
9 vienetai | bulvių |
500 gramų | kalakutienos faršo |
2 vienetai | svogūnai |
1 sauja | sūris |
1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos kotletas su siurprizu
-
Cezario salotos su marinuotais vištienos kepsneliais ir jogurtiniu padažu
-
Troškinta antis su svogūnais
-
Kepta višta su ryžių ir razinų įdaru
-
Mėtinės vištų blauzdelės
-
Višta, įdaryta vaisiais
-
Aštri vištiena su bulvemis
-
Vištienos kepsniukai
-
Ant grotelių kepta višta
-
Vestuvinė rusiška žąsis
-
Gardūs vištienos piršteliai
-
Gyvatukai iš vištienos ir varškės
-
Skani vakarienė "Vištiena su bulvėmis"
-
Viščiukas tabaka
-
Vištiena grybų padaže
-
Vištienos šlaunelės su petražolėmis
-
Vištienos blyneliai
-
Vištienos apkepas
-
Pasislėpęs paprikoje
-
Vištų blauzdelės su voveraitėmis
Kalakutiena bulvių geldelėse

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės,
9 vienetai -
Kalakutienos faršas,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sūris,
1 sauja -
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustas bulves išskaptuoti. Skaptuoti stengiantis, kad nebūtų jokių įpjovų, nes pro jas ištekės geldelėse susikaupęs skystis.
Tada jas sudėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi ir pabarstyti druska, ant dugno įpilti po arbatinį šaukštelį vandens, uždengti folija ir pašauti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę.
Per tą laiką, kol bulvės keps, kalakutieną apkepti su svogūnais. Pridėti druskos ir jeigu norisi, įberti mėgstamų prieskonių. Kai kalakutiena baigs kepti, sudėti ją į bulvių geldeles, kurios jau turėtų būti beveik iškepusios, apdengti folija ir dar šiek tiek, iki 10 minučių, pakepti sumažinus temperatūrą, tada foliją nuimti, orkaitę išjungti ir bulvių įdarą, apibarsčius sūriu, uždaryti orkaitę ir palaukti, kol sūris nuo orkaitėje esančio karščio ištirps.
Galima pasigaminti mėgstamo padažo. Skanaus.