
1 arbatinis šaukštelis | cukrus (arba medus) |
1.5 kilogramo | karpis |
šiek tiek | prieskoniai (žuviai) |
10 gramų | druska |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios |
1 skiltelė | česnakas |
0.5 vieneto | citrinos |
Karpį marinuoju ištrynęs žuvies prieskoniais (pusę pakelio), druska, garstyčiomis, česnaku, citrinos sultimis ir cukrumi arba medumi. Geriausia užmarinuoti iš vakaro. Kepama 180° C orkaitėje apie 1,5 valandos. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptas karpis Kūčioms
-
Žuvies šašlykai
-
Virtas karšis su obuoliais
-
Kepta lašiša su svogūnais ir sūriu
-
Lašiša grilyje
-
Aromatinga ant grotelių kepta žuvis
-
Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
-
Plekšnė su špinatais ir feta
-
Lašiša grietinėlės padaže
-
Menkės kukuliai
-
Keptas karpis su pomidorais
-
Tagliatelle all`astice
-
Pica su lašiša
-
Jūros lydeka Graikiškai
-
Troškinta žuvis
-
Kepta lašiša su brokolių padažu
-
Kepta tilapija su krevečių "kepuraite"
-
Keptas upėtakis
-
Baltieji žuvies kotletai
-
Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
Karpis pietums

- Paruošimo laikas:
-
Cukrus, arba medus,
1 arbatinis šaukštelis -
Karpis,
1.5 kilogramo - Prieskoniai, žuviai
-
Druska,
10 gramų -
Garstyčios,
1 valgomasis šaukštas -
Česnakas,
1 skiltelė -
Citrinos,
0.5 vieneto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Maždaug 1,5 kg dydžio karpiui, išėmęs vidurius, nupjaunu uodegą, pelekus ir galvą. Šie produktai skirti žuvienei, kuri gaminama labai paprastai: į verdantį sultinį dedu šiek tiek morkų, bulvių ir 2-4 šaukštus ryžių. Paskaninama trupučiu druskos, žuvies prieskonių, žiupsneliu petražolių. Baigiant virti, reiktų įdėti porą šaukštų grietinės.
Karpį marinuoju ištrynęs žuvies prieskoniais (pusę pakelio), druska, garstyčiomis, česnaku, citrinos sultimis ir cukrumi arba medumi. Geriausia užmarinuoti iš vakaro. Kepama 180° C orkaitėje apie 1,5 valandos. Skanaus!
Komentarai (8)
-
[email protected]
2017-11-18 15:58
Karpis
-
Maria
2015-12-10 22:14
Labai gerai
-
O
2013-11-15 11:10
AR NEPERDAUG 1,5 val.juk zuvis greit iskepa,nu gal kad didele
-
(anonimas)
2012-01-24 15:28
:super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super:
Mldc! :-D
-
(anonimas)
2011-09-26 00:20
užmarinavau. marinadą patobulinau trupučiu majonezo, krienų, klevų sirupu ir keliais lašeliais sauso vyno. Rytoj kepsiu.