Varškės pyragas
AUTORIUS:
Sidona
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
0.5 kilogramo varškė
2.5 stiklinės spelta miltai
2 stiklinės cukrus
16 gramų vanilinis cukrus
5 vienetai kiaušiniai
150 gramų sviestas
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
250 gramų grietinė
1 žiupsnelis cukraus pudra
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
4 kiaušinius išsukame su 1,5 stiklinės cukraus.
Sukame tol kol ištirps cukrus.
Supilame ištirpintą sviestą (truputį reikia pasilikti varškei) ir išmaišome.
Supilame grietinę ir vanilinį cukrų.
Viską labai gerai išmaišome.
2.
Į "Speltos" miltus sudedame kepimo miltelius.
Po truputį maišant pilame miltus.
Tešla turi būti kaimiškos grietinės tirštumo.
3.
Paruoštą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4.
Pasiruošiam varškę:
Į varškę beriame 0,5 stiklinės cukraus, įmušame 1 kiaušinį, pilame truputį lydyto sviesto, vanilinio cukraus.
Viską gerai išmaišome.
5.
Iš varškės formuojame norimo dydžio rutuliukus ir dedame į jau paruoštą pyrago masę.
6.
Pyragą kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
7.
Iškeptą pyragą pabarstome cukraus pudra.

Populiariausi receptai šią savaitę

Varškės pyragas

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. 4 kiaušinius išsukame su 1,5 stiklinės cukraus.
    Sukame tol kol ištirps cukrus.
    Supilame ištirpintą sviestą (truputį reikia pasilikti varškei) ir išmaišome.
    Supilame grietinę ir vanilinį cukrų.
    Viską labai gerai išmaišome.

  2. Į "Speltos" miltus sudedame kepimo miltelius.
    Po truputį maišant pilame miltus.
    Tešla turi būti kaimiškos grietinės tirštumo.

  3. Paruoštą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  4. Pasiruošiam varškę:
    Į varškę beriame 0,5 stiklinės cukraus, įmušame 1 kiaušinį, pilame truputį lydyto sviesto, vanilinio cukraus.
    Viską gerai išmaišome.

  5. Iš varškės formuojame norimo dydžio rutuliukus ir dedame į jau paruoštą pyrago masę.

  6. Pyragą kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

  7. Iškeptą pyragą pabarstome cukraus pudra.

Receptą atsiuntė Sidona
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų