Farširuota lydeka
            Porcijų skaičius: 
        15
    
            Paruošimo laikas: 
        Apie 1 val
    
        
INGREDIENTAI:
        
                            
                Porcijų skaičius: 15
                    
        | 1.5 kilogramo | lydeka | 
| 1 stiklinė | pienas | 
| 2 vienetai | kiaušiniai | 
| 2 riekės | batonas | 
| 2 vienetai | morkos | 
| 1 vienetas | svogūnai | 
| 50 gramų | sviestas | 
| šiek tiek | žuvies prieskonių | 
| šiek tiek | druska | 
| šiek tiek | maltų juodųjų pipirų | 
PARUOŠIMO BŪDAS:
        
                            Paruošimo laikas: Apie 1 val
                    
                    1.
                                                                Atsargiai nulupame lydekos oda, sumalame lydekos mėsą.
                            2.
                                                                Batono riekutes pamerkiame piene. Sutarkuojame burokine tarka svogūną ir morkas, apkepame, sumaišome daržoves su minkštu sviestu, išmirkusiomis batono riekutėmis, lydekos faršu ir viską sumalame. Į gautą masę įmaišome iki purumo išplaktą kiaušinį, paskaniname prieskoniais, pipirais ir, jei patinka, druska. Taip paruoštą faršą kemšame į truputį pasūdytą lydekos odą.
                            3.
                                                                Į kepimo skardelę įtiesiame foliją, patepame ją aliejumi, dedame įdarytą lydeką.
                            4.
                                                                Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
                            5.
                                                                Iškeptą ir atvėsusią lydeką dedame į lėkštę. Supjaustome riekelėmis ir papuošiame daržovėm, citrina, salotų lapais. Čia pasitelkiame savo vaizduotę :)
                            Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                        
                                    
                Bulviniai krabų blyneliai
             - 
                
                                        
                                    
                Kepta žuvis jogurto padaže
             - 
                
                                        
                                    
                Žuvis su daržovėmis
             - 
                
                                        
                                    
                Spageti su krevetėmis
             - 
                
                                        
                                    
                Skumbrė pievagrybių padaže
             - 
                
                                        
                                    
                Keptas įdarytas karpis
             - 
                
                                        
                                    
                Salotos su šaltai rūkyta  lašiša ir granatais
             - 
                
                                        
                                    
                Žuvis ant grilio
             - 
                
                                        
                                    
                Žuvis ekvadorietiškai kokosų pieno padaže
             - 
                
                                        
                                    
                Žuvies kepsneliai
             - 
                
                                        
                                    
                Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru
             - 
                
                                        
                                    
                Žuvies troškinys
             - 
                
                                        
                                    
                Troškintas lynas
             - 
                
                                        
                                    
                Žuvies-kumpio suktinukai
             - 
                
                                        
                                    
                Žuvies blyneliai su krevetėmis
             - 
                
                                        
                                    
                ZIGMO lašiša su karamelizuota sojos, cukranendrių cukraus ir laimo plutele
             - 
                
                                        
                                    
                „Farfalle“ makaronai su jūros gėrybėmis
             - 
                
                                        
                                    
                Keptos seliavos su kiaušiniais
             - 
                
                                        
                                    
                Skumbrė su citrina
             - 
                
                                        
                                    
                Keptas ant grotelių upėtakis
             
Farširuota lydeka
                Komentarai:
                1
            
                        
            
            
            
                        Akcijos:
                        
                    
                            ?
                                
                            
                        
                    
                        Rodyti
                        
                        akcijas
                    
                    
                        akcijas
                    TAIP
                            NE
                            
                        - Paruošimo laikas:
 - Porcijų skaičius: 15
 
- 
                                                            
                                                            Lydeka, 
1.5 kilogramo  - 
                                                            
                                                            Pienas, 
1 stiklinė  - 
                                                            
                                                            Kiaušiniai, 
2 vienetai  - 
                                                            
                                                            Batonas, 
2 riekės  - 
                                                            
                                                            Morkos, 
2 vienetai  - 
                                                            
                                                            Svogūnai, 
1 vienetas  - 
                                                            
                                                            Sviestas, 
50 gramų  - Žuvies prieskoniai
 - Druska
 - Malti juodieji pipirai
 - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
                                                    
                                                        
                                                                    Sidona
                                                            
                        
                        
                                            
                                    
                                    
                        Gaminimo eiga:
                                                    
                    
                            Atsargiai nulupame lydekos oda, sumalame lydekos mėsą.
Batono riekutes pamerkiame piene. Sutarkuojame burokine tarka svogūną ir morkas, apkepame, sumaišome daržoves su minkštu sviestu, išmirkusiomis batono riekutėmis, lydekos faršu ir viską sumalame. Į gautą masę įmaišome iki purumo išplaktą kiaušinį, paskaniname prieskoniais, pipirais ir, jei patinka, druska. Taip paruoštą faršą kemšame į truputį pasūdytą lydekos odą.
Į kepimo skardelę įtiesiame foliją, patepame ją aliejumi, dedame įdarytą lydeką.
Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
Iškeptą ir atvėsusią lydeką dedame į lėkštę. Supjaustome riekelėmis ir papuošiame daržovėm, citrina, salotų lapais. Čia pasitelkiame savo vaizduotę :)
    Reklama:
    
        
            
            
        
        
            
            
        
        
            
            
        
        
    
    
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
        