9 vienetai | bulvių |
500 gramų | kalakutienos faršo |
2 vienetai | svogūnai |
1 sauja | sūris |
1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena kepta su daržovėmis
- Vištienos file kepsnys
- Sparneliai su kariu
- Keptos vištų blauzdelės
- Kepta višta su ryžių ir razinų įdaru
- Pica su vištiena "Ką turėjom tą sudėjom"
- Kalakutienos guliašas
- Kebabas
- Sparneliai po morkų ir pievagrybių patalu
- Bulvių košė su vištiena
- Žąsų kepenėlių šašlykas
- Višta vyne
- Glazūruoti viščiukų ketvirčiai
- Vištų blauzdelės su voveraitėmis
- Kalakuto šlaunelės
- Vištienos filė su imbieru
- Vištienos kotletai su grybais
- Kotletai pomidorų padaže
- Šašlykas ant iešmo šventiškai
- Vištienos filė šašlykas
Kalakutiena bulvių geldelėse
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės,
9 vienetai -
Kalakutienos faršas,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sūris,
1 sauja -
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustas bulves išskaptuoti. Skaptuoti stengiantis, kad nebūtų jokių įpjovų, nes pro jas ištekės geldelėse susikaupęs skystis.
Tada jas sudėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi ir pabarstyti druska, ant dugno įpilti po arbatinį šaukštelį vandens, uždengti folija ir pašauti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę.
Per tą laiką, kol bulvės keps, kalakutieną apkepti su svogūnais. Pridėti druskos ir jeigu norisi, įberti mėgstamų prieskonių. Kai kalakutiena baigs kepti, sudėti ją į bulvių geldeles, kurios jau turėtų būti beveik iškepusios, apdengti folija ir dar šiek tiek, iki 10 minučių, pakepti sumažinus temperatūrą, tada foliją nuimti, orkaitę išjungti ir bulvių įdarą, apibarsčius sūriu, uždaryti orkaitę ir palaukti, kol sūris nuo orkaitėje esančio karščio ištirps.
Galima pasigaminti mėgstamo padažo. Skanaus.