Kepta lydeka
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai aliejaus
1 valgomasis šaukštas kvietiniai miltai
1 kilogramas jūros lydeka
2 valgomieji šaukštai grietinė
1 vienetas citrinos
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į keptuvą su įkaitintu aliejumi, užpilkite grietinės, miltų, išspaustos citrinos sulčių mišiniu ir kepkite orkaitėje kartais palaistant susidariusiomis sultimis.
Iškeptą, supjaustyta lydeką dėkite į pusdubenį ir užpilkite tuo pačiu padažu kuriame kepė. Prie žuvies duokite virtų bulvių, bulvių košės ar duonos, žalių ar raugintų kopūstų, papuoškite salotomis, agurkais, alyvuogėmis ar kitomis daržovėmis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kepta lydeka

Komentarai: 13
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į keptuvą su įkaitintu aliejumi, užpilkite grietinės, miltų, išspaustos citrinos sulčių mišiniu ir kepkite orkaitėje kartais palaistant susidariusiomis sultimis.
Iškeptą, supjaustyta lydeką dėkite į pusdubenį ir užpilkite tuo pačiu padažu kuriame kepė. Prie žuvies duokite virtų bulvių, bulvių košės ar duonos, žalių ar raugintų kopūstų, papuoškite salotomis, agurkais, alyvuogėmis ar kitomis daržovėmis.

Reklama:

Komentarai (13)


  • edis 2013-11-03 23:08

    Labai skaniai gavosi. Papildomai dėjau po ranka pasitaikiusių rozmarinų, užtarkavau muškato. Miltus paėmiau pilno grūdo, rūpesnius. Grietinė buvo kiek pastovėjusi nuo nugriebiamo naminio pieno, tad padažas turėjo gilų sūrio skonį, jis labai tiko. Galima į padažą įtarkuoti fermentinį sūrį, ir gausis panašus padažo gardinimas. Verta atskirai pravirti bulvių. Kaitra 200, kepė apie pusvalandį - kol dailiai paruduoja.


  • lydekaite 2011-11-12 18:39

    O koks orkaites karstumas,kiek laiko kept? :galvoju:


  • ine 2011-03-15 19:29

    xxx nugi parasyta - užpilkite grietinės, miltų, išspaustos citrinos sulčių mišiniu :-D


  • xxx 2011-02-18 13:44

    nesuprantu kaip ta grietine ir miltus uzpilt? jie turi buti ismaisyti kartu? kaip-paaiskinkit !


  • sudzius 2010-10-27 13:57

    neblogas,man patiko,svecius dar tik vaisinsiu :))


  • kaka 2010-05-18 17:17

    kaka :bloga:


  • Loriuks 2009-09-22 15:04

    skanu liuks... :super:


  • Li 2009-08-13 10:22

    Uj, kaip negraziai kalba cia kazkas :geda: Lydeka reikia valgyti ;)


  • justas 2008-10-21 10:28

    as pisiu lidi


Daugiau receptų