Farširuota lydeka kepta orkaitėje
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2 vienetai morkos
150 gramų kiaulienos lašiniai
3 vienetai kiaušiniai
šiek tiek druska
1 vienetas svogūnai
1.5 kilogramo jūros lydeka
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek prieskoniai (žuvies)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Išvalom lydeką, nulupame odą, išimam kaulą, nuo kaulo nuimam žuvies mėsą, lydekos odą truputį pasūdom, žuvies mėsą ir lašinukus sumalam mėsmale.
Svogūną ir morkas susmulkinam stambesne tarka ir truputėlį pakepinę padedam, kad atvėstų.
Kiaušinius kietai išverdam, nulupam ir padedam, kad atvėstų.
Atvėsus svogūnams, morkoms ir kiaušiniams, pakepintas daržoves sudedam į faršą, kiaušinius supjaustom ir sudedam į bendrą masę, įmušam viena žalią kiaušinį, sudedam prieskonius pagal skonį. Viską gerai išmaišom ir sukišam į lydekos odą.
Skardą ištepam aliejum, įdedam lydeka ir pašaunam į įkaitintą orkaitę. Kepam apie 45-50 min.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Farširuota lydeka kepta orkaitėje

Komentarai: 29
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Išvalom lydeką, nulupame odą, išimam kaulą, nuo kaulo nuimam žuvies mėsą, lydekos odą truputį pasūdom, žuvies mėsą ir lašinukus sumalam mėsmale.
Svogūną ir morkas susmulkinam stambesne tarka ir truputėlį pakepinę padedam, kad atvėstų.
Kiaušinius kietai išverdam, nulupam ir padedam, kad atvėstų.
Atvėsus svogūnams, morkoms ir kiaušiniams, pakepintas daržoves sudedam į faršą, kiaušinius supjaustom ir sudedam į bendrą masę, įmušam viena žalią kiaušinį, sudedam prieskonius pagal skonį. Viską gerai išmaišom ir sukišam į lydekos odą.
Skardą ištepam aliejum, įdedam lydeka ir pašaunam į įkaitintą orkaitę. Kepam apie 45-50 min.

Skanaus!

Reklama:

Komentarai (29)


  • Virginija 2015-07-03 21:57

    Labai skaniai atrodo,bet juros lydekos as nededu,nes man jauciasi j.lydekos kvapas


  • 2013-01-13 15:06

    Serviruoju ir puošiu ant didelio padėklo,visai vaizdas kitoks :-)


  • 2013-01-13 15:04

    Labai būna skanu,bet aš nemalu jokių lašinių,o saldi grietinėlė būtina lydekai.Juo labiau jeigu ji didelė,nes minkat jaučiasi kaip masė kietėja.


  • Almis 2011-09-19 21:23

    O tai cia tik del grozio ta oda ar duoda dar koki nors efekta kepant noriu pasidaryt siaip kad paragaut o ne puost stala... ;-)


  • akse 2011-03-15 17:36

    Kaip ta lydekos oda nulupt ?NUO KURIO GALO PRADETI?


  • daiva 2011-01-02 20:45

    manau kad galima butu zuvy pamarinavus ir garu puode virti labai gerai issilaiko forma ir labai greit isverda


  • (anonimas) 2010-12-08 21:40

    o karpi galima farširuoti


  • monte 2010-10-22 20:53

    cia raso kad 1,5 kg o as bandziau is 5,2 kg treju devyneriu jau but mazai :-D :-D :-D :-D :super2:


  • regina 2010-10-07 11:52

    manau cia kazko truksta ,sviesto ,gretineles..tai tiktai..,galima apseiti ir be lasiniu....


  • Zuvu priesas 2010-09-08 12:05

    Tiesa labai reik patarimo- turiu Lyna pasigaves 3kg mazumo ir nerandu rimto recepto kaip skaniai iskepti ar istroskinti nesmulkinus? buciau dekingas uz genialias mintis :bravo:


Daugiau receptų