| 9 vienetai | bulvių |
| 500 gramų | kalakutienos faršo |
| 2 vienetai | svogūnai |
| 1 sauja | sūris |
| 1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
| 1 žiupsnelis | druska |
| 1 žiupsnelis | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Traški vištiena
-
Labai paprasti koldūnai
-
Vištienos kepsneliai su varškės sūriu
-
Vištiena kinietiškai
-
Vištiena kepta su žolelėmis
-
Vištiena garų puode
-
Vištienos apkepas
-
Šventinis kalakutas
-
Kepta antiena
-
Vištienos kukuliai
-
Vištos krūtinėlė su česnaku ir grybais
-
Keptas tetervinas
-
Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
-
Vištienos kotletukai su sūrio įdaru
-
Vištiena su apelsinais
-
Vištos sparneliai sojos ir medaus marinate
-
Paukštiena lizdeliuose (greitai)
-
Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
-
Kepti vištienos sparneliai
-
Daniškai paruošta vištiena
Kalakutiena bulvių geldelėse
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės,
9 vienetai -
Kalakutienos faršas,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sūris,
1 sauja -
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustas bulves išskaptuoti. Skaptuoti stengiantis, kad nebūtų jokių įpjovų, nes pro jas ištekės geldelėse susikaupęs skystis.
Tada jas sudėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi ir pabarstyti druska, ant dugno įpilti po arbatinį šaukštelį vandens, uždengti folija ir pašauti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę.
Per tą laiką, kol bulvės keps, kalakutieną apkepti su svogūnais. Pridėti druskos ir jeigu norisi, įberti mėgstamų prieskonių. Kai kalakutiena baigs kepti, sudėti ją į bulvių geldeles, kurios jau turėtų būti beveik iškepusios, apdengti folija ir dar šiek tiek, iki 10 minučių, pakepti sumažinus temperatūrą, tada foliją nuimti, orkaitę išjungti ir bulvių įdarą, apibarsčius sūriu, uždaryti orkaitę ir palaukti, kol sūris nuo orkaitėje esančio karščio ištirps.
Galima pasigaminti mėgstamo padažo. Skanaus.
