Keptas upėtakis
Porcijų skaičius:
1
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
| 1 vienetas | upėtakis |
| 3 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
| 6 valgomieji šaukštai | obelių aliejus |
| 1 vienetas | bulvių |
| 0.5 vieneto | apelsinų |
| 2 vienetai | ridikėliai |
| 1 sauja | salotos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Išvalytą upėtakį pašlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti pipirais ir druska pagal skonį. Palikti apie 10 min. marinuotis. Kepti apie 8 min., iš abiejų pusių, grilio keptuvėje, įpylus 2 šaukštus "Obelių" aliejau.
2.
Bulves supjaustyti labai plonais griežinėliais ir iškepti nedideliame kiekyje aliejaus.
3.
Salotoms supjaustyti ridikėlius, apelsiną, salotos lapus ir pašlakstyti citrinos sultimis bei "Obelių" aliejumi.
Lietuvos bajoriškoje virtuvėje upėtakis buvo viena mėgstamiausių didikų žuvų.
Lietuvos bajoriškoje virtuvėje upėtakis buvo viena mėgstamiausių didikų žuvų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lašiša folijoje
-
Lašiša orkaitėję su saulėgrąžomis
-
Virta žuvis tešloje
-
Žuvies troškinys
-
Lašiša su vasaros gėrybėmis
-
Firmiški žuvies kepsniukai
-
Gurmaniškas lašišos kepsnys
-
Lynas, keptas su džiūvėsėliais
-
Žuvies kotletai
-
Midijų šašlykai
-
Keptos midijos su sūriu
-
Tradicinė dvaro žuvis adventui
-
Prancūziški žuvies suktinukai su varškės sūriu
-
Žuvies pudingas
-
Lašiša su krapų padažu
-
ZIGMO lašiša su karamelizuota sojos, cukranendrių cukraus ir laimo plutele
-
Spalvota žuvies užkepėlė
-
Pikantiškosios krevetės grilyje
-
Papuošta kepta lydeka
-
Pyragas su lašišos įdaru
Keptas upėtakis
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Upėtakis,
1 vienetas -
Citrinų sultys,
3 valgomieji šaukštai -
Obelių aliejus,
6 valgomieji šaukštai -
Bulvės,
1 vienetas -
Apelsinai,
0.5 vieneto -
Ridikėliai,
2 vienetai -
Salotos,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvalytą upėtakį pašlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti pipirais ir druska pagal skonį. Palikti apie 10 min. marinuotis. Kepti apie 8 min., iš abiejų pusių, grilio keptuvėje, įpylus 2 šaukštus "Obelių" aliejau.
Bulves supjaustyti labai plonais griežinėliais ir iškepti nedideliame kiekyje aliejaus.
Salotoms supjaustyti ridikėlius, apelsiną, salotos lapus ir pašlakstyti citrinos sultimis bei "Obelių" aliejumi.
Lietuvos bajoriškoje virtuvėje upėtakis buvo viena mėgstamiausių didikų žuvų.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
