nuimti, orkaitę išjungti ir bulvių įdarą, apibarsčius sūriu, uždaryti orkaitę ir palaukti, kol sūris nuo orkaitėje esančio karščio ištirps.
Galima pasigaminti mėgstamo padažo. Skanaus.