100 mililitrų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
300 mililitrų | kvietiniai miltai |
255 gramai | sviestas |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
1 vienetas | citrinos (žievelė) |
• 1 citrinos sulčių(naudokit tą nuo kurios tarkavot žievelę)
• 4 puodelių mėlynių(tinka tiek šviežios tiek šaldytos)
• 0,5 puodelio cukraus
• 4 a.š. kukurūzų miltų
Tešlai: sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę. Šakute įmaišyti kambario temperatūros sviesta ir kiaušinį. Puse tešlos sudėti į kepimo formą (kitą puse pasilikti, jos reikės vėliau). Forma turėtų būti apie 30*25 cm dydžio.
Įdarui: sumaišyti, cukrų, kukurūzų miltus, citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Viską sudėti į skardelę ant tešlos. Uždėti kitą tešlos pusę.
Kepti apie 45 minutes 190˚C orkaitėje.
Atvėsinti ir supjaustyti stačiakampiais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės ir sūrio apkepas
- Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
- Obuolių ir riešutų pyragas
- Šokoladionis keksas
- Draugystės pyragas su varške ir obuoliais
- Aguonų keksas
- Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Varškės apkepas su šokolado glaistu
- Plokštainis su abrikosais ir varške
- Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
- Obuolių pyragas su riešutais
- Prancūziškas mėsos pyragas
- Kopūstų tortas
- Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis
- Slyvų pyragas
- Sūrio desertas
- Mano pyragas
- Pyragas su varškės įdaru
- Varškės pyragas su džiovintais vaisiais
- Citrininis varškės pyragas
Mėlynių pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
100 mililitrų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
300 mililitrų -
Sviestas,
255 gramai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Citrinos, žievelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reiks:
• 1 citrinos sulčių(naudokit tą nuo kurios tarkavot žievelę)
• 4 puodelių mėlynių(tinka tiek šviežios tiek šaldytos)
• 0,5 puodelio cukraus
• 4 a.š. kukurūzų miltų
Tešlai: sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę. Šakute įmaišyti kambario temperatūros sviesta ir kiaušinį. Puse tešlos sudėti į kepimo formą (kitą puse pasilikti, jos reikės vėliau). Forma turėtų būti apie 30*25 cm dydžio.
Įdarui: sumaišyti, cukrų, kukurūzų miltus, citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Viską sudėti į skardelę ant tešlos. Uždėti kitą tešlos pusę.
Kepti apie 45 minutes 190˚C orkaitėje.
Atvėsinti ir supjaustyti stačiakampiais.
Komentarai (5)
-
Jurgita
2015-10-11 14:40
Melynes deti trintas ar nesmulkintas?
-
fdiscover.blogspot.com
2011-02-20 13:09
ne tada tiesiog dėk uogiene, bet manau skonis turėtu skirtis
-
Klausimas
2011-02-19 13:50
O jei dėčiau tik mėlyniu uogienę, tada jau nebereikėtų gaminti įdaro?