| 9 vienetai | bulvių |
| 500 gramų | kalakutienos faršo |
| 2 vienetai | svogūnai |
| 1 sauja | sūris |
| 1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
| 1 žiupsnelis | druska |
| 1 žiupsnelis | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Farširuotos blauzdelės
-
Vištiena su bulvių koše
-
Vištienos kepsneliai su itališkais prieskoniais
-
Vištiena saldžiarūgščiai
-
Vištienos filė su imbieru
-
Įdarytos paprikos
-
Keptas fazanas su cinamonu
-
Vištienos troškinys
-
Filiukai pataluose
-
Vištienos kotletai su paprika ir sūriu
-
Vištiena "afigiena"
-
Vištų kepenėlės su ananasais
-
Kepta antis su grybais
-
Putpelės obuolių sultyse
-
Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
-
Kepta laukinė antis (ar žąsis)
-
Traškūs vištienos gabalėliai
-
Vištiena kinietiškai
-
Kiaulienos kepsneliai su majonezu
-
Kalakutienos pjausniai
Kalakutiena bulvių geldelėse
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės,
9 vienetai -
Kalakutienos faršas,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sūris,
1 sauja -
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustas bulves išskaptuoti. Skaptuoti stengiantis, kad nebūtų jokių įpjovų, nes pro jas ištekės geldelėse susikaupęs skystis.
Tada jas sudėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi ir pabarstyti druska, ant dugno įpilti po arbatinį šaukštelį vandens, uždengti folija ir pašauti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę.
Per tą laiką, kol bulvės keps, kalakutieną apkepti su svogūnais. Pridėti druskos ir jeigu norisi, įberti mėgstamų prieskonių. Kai kalakutiena baigs kepti, sudėti ją į bulvių geldeles, kurios jau turėtų būti beveik iškepusios, apdengti folija ir dar šiek tiek, iki 10 minučių, pakepti sumažinus temperatūrą, tada foliją nuimti, orkaitę išjungti ir bulvių įdarą, apibarsčius sūriu, uždaryti orkaitę ir palaukti, kol sūris nuo orkaitėje esančio karščio ištirps.
Galima pasigaminti mėgstamo padažo. Skanaus.
