2 vienetai | žuvis |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai (žuviai) |
1 valgomasis šaukštas | majonezas |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
4 vienetai | bulvių |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Šaltinis: knyga "Lietuviška virtuvė. Šventės ir valgiai"
Žuvis nuo seno buvo vartojama lietuviškuose patiekaluose, ypač pasninko metu. Be abejonės, žuvį mėgo ir didikai.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lašiša su prieskoninėmis žolelėmis
- Žuvis su alyvuogėmis
- Marinuota žuvis su padažu
- Karosai grietinėje
- Keptas upėtakis
- Silkės apkepas su ryžiais
- Lazanija su lašiša
- Keptas ungurys
- Farširuota lydeka
- Kepta lašiša su brokolių padažu
- Krevečių užkepėlė
- Kepta lašiša su kiaušiniais
- Kepta lašiša su medaus marinatu
- Bulviniai krabų blyneliai
- Žuvies paplotėliai
- Kepta lašiša su svogūnais ir sūriu
- Žuvies pudingas
- Lašišos apkepas su špinatais
- Keptas karpis tešloje
- Žuvies blyneliai
Tradicinė dvaro žuvis adventui
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Žuvis,
2 vienetai -
Prieskoniai, žuviai,
1 arbatinis šaukštelis -
Majonezas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Bulvės,
4 vienetai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Turimą žuvį (naudojau kuoją) išvalyti, nuplauti, nusausinti. Įtrinti prieskoniais ir palikti kelioms valandoms šaldytuve.
Indą, kuriame kepsime, reikia patepti aliejumi. Aš naudojau "Obelių" rapsų aliejų, kuris tinkamas kepimui.
Į indą sudėti žuvis, patepti jas grietinės ir majonezo mišiniu. Šalia įdėti nuluptas bulves (jos puikiai tiks garnyrui).
Orkaitę įkaitinti iki 200°C, kepti apie 30 - 40 min. Galima papuošti šviežiais krapais ar petražolėmis.
Šaltinis: knyga "Lietuviška virtuvė. Šventės ir valgiai"
Žuvis nuo seno buvo vartojama lietuviškuose patiekaluose, ypač pasninko metu. Be abejonės, žuvį mėgo ir didikai.