
1 kilogramas | ungurys |
4 vienetai | juodieji pipirai |
2 vienetai | lauro lapų (lapai) |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | salierai |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | citrinos (griežinėliai) |
Tiekiamas ungurys pusdubenyje, papuoštas citrinos griežinėliais, petražolių lapeliais.
Keptą ungurį, užpiltą marinatu ar pomidorų padažu, galima tiekti kaip šaltą užkandį.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulvių apkepas su svogūnais
-
Menkė su apelsinais
-
Papuošta kepta lydeka
-
Žuvis tešloje
-
Dorada su bulvėmis ispaniskai
-
Troškintas karpis raudonajame padaže
-
Kepta jūros ešerio filė krevečių padaže
-
Karališkoji silkė
-
Lašiša su prieskoninėmis žolelėmis
-
Eršketas šampane
-
Keptos krevetės mangų padaže
-
Žuvis su alyvuogėmis
-
Žuvies pudingas
-
Keptos midijos su sūriu
-
Keptas karpis tešloje
-
Šutintas upėtakis
-
Troškinta žuvis
-
Lašiša grietinėlės padaže
-
Keptas ant grotelių upėtakis
-
Lašišos šašlykas
Keptas ungurys

- Paruošimo laikas:
-
Ungurys,
1 kilogramas -
Juodieji pipirai,
4 vienetai -
Lauro lapai, lapai,
2 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Salierai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas - Druska
- Petražolės
- Citrinos, griežinėliai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jauni unguriai kepami nelupti (oda gerai nuvaloma ir įtrinama druska). Nuluptas ungurys supjaustomas, pasūdomas, apibarstomas maltais prieskoniais, dedamas į keptuvą su prieskoninėmis daržovėmis ir kepamas orkaitėje apie 30 min. (palaistomas atsiradusiu skysčiu).
Tiekiamas ungurys pusdubenyje, papuoštas citrinos griežinėliais, petražolių lapeliais.
Keptą ungurį, užpiltą marinatu ar pomidorų padažu, galima tiekti kaip šaltą užkandį.
Komentarai (7)
-
Algimantas Bartkus
2017-01-13 12:05
Nuostabus patiekalas
-
Alqimantas Bartkusalgimantas
2016-04-01 20:55
Iabai fainai
-
Žvejai
2015-01-31 21:44
Taip pritariame Smakosz Rajgrod'e kavineje ungurys pats skaniausias. Dar namo įsigiję parsivežėm jų gaminto parukinto ungurio drebuciuose stiklainiuose. Labai skanu valgyti kaip šalta uzkanda.
-
Gurmanai
2015-01-31 21:39
Skaniausias keptas ungurys koki teko ragauti yra Rajgarde (Rajgrod uz Austow) kavineje Smakosz. Jeigu teisybe, tai jie kepa paprastai pasūdo unguri 10-15cm ilgio gabaliukais su keleto rūsių pipirais, paviliojo dziuvesiuose, svieste, keptuvėje. Pateikia su Fri bulvytemis ir šviežiomis salotom.
-
jonas
2012-12-31 03:47
...paskaitykit V.Saka.Kokia kvailyste jusu receptas. Ungurys ir ...miltai sumauti. Tai ne menke ..atsiprasant. TAmsta esi absoliutus kulinarijos profanas.