
400 gramų | obuoliai |
1 vienetas | batonas |
3 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | cukrus |
250 mililitrų | pienas |
0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
šiek tiek | džiūvėsėliai (malti) |
šiek tiek | cukraus pudra |
3 vienetai | apelsinų |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių pyragas be tešlos
-
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
-
Baklava
-
Moliūgų pyragas
-
Paprastasis keksas
-
Sūrūs riestainiai
-
Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis
-
Varškės ir obuolių pyragas
-
Draugystės pyragas su varške ir obuoliais
-
Citrininis riešutinis keksas
-
Pyragas su varške
-
Saldutis vyniotinis
-
Citrininis pyragas su rikotos sūriu
-
Varškės apkepas su bananais
-
Skanus riešutų pyragas
-
Kalėdinis pyragas (gaminti prieš 10 dienų iki Kalėdų)
-
Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
-
Morkų pyragas
-
Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
-
Pyragas "Auksinė žuvelė"
"Šarlotė" su obuoliais ir apelsininių užpilų

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Obuoliai,
400 gramų -
Batonas,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
50 gramų -
Pienas,
250 mililitrų -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Džiūvėsėliai, malti
- Cukraus pudra
-
Apelsinai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš apelsinų išspaudžiame sultys. Nuo baltos duonos riekelių nupjaustykite plutelę, o minkštimą supjaustykite kubeliais. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir sumaišykite su šiltu pienu. Kiaušinių ir pieno mase užpilkite batono kubelius ir palikite 25 minutes pastovėti. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C temperatūros.
Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas, o minkštimą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Obuolių gabalėlius sumaišykite su išmirkytais baltos duonos kubeliais ir maltu cinamonu. Kepimo formą sutepkite riebalais ir apibarstykite maltais džiūvėsėliais.
Obuolių masę iškrėskite į kepimo formą, išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 min. Po 20 min. užpilti apelsinų sultimis ir kepti dar apie 10 min.
Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir palikite penkiolikai minučių pastovėti. Po to apibarstykite cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais.