1 kilogramas | obuoliai |
1 stiklinė | cukrus |
5 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
Kai norėsime valgyti purų pyragą, keliose vietose įpjausime peiliu ir įkišime į karštą orkaitę. Kai pyragas pakils ir paraus, bus galima jį valgyti su grietine, pienu arba svarainių sirupu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Obuolių „Šarlotė“
- Gedo obuolių pyragas su trupučiu apelsino
- Varkės pyragas
- Velykinis pyragas su įdaru
- Elzaso tortas
- Pyragas su rabardarų džemu
- Tešloje keptas rūkytas kumpis
- Pyragas - naikintuvas
- Vaisių tortas
- Šokoladiniai keksiukai
- Sūrio pyragas
- Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
- Obuolių pyragas
- Varškės pyragas su vyšniomis
- Trupiniuotis su slyvomis
- Šokoladinis vyšnių pyragas
- Torteliai su uogomis
- Aguoninis biskvitas
- Persikų pyragas su šokolado gabaliukais
- Jogurtinis pyragas
Purus obuolių pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 stiklinė -
Kiaušiniai, baltymai,
5 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolių sėklizdžiai išpjaunami, nulupami, sudedami į keptuvę, užpilami trupučiu vandens, iškepami. Dar karšti pertrinami kiaurasamtyje, įberiama 1 stiklinė cukraus, virinama maišant, kol sutirštės. Ataušinama, supilami 5 kiaušinių baltymai, trinama mediniu šaukštu, kol pabals. Masė sudedama į sviestu išteptą indą, įdedama į šaldytuvą.
Kai norėsime valgyti purų pyragą, keliose vietose įpjausime peiliu ir įkišime į karštą orkaitę. Kai pyragas pakils ir paraus, bus galima jį valgyti su grietine, pienu arba svarainių sirupu.
Komentarai (5)
-
2
2014-08-12 18:18
kažkoks neaiškus man šitas pyragas ;D kas bandysit ar bandėt , būtinai parašykit kaip gavos
-
as
2014-06-27 13:19
jei cia obuoliu pyragas,tai as balerina
-
as
2011-08-20 17:23
matyt miltus pamirso:) :-D :-D
-
gintare
2010-11-07 11:49
manau per mazai ingredijantu. ; ] %-)