200 gramų | lašiša (filė) |
400 gramų | sūris (fermentinis) |
4 vienetai | kiaušiniai |
300 gramų | špinatai |
šiek tiek | sviestas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Į sūrio ir kiaušinių masę sudėkite smulkiai pjaustytą lašišą ir išmaišykite. Apskritą kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi. Kepimo formą šonuose išklokite špinatų lapais, supilkite lašišos masę. Apkepą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškinta žuvis su morkomis
- Lašišos kepsneliai
- Skani zuvytė
- Lašišos šašlykas su paprikomis
- Greiti lašišos kepsneliai
- Šamų kotletukai
- Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
- Žuvies kotletai (sterkas, lydeka, ešerys arba menkė)
- Lašiša su vaisiais
- Lašiša su prieskoninėmis žolelėmis
- Silkių tango ant burokėlių
- Midijos su špinatais
- Marinuotas keptas sterkas
- Lietuviški "sushiai"
- Lašišos šašlykas
- Lašiša „My little secret“
- Karališkoji silkė
- Menkės kotletukai
- Žuvis tešloje
- Žuvies kotletai
Lašišos apkepas su špinatais
- Paruošimo laikas:
-
Lašiša, filė,
200 gramų -
Sūris, fermentinis,
400 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Špinatai,
300 gramų - Sviestas
- Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Špinatus nuplaukite, nuskabykite lapus. Sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirkite minutę. Supilkite į sietelį kol nuvarvės. Sutrupintą fermentinį sūrį, sviestą ir kiaušinius dubenyje išsukite šaukštu. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.
Į sūrio ir kiaušinių masę sudėkite smulkiai pjaustytą lašišą ir išmaišykite. Apskritą kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi. Kepimo formą šonuose išklokite špinatų lapais, supilkite lašišos masę. Apkepą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Komentarai (7)
-
Benediktina
2008-09-26 07:04
Egle, jeigu išbandėte, tuomet gal galėtumėt nuotrauką įdėt? vizualus variantas greičiau suvilioja:)
-
Egle
2008-09-23 14:33
labai paprasta ir labai skanu. Tik butinai dar reikia padaziuka pasidaryti prie sito tortuko:)