80 gramų | sviestas |
80 gramų | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai |
200 gramų | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
Glajui dar reiks: 100 g cukraus pudros, šaukštas vyšnių antpilo, 1—2 šaukštai vandens.
Greitai užmaišoma tešla. Ji 30 min. palaikoma šaldytuve, kad sustingtų. Sviestas išsukamas su cukrumi ir tryniais, į masę suberiami migdolai, soda, miltai, ir viskas gerai išmaišoma. Pabaigoje sukrečiami su cukrumi išplakti baltymai. Tešla iškočiojama, sudedama į formą, į viršų užlenkiant kraštus. Ant tešlos sukrečiamas kremas. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje valandą.
Cukraus pudra ištirpinama vyšnių antpile (galima vandenyje), ir šiuo sirupu užpilamas dar šiltas tortas.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tortas "Bounty"
- Naminis Raffaello tortas
- Nekeptas tortas su braškėmis
- Braškių tortas
- Vaflių tortas su uogiene ir sutirštintu pienu
- Biskvitinis vaisinis tortas
- Šokoladinis Velykų tortas
- Riešutinis vaflių tortas
- Smaližiukas
- Braškinis tortas
- Šokoladinis kokosinis tortas
- Morenginis tortas su žemės riešutais
- Arbūzų tortas
- Kiaušinių baltymų tortas
- Vaisių tortas
- Tortas Mylimiausiajam
- Šokoladinis tortas
- Tortas "Karamelės lašas"
- Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
- Medaus tortas
Elzaso tortas
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
80 gramų -
Cukrus,
80 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kremui papildomai reiks: 100 g sviesto, 100 g cukraus, 2—3 kiaušiniai, 80 g maltų migdolų, šaukštas smulkiai supjaustytų cukatų, 60 g miltų, šaukštelis geriamosios sodos.
Glajui dar reiks: 100 g cukraus pudros, šaukštas vyšnių antpilo, 1—2 šaukštai vandens.
Greitai užmaišoma tešla. Ji 30 min. palaikoma šaldytuve, kad sustingtų. Sviestas išsukamas su cukrumi ir tryniais, į masę suberiami migdolai, soda, miltai, ir viskas gerai išmaišoma. Pabaigoje sukrečiami su cukrumi išplakti baltymai. Tešla iškočiojama, sudedama į formą, į viršų užlenkiant kraštus. Ant tešlos sukrečiamas kremas. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje valandą.
Cukraus pudra ištirpinama vyšnių antpile (galima vandenyje), ir šiuo sirupu užpilamas dar šiltas tortas.
Komentarai (8)
-
Silva
2009-10-16 22:22
;-) Norejau tik pataisyti,kad tai ne Elzaso pyragas,o Alzaso.
-
Evelina
2009-10-11 18:59
neskanu
-
aukse
2009-06-22 18:03
nestebuklingas nieko ypatingo :-( :-p