Obuolių sėklizdžiai išpjaunami, nulupami, sudedami į keptuvę, užpilami trupučiu vandens, iškepami. Dar karšti pertrinami kiaurasamtyje, įberiama 1 stiklinė cukraus, virinama maišant, kol sutirštės. Ataušinama, supilami 5 kiaušinių baltymai, trinama mediniu šaukštu, kol pabals. Masė sudedama į sviestu išteptą indą, įdedama į šaldytuvą.
Kai norėsime valgyti purų pyragą, keliose vietose įpjausime peiliu ir įkišime į karštą orkaitę. Kai pyragas pakils ir paraus, bus galima jį valgyti su grietine, pienu arba svarainių sirupu.
Purus obuolių pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 1 kilogramas | obuoliai |
| 1 stiklinė | cukrus |
| 5 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kuršėnų vyniotnis
-
Minkštutis obuolių pyragas
-
Pyragas su varškės įdaru
-
Citrininis pyragas
-
Šimtalapis su varške
-
Varškės ir kuskuso pyragas
-
Pyragas su juodaisiais serbentais
-
Varškės pyragas
-
Dešrelės tešloje
-
Gedo obuolių pyragas su trupučiu apelsino
-
Keksas x 2
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir rūkyta lašiša
-
Prancūziškas mėsos pyragas
-
Pyragas su lašišos įdaru
-
Vyniotinis su moliūgų biskvitu ir grietininiu citrininiu kremu
-
Vyniotinis su varške ir mėlynių uogiene
-
Šventinis keksas
-
Ypatingas varškės pyragas
-
Žydų meduolis
-
Obuolių ir riešutų pyragas
Purus obuolių pyragas
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 stiklinė -
Kiaušiniai, baltymai,
5 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Obuolių sėklizdžiai išpjaunami, nulupami, sudedami į keptuvę, užpilami trupučiu vandens, iškepami. Dar karšti pertrinami kiaurasamtyje, įberiama 1 stiklinė cukraus, virinama maišant, kol sutirštės. Ataušinama, supilami 5 kiaušinių baltymai, trinama mediniu šaukštu, kol pabals. Masė sudedama į sviestu išteptą indą, įdedama į šaldytuvą.
Kai norėsime valgyti purų pyragą, keliose vietose įpjausime peiliu ir įkišime į karštą orkaitę. Kai pyragas pakils ir paraus, bus galima jį valgyti su grietine, pienu arba svarainių sirupu.
Reklama:
Komentarai (5)
-
2
2014-08-12 18:18
kažkoks neaiškus man šitas pyragas ;D kas bandysit ar bandėt , būtinai parašykit kaip gavos
-
as
2014-06-27 13:19
jei cia obuoliu pyragas,tai as balerina
-
as
2011-08-20 17:23
matyt miltus pamirso:) :-D :-D
-
gintare
2010-11-07 11:49
manau per mazai ingredijantu. ; ] %-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
