1.5 kilogramo | lydeka |
1 stiklinė | pienas |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 riekės | batonas |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
50 gramų | sviestas |
šiek tiek | žuvies prieskonių |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lašišos faršo ir grikių kotletukai
- Skumbrė su svogūnais grilyje
- Kepta lašiša su svogūnais ir sūriu
- Saldžiarūgštė silkė
- Skumbrė pievagrybių padaže
- Keptos plekšnės
- Žuvis su garstyčiomis
- Ant grotelių orkaitėje kepti ešeriukai
- Greiti lašišos kepsneliai
- Kepta menkė majonezo padaže
- Šutintas upėtakis
- Skumbrė mikrobanginėje
- Eršketas šampane
- Grilyje kepta lašiša su daržovėmis
- Kepti grilyje oto gabalėliai
- Sojos kepsniai su lašiša
- Žuvies pudingas
- Menkės apkepas su grybais
- Bacalaitos – menkės kepsneliai
- Lašišų šašlykai
Farširuota lydeka
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Lydeka,
1.5 kilogramo -
Pienas,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Batonas,
2 riekės -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Sviestas,
50 gramų - Žuvies prieskoniai
- Druska
- Malti juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Atsargiai nulupame lydekos oda, sumalame lydekos mėsą.
Batono riekutes pamerkiame piene. Sutarkuojame burokine tarka svogūną ir morkas, apkepame, sumaišome daržoves su minkštu sviestu, išmirkusiomis batono riekutėmis, lydekos faršu ir viską sumalame. Į gautą masę įmaišome iki purumo išplaktą kiaušinį, paskaniname prieskoniais, pipirais ir, jei patinka, druska. Taip paruoštą faršą kemšame į truputį pasūdytą lydekos odą.
Į kepimo skardelę įtiesiame foliją, patepame ją aliejumi, dedame įdarytą lydeką.
Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
Iškeptą ir atvėsusią lydeką dedame į lėkštę. Supjaustome riekelėmis ir papuošiame daržovėm, citrina, salotų lapais. Čia pasitelkiame savo vaizduotę :)