1 vienetas | upėtakis |
3 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
6 valgomieji šaukštai | obelių aliejus |
1 vienetas | bulvių |
0.5 vieneto | apelsinų |
2 vienetai | ridikėliai |
1 sauja | salotos |
Lietuvos bajoriškoje virtuvėje upėtakis buvo viena mėgstamiausių didikų žuvų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptos krevetės mangų padaže
- Keptas karpis pomidorų padaže
- Virta žuvis tešloje
- Keptas upėtakis
- Midijų šašlykai
- Žuvies apkepas
- Žuvies kukulaičiai
- Aromatinga ant grotelių kepta žuvis
- Žuvies kotletai
- Tilapija su špinatais pomidorų - šafrano padaže
- Žuvies kotletai (sterkas, lydeka, ešerys arba menkė)
- Spalvota žuvies užkepėlė
- Keptas ungurys
- Keptas upėtakis
- Kepta lašiša
- Žuvų piršteliai (naminiai)
- Menkė tešloje
- Silkė su slyvomis ir muskatu
- Įdaryta lydeka
- Lašiša su vasaros gėrybėmis
Keptas upėtakis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Upėtakis,
1 vienetas -
Citrinų sultys,
3 valgomieji šaukštai -
Obelių aliejus,
6 valgomieji šaukštai -
Bulvės,
1 vienetas -
Apelsinai,
0.5 vieneto -
Ridikėliai,
2 vienetai -
Salotos,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvalytą upėtakį pašlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti pipirais ir druska pagal skonį. Palikti apie 10 min. marinuotis. Kepti apie 8 min., iš abiejų pusių, grilio keptuvėje, įpylus 2 šaukštus "Obelių" aliejau.
Bulves supjaustyti labai plonais griežinėliais ir iškepti nedideliame kiekyje aliejaus.
Salotoms supjaustyti ridikėlius, apelsiną, salotos lapus ir pašlakstyti citrinos sultimis bei "Obelių" aliejumi.
Lietuvos bajoriškoje virtuvėje upėtakis buvo viena mėgstamiausių didikų žuvų.