
40 gramų | miltai (kvietiniai) |
2 vienetai | svogūnai |
12 vienetų | lakštiniai makaronai (lakštai) |
4 vienetai | pomidorai |
800 gramų | lašiša (filė) |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
50 gramų | petražolės |
300 gramų | sūris (brinzos) |
40 gramų | sviestas |
250 mililitrų | vynas (baltas) |
500 mililitrų | sultinys |
200 gramų | grietinė |
šiek tiek | muskatas (tarkuotas) |
šiek tiek | druska |
Kepimo formą ištepti sviestu. Įpilti nedaug padažo ir įkloti 4 lazanijos lakštus, juos aptepti padažu. Ant jų dėti sluoksnį baklažanų, apibarstyti 1/3 sūrio, žalumynais, dėti sluoksnį žuvies, cukinijų ir griežinėliais supjaustytų pomidorų, vėl palaistyti padažu, uždėti 4 lazanijos lakštus ir sluoksniuoti iš naujo. Paskutinis sluoksnis – keturi lazanijos lakštai, ant kurių supilti likusį padažą, apibarstyti sūriu ir žalumynais. Lazaniją kepti 30 min. 220°C orkaitėje. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rūkytos žuvies užkepėlė
-
Greiti lašišos kepsneliai
-
Lašiša sluoksniuotoje tešloje
-
Plekšnės filė su plutele
-
Silkės apkepas su ryžiais
-
Česnakinės čili krevetės "Firminės"
-
Menkės apkepas su grybais
-
Karpis, marinuotas česnake
-
Keptos plekšnės
-
Kepta menkė su bulvėmis
-
Švediškos bulvės su ZIGMO Bocmano silke
-
Kepta žuvis
-
Marinuota stinta
-
Silkė su slyvomis ir muskatu
-
Žuvis tešloje
-
Lašišos apkepas su špinatais
-
Skumbrė su citrina
-
Spalvota jūros ešerio filė
-
Papuošta kepta lydeka
-
Žuvies blyneliai
Lazanija su lašiša

- Paruošimo laikas:
-
Miltai, kvietiniai,
40 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Lakštiniai makaronai, lakštai,
12 vienetų -
Pomidorai,
4 vienetai -
Lašiša, filė,
800 gramų -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Petražolės,
50 gramų -
Sūris, brinzos,
300 gramų -
Sviestas,
40 gramų -
Vynas, baltas,
250 mililitrų -
Sultinys,
500 mililitrų -
Grietinė,
200 gramų - Muskatas, tarkuotas
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Cukinijas ir baklažanus supjaustyti griežinėliais, apibarstyti druska ir palikti 10 min., paskui pakepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Padažui susmulkintus svogūnus pakepinti 40 g sviesto, suberti ir paskrudinti miltus, o paskui įmaišyti vyną, sultinį, grietinę, pagardinti prieskoniais.
Kepimo formą ištepti sviestu. Įpilti nedaug padažo ir įkloti 4 lazanijos lakštus, juos aptepti padažu. Ant jų dėti sluoksnį baklažanų, apibarstyti 1/3 sūrio, žalumynais, dėti sluoksnį žuvies, cukinijų ir griežinėliais supjaustytų pomidorų, vėl palaistyti padažu, uždėti 4 lazanijos lakštus ir sluoksniuoti iš naujo. Paskutinis sluoksnis – keturi lazanijos lakštai, ant kurių supilti likusį padažą, apibarstyti sūriu ir žalumynais. Lazaniją kepti 30 min. 220°C orkaitėje. Skanaus!