| 400 gramų | obuoliai |
| 1 vienetas | batonas |
| 3 vienetai | kiaušiniai |
| 50 gramų | cukrus |
| 250 mililitrų | pienas |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
| šiek tiek | džiūvėsėliai (malti) |
| šiek tiek | cukraus pudra |
| 3 vienetai | apelsinų |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Moliūgų pyragas
-
Citrininis pyragas
-
Tinginys pagal J. Oliverį
-
Vaisių pyragas su maskarponės sūriu
-
Trupiniuotis su slyvomis
-
Pyragas su bulvėmis
-
Pyragas su vyšnių uogiene
-
Braškių pyragas
-
Obuolių pyragas su džemu
-
Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
-
Vaisinis varškinukas
-
Trapus pyragas su obuolių koše
-
Plokštainis su abrikosais ir varške
-
Kopūstų pyragas su žirniais
-
Kisieliaus keksas
-
Krokodiliukai su alyviniais obuoliais
-
Aguonų keksas
-
Obulių pyragas "Tau, mamyte"
-
Jogurto indelio pyragas
-
Svogūnų pyragas
"Šarlotė" su obuoliais ir apelsininių užpilų
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Obuoliai,
400 gramų -
Batonas,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
50 gramų -
Pienas,
250 mililitrų -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Džiūvėsėliai, malti
- Cukraus pudra
-
Apelsinai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš apelsinų išspaudžiame sultys. Nuo baltos duonos riekelių nupjaustykite plutelę, o minkštimą supjaustykite kubeliais. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir sumaišykite su šiltu pienu. Kiaušinių ir pieno mase užpilkite batono kubelius ir palikite 25 minutes pastovėti. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C temperatūros.
Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas, o minkštimą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Obuolių gabalėlius sumaišykite su išmirkytais baltos duonos kubeliais ir maltu cinamonu. Kepimo formą sutepkite riebalais ir apibarstykite maltais džiūvėsėliais.
Obuolių masę iškrėskite į kepimo formą, išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 min. Po 20 min. užpilti apelsinų sultimis ir kepti dar apie 10 min.
Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir palikite penkiolikai minučių pastovėti. Po to apibarstykite cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais.
