
Farširuota lydeka
Porcijų skaičius:
15
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
1.5 kilogramo | lydeka |
1 stiklinė | pienas |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 riekės | batonas |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
50 gramų | sviestas |
šiek tiek | žuvies prieskonių |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Atsargiai nulupame lydekos oda, sumalame lydekos mėsą.
2.
Batono riekutes pamerkiame piene. Sutarkuojame burokine tarka svogūną ir morkas, apkepame, sumaišome daržoves su minkštu sviestu, išmirkusiomis batono riekutėmis, lydekos faršu ir viską sumalame. Į gautą masę įmaišome iki purumo išplaktą kiaušinį, paskaniname prieskoniais, pipirais ir, jei patinka, druska. Taip paruoštą faršą kemšame į truputį pasūdytą lydekos odą.
3.
Į kepimo skardelę įtiesiame foliją, patepame ją aliejumi, dedame įdarytą lydeką.
4.
Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
5.
Iškeptą ir atvėsusią lydeką dedame į lėkštę. Supjaustome riekelėmis ir papuošiame daržovėm, citrina, salotų lapais. Čia pasitelkiame savo vaizduotę :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvies kotletai
-
Kepta menkė
-
Tilapija su špinatais pomidorų - šafrano padaže
-
Žuvies kukulaičiai
-
Bulvių apkepas su svogūnais
-
Karališkoji silkė
-
Žuvis tešloje
-
Kepta žuvis su daržovėmis
-
Kepta lašiša su kiaušiniais
-
Keptos krevetės mangų padaže
-
Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis
-
Išmarinuota žuvis
-
Žuvies filė
-
Menkės kukuliai
-
Menkės apkepas su grybais
-
Šamų kotletukai
-
Orkaitėje keptos telapijos
-
Žuvis padaže
-
Žuvies blyneliai su žalumynais
-
Keptas įdarytas karpis
Farširuota lydeka
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Lydeka,
1.5 kilogramo -
Pienas,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Batonas,
2 riekės -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Sviestas,
50 gramų - Žuvies prieskoniai
- Druska
- Malti juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sidona
Gaminimo eiga:
Atsargiai nulupame lydekos oda, sumalame lydekos mėsą.
Batono riekutes pamerkiame piene. Sutarkuojame burokine tarka svogūną ir morkas, apkepame, sumaišome daržoves su minkštu sviestu, išmirkusiomis batono riekutėmis, lydekos faršu ir viską sumalame. Į gautą masę įmaišome iki purumo išplaktą kiaušinį, paskaniname prieskoniais, pipirais ir, jei patinka, druska. Taip paruoštą faršą kemšame į truputį pasūdytą lydekos odą.
Į kepimo skardelę įtiesiame foliją, patepame ją aliejumi, dedame įdarytą lydeką.
Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
Iškeptą ir atvėsusią lydeką dedame į lėkštę. Supjaustome riekelėmis ir papuošiame daržovėm, citrina, salotų lapais. Čia pasitelkiame savo vaizduotę :)
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...