Farširuota lydeka
AUTORIUS:
Sidona
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Ši lydekaitė ne tik labai skani, bet ji bus puiki puošmena šventiniam stalui. Ši lydekaitė ne tik labai skani, bet ji bus puiki puošmena šventiniam stalui. Sidona
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
1.5 kilogramo lydeka
1 stiklinė pienas
2 vienetai kiaušiniai
2 riekės batonas
2 vienetai morkos
1 vienetas svogūnai
50 gramų sviestas
šiek tiek žuvies prieskonių
šiek tiek druska
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Atsargiai nulupame lydekos oda, sumalame lydekos mėsą.
2.
Batono riekutes pamerkiame piene. Sutarkuojame burokine tarka svogūną ir morkas, apkepame, sumaišome daržoves su minkštu sviestu, išmirkusiomis batono riekutėmis, lydekos faršu ir viską sumalame. Į gautą masę įmaišome iki purumo išplaktą kiaušinį, paskaniname prieskoniais, pipirais ir, jei patinka, druska. Taip paruoštą faršą kemšame į truputį pasūdytą lydekos odą.
3.
Į kepimo skardelę įtiesiame foliją, patepame ją aliejumi, dedame įdarytą lydeką.
4.
Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
5.
Iškeptą ir atvėsusią lydeką dedame į lėkštę. Supjaustome riekelėmis ir papuošiame daržovėm, citrina, salotų lapais. Čia pasitelkiame savo vaizduotę :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Farširuota lydeka

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Ši lydekaitė ne tik labai skani, bet ji bus puiki puošmena šventiniam stalui. Sidona
Gaminimo eiga:
  1. Atsargiai nulupame lydekos oda, sumalame lydekos mėsą.

  2. Batono riekutes pamerkiame piene. Sutarkuojame burokine tarka svogūną ir morkas, apkepame, sumaišome daržoves su minkštu sviestu, išmirkusiomis batono riekutėmis, lydekos faršu ir viską sumalame. Į gautą masę įmaišome iki purumo išplaktą kiaušinį, paskaniname prieskoniais, pipirais ir, jei patinka, druska. Taip paruoštą faršą kemšame į truputį pasūdytą lydekos odą.

  3. Į kepimo skardelę įtiesiame foliją, patepame ją aliejumi, dedame įdarytą lydeką.

  4. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

  5. Iškeptą ir atvėsusią lydeką dedame į lėkštę. Supjaustome riekelėmis ir papuošiame daržovėm, citrina, salotų lapais. Čia pasitelkiame savo vaizduotę :)

Receptą atsiuntė Sidona
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų