
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
1 kilogramas | jūros lydeka |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 vienetas | citrinos |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Iškeptą, supjaustyta lydeką dėkite į pusdubenį ir užpilkite tuo pačiu padažu kuriame kepė. Prie žuvies duokite virtų bulvių, bulvių košės ar duonos, žalių ar raugintų kopūstų, papuoškite salotomis, agurkais, alyvuogėmis ar kitomis daržovėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvis "lenkiškame" padaže
-
Menkė su krienais ir grietine
-
Karpis, pomidorų padaže
-
Pyragas su žuvies įdaru
-
Silkių užkandis kitaip - "Silkių mojito"
-
Žuvies blyneliai su krevetėmis
-
Orkaitėje keptos dorados
-
Kepta žuvis su daržovėmis
-
Žuvies zrazai
-
Kepta lašiša su svogūnais ir sūriu
-
Karališkoji silkė
-
Žuvies ir krevečių šašlykai
-
Dorada su bulvėmis ispaniskai
-
Marinuotas keptas sterkas
-
Grilyje kepta lašiša su daržovėmis
-
Kepta aštri menkė
-
Žuvies kotletai
-
Pica su lašiša
-
Tailandietiški žuvies blyneliai
-
Kepta žuvis su petražolėmis
Kepta lydeka

- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Jūros lydeka,
1 kilogramas -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
1 vienetas - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į keptuvą su įkaitintu aliejumi, užpilkite grietinės, miltų, išspaustos citrinos sulčių mišiniu ir kepkite orkaitėje kartais palaistant susidariusiomis sultimis.
Iškeptą, supjaustyta lydeką dėkite į pusdubenį ir užpilkite tuo pačiu padažu kuriame kepė. Prie žuvies duokite virtų bulvių, bulvių košės ar duonos, žalių ar raugintų kopūstų, papuoškite salotomis, agurkais, alyvuogėmis ar kitomis daržovėmis.
Komentarai (13)
-
edis
2013-11-03 23:08
Labai skaniai gavosi. Papildomai dėjau po ranka pasitaikiusių rozmarinų, užtarkavau muškato. Miltus paėmiau pilno grūdo, rūpesnius. Grietinė buvo kiek pastovėjusi nuo nugriebiamo naminio pieno, tad padažas turėjo gilų sūrio skonį, jis labai tiko. Galima į padažą įtarkuoti fermentinį sūrį, ir gausis panašus padažo gardinimas. Verta atskirai pravirti bulvių. Kaitra 200, kepė apie pusvalandį - kol dailiai paruduoja.
-
lydekaite
2011-11-12 18:39
O koks orkaites karstumas,kiek laiko kept? :galvoju:
-
ine
2011-03-15 19:29
xxx nugi parasyta - užpilkite grietinės, miltų, išspaustos citrinos sulčių mišiniu :-D
-
xxx
2011-02-18 13:44
nesuprantu kaip ta grietine ir miltus uzpilt? jie turi buti ismaisyti kartu? kaip-paaiskinkit !
-
sudzius
2010-10-27 13:57
neblogas,man patiko,svecius dar tik vaisinsiu :))
-
kaka
2010-05-18 17:17
kaka :bloga:
-
Loriuks
2009-09-22 15:04
skanu liuks... :super:
-
Li
2009-08-13 10:22
Uj, kaip negraziai kalba cia kazkas :geda: Lydeka reikia valgyti ;)
-
justas
2008-10-21 10:28
as pisiu lidi